Ставлення буковинців до донеччан на «Спортивній зимі 2015» шокувало (фото)

0

У комплексі «Сонячна долина» (Бояни Новоселицького району) 26.02.15 завершилась змагальна програма в рамках Всеукраїнського заходу «Спортивна зима».

У четвер учасники з різних куточків України відзмагались у гірськолижному спуску (попри 150226-Sonyachna-dolyna-Sportyvna-zyma-10-sportbuk.com«моросящий» дощ) та отримали презенти і нагороди від організатора заходу – Всеукраїнського центру «Спорт для всіх». І не лише… Церемонія нагородження розпочалась із сюрпризних подарунків від «Сонячної долини», які вручив керуючий комплексом Фазиль Магамедович Аскедов. А отримали ці цінні подарунки за гірськолижний слалом Софія Синькова (Хмельницький) та Олександр Тоичкин (Дружківка Донецької області), а за боулінг – Ліза Мілянік та Едуард Сироватський (обидва – з Дружківки).

У свою чергу, Фазилю Магамедовичу директор Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Сергій Пчелін вручив для почесного зберігання у комплексі диплом Книги рекордів України, яким підтверджено встановлення напередодні у «Сонячній долині» рекорду в номінації «найбільший сноутюб-поїзд» (68 учасників зі сноутюбами). Нагадаємо, що у рекордній акції взяли участь школярі з різних куточків України та студенти факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ.

Усі команди отримали пам’ятні презенти за участь у «Спортивній зимі». Як і інструктори гірськолижної та сноуборд школи «Каштан» (директор – Євген Лясота), які на волонтерських засадах допомогли гостям опанувати ази гірськолижного спуску, а організаторам – провести відповідні змагання.

Хоч захід відбувається під олімпійським гаслом («головне не перемога, а участь»), все ж призерів теж визначали як в окремих видах програми (сноутюби, боулінг, гірськолижний слалом), так і в загальному заліку. Підсумкове третє місце вибороли представники Котовська Одеської області, на другому місці розташувались минулорічні переможці із звільненої з-під окупації Дружківки Донецької області, а переможцями стали господарі траси – Дмиро Візітеу та Іван Семенюк-молодший з чернівецької гімназії №4 і Сюзанна Дирда та Олена Дирда з школи с. Бояни.

Одразу після вручення «золотих» медалей капітан буковинської команди Дмитро Візітеу взяв слово і… приємно шокував присутніх – зазначивши, що вони з колегами по команді вже не раз і вигравали ці змагання, і в призерах постійно, він запропонував помінятися нагородами зі срібними призерами, які в такий непростий час приїхали із зони АТО і ще й класно виступали… Пізніше представник команди з Дружківки Сергій Головченко зізнався, що коли він це почув і побачив, як хлопці і дівчата почали обмінюватися медалями і обійматися, у нього, як кажуть, аж «мороз по шкірі пішов». Якщо чесно, і у автора цих рядків «комок в горлі був» (та й на інших цей вчинок не залишив байдужими). А Сергій Анатолійович продовжив: «Ну, ви розумієте, що ми разом, ми живемо в одній країні і маємо залишатися разом!»

У церемонії нагородження взяв участь і начальник управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Богдан Вітовський, який високо оцінив роль подібних заходів не лише у справі пропаганди здорового способу життя, а й у вихованні підростаючого покоління та сприянні зміцненню дружніх стосунків між підлітками з різних регіонів України.

Результати та фото будуть додані.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

http://www.fakty.cv.ua/stavlennya-bukovyntsiv-do-donechchan-na-sportyvnij-zymi-2015-shokuvala-foto/

Leave A Reply

Your email address will not be published.