Фото: Сенсація у півфіналі чемпіонату Чернівців з волейболу 2014, який став… фіналом

0

Якщо у волейболі команда виграє перші дві партії і веде в третій, або якщо має перевагу в 5 м’ячів, це ще майже нічого не означає. Які несподівані повороти можуть траплятися в подібних ситуаціях шанувальники волейболу побачили у півфінальних поєдинках жіночого чемпіонату Чернівців з волейболу.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У першому півфіналі перші дві партії пройшли під диктовку представниць Чернівецького національного університету. Вели вони в рахунку і в третій. Але дотиснути юних вихованок тренера обласної ДЮСШ Людмили Накоскіної не змогли. Останні ж, вигравши кінцівку партії, яка могла бути останньою, спіймали такий кураж, що в наступній примудрилися не випустити сильну команду ЧНУ з десятка. І, маючи вже психологічну перевагу, взяли гору і у вирішальній короткій партії. Щоправда, і підопічні Івана Васкана їм теж допомагали – своїми «необов’язковими» помилками…

Фаворитками другого півфіналу були ветерани з команди «Буковина-Арт», підсилені Клавдією Афоніною, яка не так давно була серед лідерів ЧТЕІ КНТЕУ – півфінального суперника. Вони зустрічалися і на груповому етапі, де «Буковина-Арт» впевнено перемогла в трьох партіях. Тоді дівчата з ЧТЕІ КНТЕУ поступилися з меншою різницею лише в третій партії. Але це було обнадійливо з точки зору перспектив побачити цікавішу боротьбу у півфінальному двобої, адже підопічні Сергія Гринька, можна сказати, встигли відчути, що можна дати бій більш досвідченим волейболісткам. Так воно і сталось – у перших двох партіях представниці ЧТЕІ КНТЕУ тримались до останніх розіграшів. А в третій партії по ходу декілька разів вели з різницею в 5 м’ячів! Здавалось, може повторитися історія з «переворотом» у першому півфіналі. Але, як не дивно, саме в цій партії команда Гринька… програла з найбільшою різницею. Як жартували на трибунах, коли команда ЧТЕІ КНТЕУ відривалась на 5 м’ячів, зважаючи на реальне співвідношення сил, це сприймали не більше, як нічию. А ще напівжартома зазначали, що ще не підросли ті волейболістки, які можуть обіграти «Буковину-Арт». Хоча, якби команда ЧТЕІ КНТЕУ виступала в оптимальному своєму складі, – хто зна… Хотілось би, щоби «Буковина-Арт» частіше брала участь у місцевих волейбольних баталіях, від чого виграватимуть і самі змагання, і рівень буковинського волейболу, загалом. Адже таке суперництво йде на користь молодшому поколінню волейболісток.

Взагалі другий півфінал був, можна сказати, неофіційним фіналом. В якому, до речі, по різні сторони сітки були мама і донька – Жанна і Світлана Блажук. А ще одна донька п. Жанни – Аліса – сиділа на трибуні, вже в ролі фіналістки. І вболівала, як зізналась, за ЧТЕІ КНТЕУ, тобто за старшу сестричку. І в завтрашньому фіналі, зрозуміло, знову будуть грати мама проти доньки.

Нагадаємо, що чемпіонат Чернівців з волейболу серед жінок відбувається за підтримки Чернівецького цегельного заводу №3.

9.04.14

Півфінал

Спорткомплекс «Будівельник»

Початок – 17:00

ОДЮСШ-1 – ЧНУ – 3:2 (18:25, 22:25, 25:22, 25:9, 15:8)

ОДЮСШ-1:1 Оксана Цуркан (гімназія №1), 2 Аня Бичкова (ліцей №2), 4 Юлія Куда (ліцей №2), 5 Ванда Гринько (ЗОШ №27), 7 Аня Белецька (юридичний коледж), 8 Наталя Шевчук (гімназія №7), 6 Тоня Волос (гімназія №7), 10 Аліса Блажук (гімназія №1). Тренер: Людмила Накоскіна.

ЧНУ: 1 Тетяна Палагнюк, 2 Катерина Дем’янишина, 4 Анастасія Скріндіца, 5 Марія Скакун, 7 Тетяна Ротар, 10 Дарія Поповецька, 12 Мар’яна Сінчук, Ірина Черновцан (ліберо), Надія Гуменюк. Тренер – Іван Васкан.

Буковина-Арт – ЧТЕІ КНТЕУ – 3:0 (25:22, 25:23, 25:18)

Буковина-Арт: 1 Ірина Кречун, Жанна Блажук, 2 Клава Афоніна, 7 Анжела Арич, 5 Наталя Волошина, Ольга Лескова, Оксана Коропецька.

ЧТЕІ КНТЕУ: 3 Зоя Бордюжан, 4 Анастасія Похалюк, 6 Світлана Блажук, 11 Анна Макух, 12 Юлія Ротар, 8 Галина Черевайко, 1 Анастасія Придатко, 7 Карина Шибаковська. Тренер – Сергій Гринько.

 

10.04.14

Спорткомплекс «Будівельник»

17:00

За 3 місце

ЧНУ – ЧТЕІ КНТЕУ

18:30

Фінал

ОДЮСШ-1 – Буковина-Арт

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.