Бокс: «Чорний день» для Буковини на чемпіонаті України з боксу в Тернополі

0

Змагання на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів 2015 р., які приймає «файне місто» Тернопіль, тривають.

На таких змаганнях завжди перший день – найважчий, оскільки, зазвичай, саме на старті будь-
150709-Ukr-box-Tern-Kom-fakty.cv.ua (2)-якого чемпіонату відбувається велика, найбільша кількість боїв. Ось і цього разу на двох рингах відбулося 97 поєдинків, і в семи із них боксували представники збірної Чернівецької області.

На жаль, похвалитися великими досягненнями Буковина цього дня так і не змогла. Ми розраховували на прохід далі, принаймні, хоча б трьох наших земляків, та все розігралося за, фактично, найгіршим сценарієм. Чого і чому в хлопців не склалося зі стартом на ЧУ – розбиратимуться згодом тренери, а наразі продовжуємо вірити в тих, хто ще залишився і боксуватиме.

Лише трішечки не вистачило для перемоги у стартових двобоях вихованцям Федіра Бурми («Спартак-Ліга-прім» Чернівці) Олексію Гуцкалу (в.к. до 63 кг) та Мар’яну Дорошу (в.к. до 50 кг). Якщо протягом двох перших раундів шальки терезів між буковинцями та їхніми суперниками (відповідно – Назар Смілянець із Черкаської області та Олександр Ковбасюк із Тернопільської області) знаходилися майже на одному рівні, то в останніх раундах наші хлопці поступилися опонентам і таки вибули зі змагань. В обидвох випадках маємо роздільне рішення суддів – 1:2… L

Не зважаючи на поразки, можна відмітити й виступи Вадима Гойтенюка («Колізей-Машзавод» Чернівці, тренер Олександр Погодін) у в.к до 60 кг (боксував проти Артема Новіцького з Харківської області) та Дениса Косована («Локомотив» Чернівці, тренер Сергій Корбан) у в.к. понад 80 кг (його суперником був Микита Михайличенко з Дніпропетровщини). Хлопці дали бій більш досвідченим опонентам, і, якщо й надалі наполегливо тренуватимуться, вже наступного року, сподіваємося, виступатимуть на змаганнях краще.

Відверто розчарували виступи досвідчених боксерів з чернівецької ДЮСШ №1. Валентин Іванов (в.к. 60 кг) програв Емілю Гачаєву з Донецької області, а Валерій Іванчук (в.к. 70 кг) – Микиті Макієнку з Чернігівщини. Маючи досвід виступів як на чемпіонатах України, так і на численних обласних, міжобласних та міжнародних турнірах, чернівчани виступили просто провально, фактично не спричинивши належного опору своїм суперникам. Обидвоє програли одноголосним рішенням суддів, не вигравши жодного з раундів. Нажаль, це є ще одним свідченням того, що ДЮСШ №1 остаточно втратила позиції одного з лідерів Чернівецької області, а повернути втрачене буде ой як непросто…

А тепер, нарешті, перейдемо до приємного. Єдина перемога і єдина радість Буковини в цей «чорний» стартовий день – на рахунку вихованця Федіра Бурми (БК «Спартак-Ліга-прім» Чернівці) Леонтія Горчинського, який виступає у ваговій категорії до 80 кг. Леонтій не залишив своєму суперникові Антону Совенку з Полтавської області жодного шансу і впевнено крокує до своїх чергових здобутків на чемпіонатах України. Нагадаємо, він – дворазовий срібний призер ЧУ, призер турнірів сильніших боксерів України й багаторазовий чемпіон Чернівецької області.

Ще двоє буковинців – Богдан Флюндра (в.к. 70 кг, «Локомотив» Чернівці, тренер Сергій Корбан) і Андрій Радик (в.к. 75 кг, «Варяг» Чернівці, тренер Дмитро Сажен) – стартуватимуть на другий день змагань.

P.S. Подяка від автора за можливість перебування у Тернополі – президенту ЧОФБ Віталію Беляєву, президенту Тернопільської ОФБ Євгену Степанову та порталу sportbuk.com.

Альберт КОМАРІ

Юніорський чемпіонат України з боксу в Тернополі 9.07.15

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.