Фото: Бубка нагородив у Києві чернівецького фотографа

0

Легендарний стрибун з жердиною і президент Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка нагородив лауреатів конкурсів спортивної журналістики та фотографії, серед яких був і один буковинець – Василь Кияшко.

 

Про те, що фотограф «МБ» і партнер порталу SportBuk.com Василь Кияшко став лауреатом Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії ми вже повідомляли.

Сьогодні приємно бачити Василя поруч з легендарним Сергієм Бубкою. Пізніше будуть додані інші фотографії.

А ось і експрес-інтерв’ю з переможцем конкурсу.

Чи відчув в рукостисканні велич Бубки?

За силою? (сміється – авт.). Мені було дуже приємно, що сам Бубка нагороджував. Відчувається його простота, що, при його титулах, приємно дивує.

Емоції після нагородження вже «вляглися»? Адже це лауреатство виявилося доволі сюрпризним…

Я би навіть сказав, специфічним (сміється – авт.). Бо ж фото на конкурс надіслав не я. Більше того, я навіть не знав, яка це саме фотографія. Побачив її аж після нагородження. Знав від знайомих, що на ній є Микола Малярчук. А тут дивлюсь – і Василь Максим’юк. На передноворічній сесії міськради фотографував його і навіть не знав, що ми співавтори переможної фотографії. Коли я зробив той знімок на «Олімпійському дні» декілька років тому, Максим’юк «просто депутатом», коли фотографія перемогла в номінації – в.о. директора нашого відомого «Калинівського ринку», а коли мене нагороджували – його вже на ринку не було. Тобто ця фотографія, можна сказати, охопила три етапи життя фігуранта. Але не будемо заціклюватися на ньому (сміється – авт.). Емоції ще доволі свіжі, бо поки що мене продовжують вітати друзі і знайомі щодня. Щодня мене розпитують, а я розповідаю, що це було сюрпризом, що я толком і не знав про те, що беру участь у конкурсі, адже це все – ініціатива Георгія Мазурашу.

Ця перемога «завела» в плані можливої участі в інших конкурсах?

100%! Так що нехай в НОКу не сподіваються, що я там востаннє був на церемонії нагородження (сміється – авт.). До речі, мене не раз останнім часом запитували, чому я не надсилаю свої фотографії на якісь конкурси. Тепер я отримав певний «поштовх». Приємно, що мою роботу оцінили. Звісно, буду продовжувати фотографувати далі і спорт. Буду відкладати цікаві фото, «полювати» на цікаві кадри, пам’ятаючи про конкурсні перспективи. І, напевно, спробую взяти участь і в конкурсах на інші теми.

***

Фото: noc-ukr.org

Leave A Reply

Your email address will not be published.