Бейсбол: Чернівчанин став призером Євро-2015! (відео)

0

Уперше на чемпіонаті Європи призове місце виборола збірна України U-15, у складі якої одним з кращих був чернівецький «спартаківець» Андрій Костащук.

KostaschukAndriy-Euro-2015

На груповому етапі Євро-2015 у Чехії (Брно) українські бейсболісти посіли 2 місце в групі з двома перемогами (Литва – 12:2, Польща – 13:6) та поразкою від майбутніх тріумфаторів німців (0:15). У півфіналі наші співвітчизники поступились господарям чемпіонату чехам (0:15), а у матчі за 3 місце взяли гору над збірною Австрії – 3:2.

Приємно зазначити, що серед кращих у нашій «бронзовій» збірній був і чернівчанин Андрій Костащук, який тренується у ДЮСШ «Спартак» під керівництвом Дениса Ферара. Хоча Андрій ввічливо уточнив SportBuk.com: «Денис Юрійович – основний тренер кадетів, але Ростислав Васильович (Грінчук), як старший тренер, теж робить неабиякий внесок в розвиток саме кадетської команди».

Ростислав Грінчук зазначив, що чернівецький збірник був одним з найкорисніших в команді. Це підтверджує і статистика, за якою Андрій Костащук має третій Euro-2015-Ukraineпоказник серед пінчерів на чемпіонаті. Хоча якщо орієнтуватися на результативність відносно ігрового часу, то у Андрія показник навіть вище, ніж у Артура Бовтача з Рівного, якого визнали кращим пітчером Євро-2015.

Андрій Костащук, щоправда, не дуже хоче зупинятися на індивідуальній статистиці, скромно зауваживши: «Я вважаю, що в команді немає кращих і немає гірших – є лише команда, одне ціле».

Як нагадує tusovka.kr.ua, на минулому чемпіонаті Європи серед кадетів 2014 року збірна України посіла останнє, 8 місце, у дивізіоні «А. Останнім часом збірна України U-15 на Євро жодного разу не піднімалась вище п’ятого місця: 2013 – 6 місце, 2012 – 5 місце, 2011, 2010 – не виступали в дивізіоні «А», 2009 – 8 місце, 2008, 2007 – не виступали в дивізіоні «А».

У бронзовому складі були представлені Рівне (Артур Бовтач), Чернівці (Андрій Костащук), Іллічівськ (Марк Кузнєцов, Валентин Новіков), Київ (Ілля Полулях) та Кіровоград (Данило Єрмолаєв, Дмитро Крупченко, Дмитро Бондаровський, Сергій Трит’як, Станіслав Гоц, Євген Ясиненко, Андрій Бойко, Кирило Громко, В’ячеслав Бабій, Артем Чабанець, Микола Перевалов). Головний тренер збірної України U-15 – Сергій Лімаренко, тренер – Руслан Дейкун (обидва – Кіровоград). Менеджер – Ігор Ленець (Київ).

25.07.15, матч за 3 місце
Україна – Австрія

***

23.07.15
Україна – Польща

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.