Фото: Гешко і Ко нагородили героїв волейбольної та футзальної ліг

0

У середу, 11.03.15, відбулося нагородження переможців та призерів новоутворених волейбольної та футзальної ліги.

150311-Glyboka-liga-nagor-sportbuk.com (88)

Волейбольна ліга серед дівчат та футзальна ліга серед юнаків були проведені з ініціативи управління освіти Глибоцької райдержадміністрації, місцевої ДЮСШ освіти і за підтримки проекту «Fair play – Чесна гра» німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Як зазначив Микола Лях, коли оголосили ті довгі канікули, подумалось, що треба було б якось зайняти в цей період школярів – так і з’явилась ідея проведення цих ліг.

Директор Глибоцької освітянської ДЮСШ Прокоп Стрельчук закцентував увагу на тому, що, на відміну від короткочасних турнірів, у лігах змагання були тривалими і більш наближеними до серйозного майстрівського рівня.

У волейбольній лізі взяли участь 5 команд загальноосвітніх навчальних закладів (50 учнів), а у футзальній – 16 команд (128 учнів).

Змагались школярі у 8-ми спортивних залах навчальних закладів району.

Організатори підрахували, що у футзалі було забито 390 голів, авторами яких стали 75 юних футболістів.

Нагородження вирішили провести окремим дійством, аби це теж стало пам’ятним святом для призерів.

У церемонії нагородження, яка відбулась у Глибоцькій гімназії, взяли участь голова обласного відділення НОК України, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Тарасович Гешко, начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ Корнелій Костянтинович Жукотинський, голова районної ради Григорій Степанович Ванзуряк, перший заступник голови РДА Богдан Михайлович Підлубний, начальник управління освіти РДА Василь Григорович Швець та голова освітянської профспілки Світлана Ігорівна Лазурко.

Трійку призерів у футзалі утворили ЗОШ с. Волока, «Геліос» (Глибока) та НВК с. Турятка, а у волейболі – ДЮСШ (Глибока), ліцей с. Карапчів та НВК с. Купка.

У футзалі окремо були відзначені і кращі за номінаціями:

воротар – Дмитро Згоник («Геліос», Глибока),

бомбардир – Євген Василинчук (Глибоцький ліцей) – 28 голів,

гравець турніру – Михайло Гучик (Волока).

Крім «звичайних» нагород, командам-переможницям вручили і перехідні кубки. Їх отримали капітани волейбольної команди Марія Круліковська та футзальної – Максим Салагор.

Також команди-учасниці ліги отримали в презент футбольні м’ячі.

Нагородження чергувались із танцювальними та пісенними номерами, які виконували учениці Коровійської ЗОШ Аліна Писарюк та Дарина Збурлюк, Наталя Горобець та тріо «Шарм» (ліцей).

Вітаючи героїв заснованих дитячих ліг, почесні гості дуже дотепно і цікаво згадували і свої дитячі спортивні захоплення, а зірковий Іван Гешко ще й презентував керівникам району Григорію Ванзуряку та Миколі Підлубному цікаві «олімпійські» книжки від НОК України. Отримавши презент з автографом, Григорій Степанович зауважив, що ця книга буде одним із цінних експонатів спортивного музею в Глибоці.

«Головний спортсмен» буковинської освіти Корнелій Жукотинський висловив побажання, аби приклад глибочан наслідували і в інших районах.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»,
колишній учень Глибоцької ДЮСШ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Нагородження волейбольної і футзальної ліг Глибоцького району 2014/15

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.