Фото: У Чернівцях встановили незвичний рекорд на честь Олімпіади-2012

1

У п’ятницю, 10.08.12, відомий футбольний фрістайлер Олександр Козак на Центральній площі у Чернівцях встановив рекорд Буковини на честь ХХХ Олімпійських ігор, які наближаються до завершення в Лондоні (Великобританія).

 

Нагадаємо, що в день відкриття футбольного Євро-2012 Сашко Козак присвятив цій події інший рекорд – 8.06.12 перед чернівецькою ратушею 2012 секунд жонглював на цьому ж місці футбольним м’ячем з виконанням різних трюків (футбольний фрістайл).

Ініціатором «олімпійського рекорду» виступив знову батько рекордсмена – знаний художник Олександр Козак-старший. Його ініціативу підтримали обласний центр ФЗН «Спорт для всіх» та міськспортуправління, а солодким партнером дійства виступив приватний підприємець Володимир Терешкін, який презентував спеціальний «олімпійський» торт та інші солодощі.

Суть рекордної акції полягала в тому, що Олександр Козак-молодший виявив бажання спробувати змінювати положення стоячи і лежачи з м’ячем на голові 30 разів – на честь ювілейних ХХХ Олімпійських ігор 2012 р.

Спершу рекорд ледь не зірвався – через сильні пориви вітру організатори і сам фрістайлер думали перенести рекордне дійство в якесь приміщення (вже готували до цього зал боротьби дзюдо ФСТ «Україна», який знаходиться неподалік). Але Сашко вирішив спробувати виконати вправу навіть в цих складних погодних умовах. Рахували всі разом – і організатори, і судді, і журналісти. Декілька разів йому доводилося знижувати темп виконання вправи, оскільки сильний вітер буквально «виривав» м’яча з голови. Проте Сашкові вдавалося втримати його і продовжувати вправу. Драматичним виявилося і 30-те повторення, коли знову вітер ледь не зніс м’яча з голови фрістайлі ста. Але Олександр Козак витримав і цю «вітрову атаку» і під овації присутніх піднявся в ролі рекордсмена Буковини і в цій вправі.

На встановлення рекорду Сашко витратив 7 хв. 10 сек.

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (фото будуть доступні для перегляду пізніше)

***

Олександр Козак народився 8.01.1994 р. на Кіцманщині. Є випускником Ставчанської ЗОШ. З 10-ти років почав займатися футболом у чернівецькій ДЮСШ «Буковина». Майже одночасно почав захоплюватися і футбольним фрістайлом. З 2011 р. Олександра почали запрошувати на показові виступи з футбольного фрістайлу. Цим вправам він присвячує через день по одній годині.

8.06.2012 на Центральній площі у Чернівцях встановив рекорд Буковини – безперервно виконував футбольний фрістайл  2012 секунд – на честь відкриття фінальної частини з футболу Євро-2012.

За словами батька Олександра Козака-старшого, син хоче вступити на «спортивний» факультет або до фізкультурного вузу. А ще він мріє досягти вагомих успіхів у футболі і пробитися до збірної України.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.