ГЕРМАНЮК Юліан Степанович (боротьба дзюдо, самбо)

0

Заслужений тренер України з боротьби самбо, суддя міжнародної категорії з боротьби дзюдо.

Народився 4 жовтня 1955 року в Чернівцях. Закінчив СШ №1, Київські торговельно-економічний

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

інститут та інститут фізвиховання.

Боротьбою почав займатися у 1968 році під керівництвом Данила Тубеншлака. Тренувався також у В’ячеслава Плотнікова. Найбільші досягнення як спортсмена – чемпіон Центральної ради “Спартак”, срібний призер чемпіонату ВДФСТ профспілок СРСР з боротьби самбо. У 1974 році став майстром спорту з боротьби самбо, а через рік – з боротьби дзюдо.

Перший тренерський успіх пов’язаний з ім’ям Дмитра Полонського, який був призером чемпіонату України з боротьби самбо. На міжнародній арені “засвітився” вже як тренер тепер заслуженого майстра спорту Ольги Ніколайчук, яка неодноразово ставала призеркою чемпіонатів Європи та світу і двічі виборювала Кубок світу. Неодноразово піднімалася на п’єдестал пошани чемпіонаті Європи та світу і Ольга Панчук-Унгурян, яку Юліан тренував разом із Віктором Нагорняком. “Срібло” на юніорському чемпіонаті Європи здобула і Юлія Кочервей.

Паралельно з тренерською діяльністю давно успішно займається суддівством. З 1994 року – суддя національної категорії, а з 1998 року – арбітр міжнародної категорії з боротьби дзюдо. Судив Всесвітню Універсіаду-2003, Всесвітні ігри серед військових, чемпіонати Європи та світу серед юнаків, міжнародні турніри класу А.

Досі й сам підтримує форму – неодноразовий чемпіон України серед ветеранів (станом на 2003 р., коли писалась інформація). Протягом десяти років очолював обласну федерацію боротьби дзюдо і самбо.

Тривалий час очолює суддівську колегію Федерації дзюдо України. З ?2012 очолює обласну раду ФСТ «Україна».

Син Степан – майстер спорту з боротьби самбо.

***

НІКОЛАЙЧУК Ольга Петрівна (самбо)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.