Фото: Поранений партнер буковинського спорту повернувся з АТО

0

Уніч з 4 на 5 листопада 2014 р. до Чернівців повернулися двоє поранених учасників АТО, у т.ч. партнер буковинського спорту – депутат міської ради Василь Максимюк, який, як відомо, пішов на передову добровольцем.

141104-05-Maxymuk-zustrich-ATO-sportbuk.com (10)

Василя Максимюка (28.11.68) було поранено в ногу 1.11.14 під час обстрілу нашого блок-посту поблизу с. Кримське Луганської області. Звідти його доправили до Дніпропетровська в госпіталь. Там з Василем Сидоровичем був ще один поранений чернівчанин – боєць Нацгвардії Віктор Грушовський.

Під час сесії міської ради 3.11.14 депутат Валерій Чинуш намагався добитися, щоби за названими пораненими відправили «Швидку допомогу», аби привезти їх додому. Але питання не вирішилось, тому за Максимюком і Грушовським за гроші Чинуша поїхала приватна швидка «Діомед».

Поранених чернівчан привезли до Чернівців під ранок 5 листопада. Біля військового госпіталю їх зустріли батьки, дружина, син і декілька друзів Василя Максимюка, серед яких, звісно, і колега-депутат Валерій Чинуш.

Віктор зауважив, що спеціально не повідомив мамі, коли точно приїжджає, аби не турбувати її вночі.

Зустріч, звісно, була дуже емоційною. Особливо нетерпляче чекав батька Максимюк-молодший, який потім «немов приклеївся» до татуся (як чудово було б, щоби всі діти могли дочекатися своїх татів-воїнів живими з АТО, ще краще – і без поранень, а в ідеалі – щоби ніколи й нікому не треба було воювати…).

Василь Сидорович не міг стримати сліз, коли журналісти попросили розказати про той обстріл блок-посту, під час якого і його поранило: «Хлопці, там таке було…» Утім, навіщо ці подробиці – достатньо сказати, що Василь Максимюк дуже поспішав додому, щоби встигнути провести в останню путь товариша і земляка, який там загинув…

Коли Василь Сидорович крізь чоловічі сльози розповідав, як під час пережитого обстрілу навколо «горіла земля», пригадалися натяки його політичних опонентів на те, що це «піар», що він був далеко від зони АТО і т.п. І подумалось: а чи є совість у авторів цих натяків?.. І наскільки треба бути цинічним, щоби в такий час розкодуватися подібними звинуваченнями, не маючи для цього достовірних підстав?.. Таке враження, що люди з глузду вже з’їжджають в поривах політичної боротьби… А так не має бути! Взагалі! І, тим більше, коли в країні неоголошена війна…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Відео: «Чернівецький промінь»

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


***

Фото: Оздоровчий флешмоб в «Жовтневому» доповнив… швейцарський вітапаркур

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.