Чернівецька міськрада, нарешті, передала «Льодовий майданчик» власнику (відео)

0

На сесії міської ради 30.06.15 розглянули і питання передачі «Льодового майданчика» з умовної комунальної власності його справжньому власнику Павлові Польовому.

150101-probig-st-Lyodoviy-sportbuk.com (47)

Це питання практично об’єднало представників різних фракцій і політичних сил. Депутати абсолютно адекватно констатували, що «Льодовий майданчик» побудований за кошти Павла Польового (і його рідних), міська влада не вклала туди ні копійки, але при цьому об’єкт був оформлений як комунальна власність міста, це важливий соціальний проект і, до того ж, такий собі «лакмусовий папірець» щодо інвестиційного клімату, тому якби таке просте питання (попри складне минуле) не отримало підтримку в сесійній залі, це можна було би сприймати як не те, що сигнал, а навіть пряма погроза потенційним інвесторам – що в Чернівці не варто вкладати, бо тут ваші інвестиції оформлять комунальною власністю і назад не повернуть (тобто фактично вкрадуть)… Добре, що не такий негативний сигнал подала міська рада!

Хоча, на жаль, без негативу не обійшлося. Присутній прокурор, очевидно не розібравшись у суті питання, популістські почав фактично погрожувати депутатам і міському голові, заявивши (вдумайтесь!), що якщо міська рада поверне підприємцю ЙОГО власність, прокуратура буде оскаржувати це рішення і т.п. Це як називається?!! Прокуратура у нас що «держава в державі»?! Прокурори у нас хто? Фахівці і громадяни, які реагують не на якісь там формальності, а на суть, дбають і сприяють дотриманню принципів СПРАВЕДЛИВОСТІ, чи, перепрошую, звичайні «моральні уроди», які готові чіплятися за формальності, аби зашкодити позитивному вирішенню стратегічного з точки зору соціальних і інвестиційних перспектив нашого міста питання?!

До слова, декілька авторитетних спортсменів і тренерів вже прозоро натякнули, що якщо хтось спробує зашкодити втіленню в життя відповідного рішення міської ради (щодо «Льодового майданчика»), отримають «спортивні пікети» і т.п. Тобто спортивна громада готова постояти за інвестора в соціальний спортивно-оздоровчий проект. Сподіваємось, прокуратура не працює на ворогів України і не хоче своїми необдуманими заявами, або ще гірше – діями, провокувати протести, соціальну напругу тощо…

А поки що дякуємо депутатам міської ради за те, що принаймні під час розгляду питання «Льодового майданчика» вони переступили через свої партійні інтереси та інші «нюанси» і об’єдналися навколо рішення на користь громади, на користь соціального проекту. Так тримати! І не забувайте, що цей соціальний проект не можна розглядати як звичайний бізнес, тому, безумовно, варто принагідно зняти або звести до законно можливого мінімуму плату за землю (на якій розташований «Льодовий майданчик»), аби, як кажуть на Буковині, «мати фацу» й надалі просити Павла Польового підтримувати такі соціальні проекти, як безкоштовне катання дітей-сиріт, пільгове користування ковзанкою для проведення тренувань, змагань, спортивно-оздоровчих заходів тощо…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Про сесію більше дивіться тут:

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.