Бокс: Чернівчани в Естонії здобували нагороди, «як вдома» (відео)

0

Дві нагороди здобули чернівецькі боксери на міжнародному турнірі в Естонії, де їх підтримували «як своїх».

Олександр Стрілецький, Едуард Погодін і Сергій Ксендзов
Олександр Стрілецький, Едуард Погодін і Сергій Ксендзов

Ставлення до чернівчан, як до «рідних», великою мірою, пояснюється тим, що єстонці підтримують український народ у цей непростий час. Тож буковинські представники України почувалися на звітному міжнародному турнірі в Маарду практично «як вдома».

У Маарду честь українського боксу захищали Олександр Стрілецький (ДЮСШ №1, тренери – Геннадій Соловйов, Василь Ротар) та Сергій Ксендзов (СК «Колізей-Машзавод», тренери – Едуард і Олександр Погодіни). Едуард Погодін поїхав представником цієї міні-команди.

Обидва боксери, за гарячої підтримки місцевої публіки, провели дуже цікаві і видовищні поєдинки, дійшовши до фіналу. У вирішальному двобої у категорії 69 кг Сергій Ксендзов, за рішенням суддів, поступився 1:2 чемпіону Фінляндії. А Олександр Стрілецький у категорії 75 кг у боротьбі за перше місце також з мінімальним рахунком програв одному з лідерів білоруського боксу в цій категорії Станіславу Мурашкіну. Хоча вболівальники в обох фіналах вважали гідними перемоги саме буковинців.

Цей турнір присвячений пам’яті відомого естонського тренера Олександра Баранова і проводився 11-13.04.14 в 35-й раз. Цього разу нагороди виборювали понад 100 боксерів з Естонія, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Росії, Білорусі та України.

Як зазначив Едуард Погодін, «ми третій рік приїжджаємо на ці змагання, підтримуємо тісні дружні зв’язки з містом Маарду, розташованим у 15 км від Таллінна, і естонським боксом, загалом».

Стрілецький та Ксендзов вирушили до Естонії за підтримки міської федерації боксу. Фінансову допомогу надали ТОВ «Чернівецький машзавод» (Віктор Сідляр) та депутати міської ради Віталій Михайлішин і Володимир Кедь.

Георгій Мазурашу, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.