Стрільба з лука: Січенікова в Черкасах встановила рекорд Європи

1

Найвдаліше на Чемпіонаті України зі стрільби з лука в приміщенні, який завершився 13.01.12 у Черкасах, буковинці виступили у командному виді програми, де наша жіноча збірна дійшла до фіналу, а юніори святкували перемогу. В особистих змаганнях Лідія Січенікова, змагаючись серед дорослих, встановила юніорський рекорд Європи.

 

Рекордний результат вихованка «спартаківського» тренера з обласної ШВСМ Олега Осипенка показала у кваліфікації, яку вона виграла з високим результатом 1163 очки з 1200 можливих. Рекорд Лідія встановила у першій серії з 60-ти пострілів, в якій набрала 584 очка. Попередній рекорд (582) належав Піа Кармен Ліонетті (Італія) і був встановлений у березні 2004 р. в Сассарі (Італія).

В олімпійському раунді Січенікова несподівано поступилася у чвертьфіналі 2:6 Катерині Соколенко (Львів) і посіла 6 місце.

Ірина Семенова («Спартак», Олег Осипенко) у чвертьфіналі розгромила титуловану Катерину Палеху (Львів) – 7:1. Але у півфіналі поступилася 2:6 майбутній переможниці Юлії Захарченко (Харків), а в двобої за 3 місце – Ніні Мильченко (Харків) у перестрілці – 5:9 (29:27, 28:29, 29:30, 30:29, 29:29, 9:10)

Тетяна Дорохова в 1/8 фіналу поступилася 4:6 землячці Діані Чупак, яка у наступному раунді програла 1:7 майбутній чемпіонці Юлії Захарченко (Харків) і посіла 8 місце.

Юлія Череп в 1/8 програла Катерині Палеха – 3:7.

У чоловіків найвище місце посів Андрій Дорохов («Динамо»), який дійшов до півфіналу, де програв 1:7 олімпійському чемпіону і майбутньому переможцю Віктору Рубану (Харків). У матчі за 3 місце поступився Маркіяну Івашкові зі Львова 3:7. Максим Тараненко у чвертьфіналі програв 5:6 Маркіяну Івашкові і посів 5 місце.

Серед юніорів Ігор Омельченко дійшов до чвертьфіналу, де поступився майбутньому срібному призеру Георгію Іваницькому (Львів) – 1:7.

У юніорок найдовше протрималася Надія Перекута, яка поступилася у чвертфіналі майбутній чемпіонці Поліні Родіоновій (Суми). Марія Чорногуз припинила турнірний шлях в 1/8 фіналу, «зашпортавшись» на Наталії Лук’яновій (Львів) – 2:6.

У командному виді програми жіноча збірна Чернівецької області (Лідія Січенікова, Ірина Семенова – «Спартак», Тетяна Дорохова – «Динамо») дійшла до фіналу, де програла одне очко харків’янкам – 227:228. У півфіналі чернівчанки набрали 234 очка, що лише одним очком поступається рекорду Європи, який належить збірній України (Тетяна Дорохова, Катерина Палеха, Юлія Лобженідзе) і був встановлений у травні 2008 р. в Турині (Італія).  Чоловіча збірна (Андрій Дорохов – «Динамо», Сергій Чорний – освіта, Михайло Косташ – «Спартак») у чвертьфіналі програли майбутнім бронзовим призерам харків’янам – 228:231.

Юніорська команда (Валентин Собко – «Колос», Ігор Омельченко – «Динамо», Нікіта Кирюхін – «Спартак») виборола «золото», здолавши у фіналі львів’ян – 680:672. Наші юніорки (Марія Чорногуз, Надія Перекута – освіта та Анастасія Заровна – «Спартак») у півфіналі програли одне очко майбутнім срібним призеркам львів’янкам – 222:223.

У загальнокомандному заліку призову трійку утворили Львівська область – 946,5 очка, Харківська – 838 і Чернівецька – 582.

***

Лідія Січенікова

Leave A Reply

Your email address will not be published.