Фото: 2012 секунд футбольного фрістайла на честь Євро-2012 (Олександр Козак)

3

Олександр Козак з Кіцманщини увійшов до Книги рекордів Буковини, прожонглювавши м’ячем з виконанням різних трюків (футбольний фрістайл) 8.06.12 безперервно 2012 секунд – на честь відкриття фінальної частин з футболу Євро-2012.

Символічно, що рекордне дійство відбулося перед пам’ятником Євро-2012 на Центральній площі у Чернівцях. Виступ Олександра Козака супроводжувався симпатичною підтримкою дівчат з групи підтримки «Максимум». За рекордним футбольним фрістайлом стежили знімальні групи телеканалу «Інтер», ТРК «Чернівці», телеканалу ТВА та ОДТРК «Буковина», а також інші ЗМІ.

Майстер футбольного фрістайлу ініціював цей рекорд разом з батьком Олександром, який є відомим художником. Рекордну ініціативу підтримали обласний центр «Спорт для всіх», портал SportBuk.com (де базується «Книга рекордів Буковини») та міськспортуправління, а також готель «Буковина» (Валерій Чинуш).

Найближчим часом Олександр хоче спробувати встановити рекорд влучних ударів у «дев’ятку» з 10-ти спроб (влучати у скат від легкового автомобіля, підвішаний у верхньому куті воріт).

Олександр Козак народився 8.01.1994 р. на Кіцманщині. Є випускником Ставчанської ЗОШ. З 10-ти років почав займатися футболом у чернівецькій ДЮСШ «Буковина». Майже одночасно почав захоплюватися і футбольним фрістайлом. З 2011 р. Олександра почали запрошувати на показові виступи з футбольного фрістайлу. Цим вправам він присвячує щодня мінімум по годині. На тренуваннях йому вдавалося «фігурно жонглювати» і значно довше, ніж зробив 8.06.12 символічно на честь Євро-2012.

За словами батька Олександра Козака-старшого, син хоче вступити на «спортивний» факультет або до фізкультурного вузу. А ще він мріє досягти вагомих успіхів у футболі і пробитися до збірної України. Наразі ним цікавляться одразу декілька команд майстрів, в т.ч. з вищого дивізіону, в яких Олександру пропонують випробувати свої сили для початку в дублюючих складах.

Увага! Ця фотогалерея буде доповнюватися!

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.