Легка атлетика: Цихоцька відібралася для участі у Чемпіонаті світу

0

«Новоспечену» чемпіонку України з потрійного стрибку Руслану Цихоцьку (Чернівці, ШВСМ, тренери – Геннадій Терехов, Анатолій Голубцов) включили до складу збірної України для участі у Чемпіонаті світу з легкої атлетики, який відбудеться з 27 серпня по 4 вересня 2011 р. в корейському місті Дегу.

Нагадаємо, що нещодавно Руслана на Кубку України підняла у цій дисципліні планку рекорду області до 14 м 45 см, а в Бразилії здобула бронзові нагороди Всесвітніх армійських ігор у потрійному стрибку та стрибках у довжину.

На Чемпіонат світу для участі в естафеті 4х400 м мала їхати і новосельчанка Ольга Михайличенко (СК «Гешко», ЦОП), яка в Донецьку оновила свій рекорд області на 400-метрівці (52,75 сек.) і виборола «срібло» Чемпіонату України. Але через проблеми зі спиною вихованка Анатолія Якимчука змушена була відмовитися від поїздки до Кореї. У так званому «листі очікування» перебувають також чемпіон країни на дистанції 1500 м і срібний призер на 800-метрівці Олександр Борисюк (Кіцмань, СК «Гешко», ЦОП, тренери – Степан Борисюк, Георгій Миронюк) та володар двох срібних нагород (1500 м, 5000 м) Микола Лабовський (Чернівці, ШВСМ, Денис Тищук, Костянтин Степанцов), які ще мають 10 днів для того, аби підкорити відповідний норматив на «півторачці». А ось новоселицька чернівчанка Наталка Лупу (СК «Гешко», ЦОП, Анатолій Якимчук, Володимир Степанов), яка (як і Цихоцька у потрійному стрибку) перевищила олімпійський норматив на 800-метрівці, як ми вже повідомляли, через проблеми зі здоров’ям недотягнула 4 сотих секунди до призової трійки на Чемпіонаті України і на світовому форумі не виступатиме. Принаймні на «коронній» дистанції. Хоча у неї є ще можливість увійти до естафетної команди 4х400 м. Для цього необхідно показати високий результат на 400-метрівці у фіналі Кубку України, який відбудеться 15-16.08.11 у Вінниці. Нагадаємо, що минулого зимового сезону Наталка 800-метрівку на Чемпіонаті України не бігла, а пробилася на Чемпіонат Європи якраз на дистанції 400 м, на якій ледь не добралася до фіналу. В естафеті 4х400 м на Євро-2011 в приміщенні Україна посіла 6 місце. В активі Лупу також є «бронза» юніорського Чемпіонату Європи 2006 р. в естафеті 4х400 м.

Про виступ буковинців на Чемпіонаті України-2011 читайте тут:

Фото можна переглянути тут:

***

Руслана Цихоцька не верхній сходинці п’єдесталу пошани Чемпіонату України-2011. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.