Бубка знову обраний президентом НОК України – у т.ч. «з подачі» буковинців (фото)

0

«Головний олімпієць» Буковини Іван Гешко взяв участь у ХХІХ звітно-виборній Генеральній асамблеї Національного Олімпійського комітету, на якій легендарного стрибуна з жердиною, Героя України Сергія Бубку переобрали на пост президента НОК України на наступні чотири роки.

 

Сергій Бубка та Іван Гешко
Сергій Бубка та Іван Гешко

Звітна Генеральна асамблея відбулась 7.10.14 у готелі «Прем’єр-палац». Серед учасників і гостей форуму були, зокрема, президент Європейських Олімпійських Комітетів, уповноважений президента МОК Томаса Баха Патрік Хіккі, видатні українські спортсмени, керівники національних федерації та регіональних відділень НОК, фізкультурно-спортивних товариств, громадських і державних організацій (у т.ч. директор Чернівецького обласного центру «Спорт для всіх», член виконкому обласного відділення НОК Георгій Мазурашу).

Перед виборами президента НОК, рішенням Генеральної асамблеї, суб’єктами олімпійського руху в Україні офіційно стали Українська федерація карате (яку очолює наш земляк Сергій Левчук), федерації ушу та спортивних танців.

Перевибори президента НОК України носили, можна сказати, формальний характер, оскільки єдиним кандидатом на цей пост був чинний керманич олімпійського відомства Сергій Бубка. Тим не менше, голосування було таємним. За Сергія Назаровича проголосували майже всі учасники Генеральної асамблеї, які мали право голосу (ЗА – 108).

До слова, кандидатуру легендарного стрибуна з жердиною на пост президента НОК України, серед 49-ти інших суб’єктів олімпійського руху, висунуло і Чернівецьке обласне відділення НОК України. А в ті хвилини, коли попереднє керівництво НОК склало свої повноваження,а  новий керівний склад ще не набув повноважень, Генеральну асамблею вів ще один легендарний атлет Валерій Борзов, який, нагадаємо, до 10-ти років жив у Чернівцях (мікрорайон Роша).

Уже в статусі знову переобраного президента НОК України Сергій Бубка привітав чемпіона Європи та світу з бігу на 1500 м, кращого спортсмена України 2006 р. Івана Гешка з тим, що він очолив буковинське олімпійське відділення, і побажав успішної роботи на цій громадській посаді. До словах, у кулуарах багато знаних спортивних особистостей також вітали Івана Тарасовича з перемогою на виборах голови відділення НОК. Виявилось, що за «перипетіями олімпійської боротьби» на Буковині стежили далеко не лише в нашому краї. Взагалі з нашим «головним олімпійцем» за лаштунками Генеральної асамблеї НОК України спілкувалися якось особливо тепло, що, звісно, приємно відзначити.

Окремо варто зауважити, що учасники олімпійського форуму більшістю голосів підтримали звернення до Міністерства молоді та спорту з проханням призупинити остаточне прийняття рішення щодо реформування сфери фізичної культури і спорту – до того часу, поки спортивна громада не прийде до спільного знаменника у плані відповідних пропозицій.

 

Фото: Георгій МАЗУРАШУ
ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Інші фото можна переглянути тут:

***

Чернівецьке обласне відділення НОК України очолив Іван Гешко (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.