Фото: Гешко і Ко передали переможний імпульс юним олімпійцям в Утрехт

0

«Свято Олімпійського прапору 2013» на Буковині отримало своє продовження – титуловані спортсмени разом з відпочиваючими у дитячих таборах передали «переможний імпульс» юним олімпійцям, які захищають честь України на ХІІ Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Утрехті (Голландія).

 

Після урочистого підняття Олімпійського прапору на честь ЄЮОФ-2013 найбільш спортивні дитячі оздоровчі табори підтримали ініціативу обласного відділення НОК України та обласного центру «Спорт для всіх» і провели своєрідні флеш-моби з олімпійською символікою – з метою передачі «переможних привітів» нашим юним олімпійцям в Утрехт. Після змагань в рамках «Олімпійського літа», які традиційно відбуваються у таборах, переможці та призери змагань (і не лише) гуртувалися навколо Олімпійського прапора і гучно «передавали переможну енергетику» співвітчизникам, які змагаються в Голландії на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі.

До дистанційного вболівання приєдналися і титуловані буковинські спортсмени. Зокрема, у таборі «Юність»

Іван Гешко і в дартс непогано грає
Іван Гешко і в дартс непогано грає

(Берегомет Вижницького району) почесним гостем спортивного свята став чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, учасник трьох Олімпіад і кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко, який навіть позмагався з юними земляками у дартсі. А в таборі «Буковинське орлятко» (Глибочок Сторожинецького району) на аналогічних заходах в рамках «Олімпійського літа» побував «свіжеспечений» срібний призер Чемпіонату Європи U-23 на дистанції 800 м Тарас Бибик.

Тетяна Михайлівна Тодоріко, яка організувала фантастичний «олімпійський флеш-моб» у таборі «Юність», зазначила, що ці масштабні виступи всіх загонів були підготовлені фактично між іншими заходами, тобто практично поспіхом і в умовах гострого дефіциту часу. А спільний флеш-моб всього табору взагалі був поставлений під час ранкової гімнастики. Тож в цьому плані є ще резерви. Хоча і так все виглядало вражаюче і дуже симпатично.

З великим ентузіазмом та азартом діти сприйняли і пропозицію позмагатися у дартсі у форматі команд Івана Гешка та Миколи Попадюка (керівник обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, член виконкому обласного відділення НОК України). До обох команд увійшли по декілька представників від всіх загонів. Останніми дротики кидали капітани. Цей двобій виграв Іван Гешко. Але загальну перемогу святкувала команда Миколи Попадюка. Утім, не слід забувати і олімпійський принцип – головне ж не перемога, а участь! Тим більше, що всі, зрештою, отримали презенти від обласного центру «Спорт для всіх» та обласного відділення НОК України.

 

Заходи «Олімпійське літо» у таборі «Юність»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

18.07.13. “Олімпійське літо” з І.Гешком у таборі “Юність”, Берегомет Вижницького р-ну (SportBuk.com)

***

Заходи «Олімпійське літо» у таборі «Буковинське орлятко»

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

18.07.13. Олімпійське літо у таборі “Буковинське орлятко” (SportBuk.com)

***

"Переможні привіти" з табору "Юність"
“Переможні привіти” з табору “Юність”

Leave A Reply

Your email address will not be published.