Фото: Долю Меморіалу Костіва і Пукая 2014 вирішили чемпіони Всесвітньої Універсіади

0

Два з чотирьох вирішальних поєдинків ІХ Турніру з міні-футболу пам’яті Олега Костіва та Віталія Пукая увінчалися серіями пенальті, а ще два – мінімальною перемогою однією з команд.

Кращий нападаючий Роман Нестеренко атакує ворота кращого кіпера Юрія Кисилиці
Кращий нападаючий Роман Нестеренко атакує ворота кращого кіпера Юрія Кисилиці

У першому ж півфіналі переможця довелося визначати за допомогою так званої «футбольної лотереї», адже «Маяк» і «Автоплаза» в ігровий час зіграли унічию 0:0. Серію пенальті виграла «Автоплаза», у складі якої грали одразу два чемпіони Всесвітньої Універсіади 2009 р. – голкіпер Юрій Кисилиця та Олександр Крохмалюк. Якщо згадати, що на тій «золотій» для України Універсіаді наша збірна майже всі стадії плей-оф пройшла по пенальті, звітну перемогу Кисилиці і Ко можна вважати цілком закономірною.

Другий півфінал виявився доволі сюрпризним. Симпатична і за грою, і екіпіруванням команда «Форвард» вважалась фаворитом. Але, пропустивши вже в дебюті два голи від представників Дорошівців, «форварди» загнали себе у дуже непросте становище. Вони цілком виправдовували свою назву, проводячи майже весь час в атаках. Але у завершальній стадії чернівчанам явно не щастило. Попри це, «Форвард» ледь не зачепився за серію пенальті. За 3 хв. до завершення матчу Олександр Темерівський скоротив відставання в рахунку до мінімуму. А у заключні хвилини і навіть секунди «Форвард» втратив декілька дуже непоганих нагод для взяття воріт. Але…

Під час матчу за 3 місце голкіпер «Форварда» Валентин Подольський напівжартома зазначив, що хотів би, щоби його команда виграла по пенальті. І, за іронією долі, саме він посприяв тому, що бронзових призерів визначили за допомогою «лотереї», адже у 2 таймі він взявся пробивати призначений у ворота суперників пенальті, але не реалізував його. Зате у серії післяматчевих пенальті був на висоті (один удар прийшовся в поперечину, а ще один м’яч взяв Подольський).

Фінал став справжньою окрасою змагань. Команди демонстрували доволі добротну гру, що, зрештою, й не дивно, адже в обох складах було чимало досвідчених і відомих виконавців. Справа знову котилась до пенальті. Але вже на «фінішній прямій» ситуацію змінив влучний удар Олександра Крохмалюка. Фінал грали 2 тайми по 20 хв. (інші матчі – по 15 хв.). Отож, долю головного трофею в підсумку вирішили двоє майстрів спорту міжнародного класу – Олександр Крохмалюк та Юрій Кисилиця. Обидва мали «подвійний стимул» до перемоги, адже хотіли зробити приємний подарунок рідним: у неділю день народження святкують мама Сашка та дружина і донька Юрія (донечці виповниться рочок).

У церемонії нагородження взяли участь батько Олега Костіва – Роман Миколайович, його дружина Наталя, голова міської і заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк, президент ФК «Університет» Микола Осадець та інші. Ведучим церемонії, традиційно, був автор і ведучий програми «Спорт-тайм» Ігор Савчин.

За традицією, спершу вручили презенти кращих за номінаціями: воротар – Юрій Кисилиця («Автоплаза»), захисник – Богдан Скибінський («Промінь-Малик»), півзахисник – Олександр Темерівський («Форвард»), нападаючий – Роман Нестеренко («Промінь-Малик»), гравець – Олександр Крохмалюк («Автоплаза»).

Переможці та призери отримали медалі та красені-кубки.

Меморіал Олега Костіва та Віталія Пукая організований Чернівецької обласної та міської федераціями футболу та футбольним клубом «Університет», за підтримки друзів Олега та Віталія – Миколи Малика та Родіона Кобана.

Олег і Віталій трагічно загинули 8 років тому під лавиною снігу на горі Драгобрат (разом з воротарем команди «Митник» (Вадул-Сірет) Василем Кінащуком та ще двома друзями Юрієм Каменюком та Михайлом Кузиком).

1/2 фіналу (05.04.2014 субота)

39 05.04.14 12:00 «Маяк» – «Автоплаза» – 0:0 (пен. – 3:5)

40 05.04.14 12:40 «Промінь-Малик» – «Форвард» – 2:1

Голи: Віталій Ісаєв, 1, Роман Зароченцев, 6 – Олександр Темерівський, 27.

матч за 3 місце (05.04.2014 субота)

41 05.04.14 13:40 «Маяк» (Великий Кучурів) – «Форвард» – 2:2 (пен. – 2:4)

Голи: Дмитро Давидний, 12, 16 – Олександр Темерівський, 11, Микола Задорожнияй, 29. На 28 хв. Подольський не реалізував пенальті.

Фінал (05.04.2014 субота)

42 05.04.14 14:20 «Автоплаза» – «Промінь-Малик» (Дорошівці) – 1:0

Гол: Олександр Крохмалюк, 28.

Судді: Василь Фурман, Василь Грушкевич, Іван Фурман.

«Автоплаза»: Юрій Кисилиця, Андрій Гордей, Сергій Скрипкар, Сергій Купріч, Олександр Крохмалюк, Василь Томащук, Валентин Шевчук, Валентин Дубковець, Іван Бутук, Віталій Давидюк, Іван Криштанович, Микола Коваль.

«Промінь-Малик» (Дорошівці, Заставнівський район): Денис Купчанко, Богдан Скибінський, Григорій Скибінський, Петро Климус, Сергій Головачук, Юрій Головачук, Віталій Ісаєв, Роман Зароченцев, Віктор Паничанський, Микола Лесик, Роамн Нестеренко.

«Форвард»: Валентин Подольський, Віталій Ткачук, Сергій Янчик, Віталій Гончар, Петро Федірчик, Олександр Темерівський, Микола Задорожний, Сергій Гамаль, Олександр Дележа, Сергій Білецький.

«Маяк» (Великий Кучурів, Сторожинецький район): Василь Біблюк, Микола Коваленко, Сергій Жижиян, Олексій Бакалярик, Олександр Тодорович, Дмитро Дутчак, Олександр Маковійчук, Максим Дамянчук, Станіслав Вішніцький, Дмитро Давидний.

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Відео: «Спорт-тайм» від 31.03.14 (міні-футбол – чернівецький фінал, турнір ультрас, футбол, волейбольна чоловіча ліга, баскетбол, ювілей Анісімової)

Leave A Reply

Your email address will not be published.