Анатолій Швець: До 2017 року в Чернівцях побудують плавальний басейн (відео)

0

Про поточний стан, проблеми та перспективи розвитку сфери фізичної культури і спорту на Буковині розповів начальник управління фізичної культури і спорту, заступник начальника Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Анатолій Швець.

Зокрема, зупинилися і на проблемі відсутності у Чернівцях функціонуючих комунальних басейнів.

Відео 5 каналу (acc.in.ua)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Матеріал офіційного сайту ОДА (oda.cv.ua):

На Буковині з кожним роком збільшується кількість спортивних споруд

В області з кожним роком кількість спортивних споруд збільшується. Про це інформував сьогодні, 18 березня, під час традиційної понеділкової селекторної прес-конференції заступник директора – начальник управління фізичної культури та спорту департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Анатолій Швець.
«Так, лише упродовж останнього часу в області побудовано 30 спортивних споруд, – відзначив він. – І це відбувається у першу чергу завдяки введенню в експлуатацію нових освітянських об’єктів, які, як правило, мають  нові спортивні зали, нові спортивні майданчики, стадіони».

За словами посадовця, у контексті нових соціальних ініціатив Президента України розбудова спортивних споруд у краї триватиме і надалі.  Нині ж в області функціонує 2 170 спортивних споруд, 36 дитячо-юнацьких спортивних шкіл різних форм власності.

Реконструкція та модернізація спортивних майданчиків передбачається і відповідно до нової Регіональної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013 – 2017 роки. Згідно з Програмою, за умови належного фінансування, планується  відкриття окремого плавального басейну, повідомив заступник директора департаменту.

«Ми систематично організовуємо проведення в області різних змагань. Лише минулими вихідними у нас відбулися змагання з панкратіону, боксу, легкої атлетики, волейболу, турнір з художньої гімнастики, – відзначив Анатолій Швець. – З ініціативи МОНмолодьспорту з 2013 року запроваджується загальнодержавний «Урок плавання». А  у 2012 – 2013 навчальному році вперше проводиться Всеукраїнська олімпіада з фізичної культури  та спорту».

Щорічно в області відбувається вшанування і нагородження кращих спортсменів та їх тренерів за результатами виступів у попередньому році «Зірки естради – зіркам спорту». Цьогоріч, як інформував журналістів Анатолій Швець, відзначення буковинських героїв минулого спортивного року відбудеться 28 березня у центрі естетичного виховання «Юність Буковини».

Довідково: В області нині функціонує 2170 спортивних споруд. На реконструкцію та капітальний ремонт спортивних споруд у 2012 році з усіх джерел фінансування витрачено 3419,5 тис. грн. Для функціонування спортивних шкіл області торік використано 25628,5тис. грн. За 2012 рік в області на фізичну культуру і спорт з усіх джерел фінансування використано 37717,2 тис. грн.

Leave A Reply

Your email address will not be published.