Гості з Донеччини та інших регіонів націлились на Буковині на рекорд України

0

У середу, 25.02.2015, у комплексі «Сонячна долина» (Бояни Новоселицького району) відбудеться спроба встановити «зимовий» рекорд в Книгу рекордів України.

130224-Sonyachna-dolyna-rekord-Ukr-sportbuk.com (48)

Організатори зробили заявку на спробу побиття двох рекордів, які були зафіксовані 2 роки тому Книгою рекордів України у цьому ж комплексі «Сонячна долина». Йдеться про найбільший «сноутюб-поїзд» (рекорд – 65) та одночасний гірськолижний спуск (рекорд – 146).

Особливістю цьогорічної рекордної спроби буде те, що в ній візьмуть участь не лише буковинці, а й гості з різних куточків України, які завітали на традиційний захід «Спортивна зима», організований Всеукраїнським центром «Спорт для всіх». У рамках цього заходу школярі середнього шкільного віку з різних областей 24-25 лютого отримують безкоштовні гірськолижні уроки від місцевої школи гірськолижного спорту, а 26 лютого позмагаються у гірськолижному списку та на сноутюбах (плюс боулінг). Зазначимо, що серед постійних учасників «Спортивної зими» – і представники Дружківки Донецької області, тобто із звільненої з-під окупації території. Є і гості з Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Хмельницької та інших областей. І всі вони візьмуть участь у спробі побити рекорд України. А також студенти факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ (до слова, викладач цього факультету Тетяна Лясота вже не перший рік на волонтерських засадах вчить учасників «Спортивної зими» азам гірськолижного спорту).

Захід відбувається за підтримки обласного відділення НОК України (Іван Гешко).

Організатори прогнозують, що «простіше» буде побити рекорд у номінації найдовший «сноутюб-поїзд».

Початок дійства запланований 25 лютого на 14:30.

Бажаючим долучитися до рекордної спроби комплекс «Сонячна долина» презентує знижку 50% на катання на сноутюбах або на лижні підйомники.

***

Фото: На Буковині стартувала Всеукраїнська «Спортивна зима 2014» (відео)

***

Відео: Рекордна акція у «Сонячній долині» – на «Інтері» і 5 каналі

***

Фото: На сноутюб-«поїзді» – до Книги рекордів України

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.