Міні-футбол: «Меркурій» зберігає впевнене лідерство у І лізі, але зіграв з вищоліговим «Ураганом»

0

26-27 березня 2011 р. було зіграно два матчі у першоліговій першості України з футзалу. Вони мінімально вплинули на позиції лідируючої групи – лише «Львівхолод» піднявся з четвертого на третє місце. Упевненим лідером залишається «Меркурій».

Тим часом, чернівчани, скориставшись «вікном» у календарі, зіграли товариський матч в Івано-Франківську проти місцевого «Урагана», який є одним з лідерів вищої ліги.

“УРАГАН” (Івано-Франківськ) – “МЕРКУРІЙ” (Чернівці) – 7:1 (3:0)

Розпочали команди без розвідки. Вже на п’ятій хвилині після пасу Біро Жаде Сімка вдало зіграв на “стовпа” і з розвороту пробив в нижній кут – 1:0. У відповідь Багряк втік на побачення з Іжаковським, але переграти голкіпера не зумів. Згодом Ренатіньо вистрілив здалека, м’яч зачепив ногу Сімки і влучив у штангу. А за хвилину бразилець промчав правим флангом і знайшов на дальній стійці Тменова – 2:0.

Ближче до середини тайму буковинці освоїлись на майданчику і провели кілька небезпечних контратак. На дальній постріл Деріка кіпер зреагував. Двічі виручив Іжаковський після виходу “Меркурія” 2 в 1, відбивши удари Шерстньова і Ткачука, що був першим на добиванні. Далі Біро Жаде, Тменов і Ренатіньо перевірили буковинського воротаря з дальньої відстані – Купчанко був на місці.

На 18-й хвилині арбітри дозволили продовжити гру, хоча на думку гостей був пенальті, і швидкій в контратаці Чепорнюк знайшов у штрафному “Меркурія” одинокого Ярого, котрий свого шансу не змарнував – 3:0. Перед самою перервою чернівчани мали кілька можливостей розмочити рахунок. Біро Жаде лише ціною попередження зупинив вихід один на один Багряка, після чого Дележа буквально з метра пробив над поперечиною. На останніх секундах перешого тайму Сімка на мить не встиг на простріл від Ренатіньо, а у відповідь Іжаковський ще раз врятував “Ураган” після різкого випаду Багряка.

Друга половина зустрічі видалась більш цікавішою і багатою на моменти. Всього за дві хвилини Павлюк оформив дубль. В першому епізоді йому асистували Пилипів і Цвєлих, а потім Максим вдало зіграв на добиванні – 5:0. Далі двічі пощастило “Урагану” – Ткачук з п’яти метрів дивом не влучив у ворота, а Рибак зовсім трохи не встиг на фланговий простріл. Та все ж на 28-й хвилині удача посміхнулася “Меркурію“: Рибак в центрі обікрав Біро Жаде, промчав правим краєм і переадресував на Ткачука, який з двох метрів не схибив – 5:1.

Незабаром пощастило вже буковинцям, яких двічі “пробачив” Валенко після гострих передач Цвєлих. Майже за дві хвилини до фінальної сирени Валентин з другої спроби в одній атаці таки пробив Купчанка, а до цього Мікулеску не вистачило точності – м’яч просвистів поблизу стійки воріт. Потішила завершальна хвилина, коли обидва суперники грали з п’ятими польовими.

Спершу Ткачук вийшов на майданчик за 1,57 до завершення, і “Меркурій” майже одразу після цього мав нагоду відквитати ще один м’яч, але Янчик пробив над поперечиною. Наприкінці Біро Жаде теж з’явився у якості голкіпера, однак при втраті м’яча місце у воротах знову зайняв Ципун. Він виручив господарів за 6 секунд до сирени, одразу ж ввів м’яча на протилежну половину, де Рибак, намагаючись вибити на аут, зрізав шкіряну кулю у власні ворота – 7:1.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК “Ураган”.

26 березня. 15:00. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 50 глядачів.
Арбітри: Юзик (Івано-Франківськ), Крашенінніков (Калуш).
Ураган: Іжаковський (Ципун, 21) – Павлюк, Чепорнюк, Ярий, Пилипів-к – Тменов, Сімка, Біро Жаде, Ренатіньо – Валенко, Цвєлих, Кіндратів, Шотурма.
Меркурій: Купчанко – Янчик, Рибак-к, Шерстньов, Ткачук – В.Гончар, Дележа, Багряк, Дерік – Мікулеску, Писько.
Голи: Сімка (5), Тменов (8), Ярий (18), Павлюк (22, 24), Цвєлих (39), Рибак (40, автогол) – Ткачук (28).
Попередження: Сімка (15), Біро Жаде (20), Тменов (24) – В.Гончар (16).

Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер “Урагану”:
– Сьогодні ми свідомо вдались до експерименту зі складом, маючи на меті перевірити – на кого нам розраховувати у матчах плей-офф. Сама гра залишила двоякі враження, хоча більше сподобався другий тайм.

Місцями зіграли дуже здорово, місцями, навпаки, – дуже погано. Лякають одні й ті самі помилки, які ми допускаємо. Є час, щоб кожен з гравців проаналізував їх і в подальшому не допускав. Лише тоді ми зможемо стабільно демонструвати гру високого рівня.

– Які справи з травмою Сержао? Коли він зможе повернутися у гру?
– Лікарі обіцяють, що процедури і подальша реабілітація займуть часу приблизно від двох тижнів до одного місяця. Хотілося б, щоб Сержао відновився пошвидше і був готовий до перших матчів плей-офф. Але це не факт. Побачимо…

– Які плани на останню гру другого кола проти ТВД?
– Налаштовуємось тільки на перемогу, хоча гра буде непростою. Нам потрібно обов’язково вигравати у Львові і чекати результатів двох останніх матчів “Локомотива”. За сприятливих обставин ми потрапимо з першого місця на ПФС. Але, в принципі, ми не шукаємо собі суперника, адже всі команди в плей-офф добре вміють грати в міні-футбол. Треба налаштовуватись і підходити до вирішальної стадії у гарній фізичній формі, не забуваючи й про тактичний малюнок гри. Над цим і будемо працювати.

Віктор МГЛИНЕЦЬ, головний тренер “Меркурія”:
– Від матчу з “Ураганом” наша команда отримала велику користь. Переконались, чого ми насправді вартуємо на фоні сильнішого суперника. Як тренер, я побачив наші слабкі місця – де і що потрібно підтягнути. Гадаю, ця гра піде нам на користь і додасть досвіду. Адже якби ми частіше грали проти хороших команд, то наші гравці додавали б у майбутньому. А вже потім приходить результат.

– “Меркурій” впевнено лідирує у західній зоні першої ліги. Як вважаєте, велика різниця між вищою і першою лігами?
– У першій лізі майже усі команди однакові за класом. А в порівнянні з вищою лігою, гадаю, різниця є досить суттєвою, що й показала сьогоднішня гра. Перед нами стоїть вибороти путівку до вищої ліги…

… Тож не виключено, що цього року “Меркурій” може зіграти з “Ураганом” вже не товариський матч?
– Хотілося б на це сподіватися! За сприятливих обставин все можливо… Наше першочергове завдання – вдало завершити цей сезон. Спершу стати чемпіонами першої ліги, а потім побачимо. Тут багато чого залежатиме від керівництва клубу.

Зрозуміло, щоб виходити у вищу лігу, треба думати про кадрове підсилення, адже потрібен відповідний рівень виконавців. Просто так вийти в еліту, і як “Контингент”, набрати три очки за 20 з лишком матчів… нас таке не влаштовує у будь-якому випадку. Якщо у нас буде можливість підсилитися і хоча б на рівних протистояти лідерам вищої ліги, тоді і можна про щось говорити.

Розмовляв Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК “Ураган”.

(uragan.if.ua)

Наступний домашній поєдинок «Меркурій» проведе 16.04.11 проти «Лемберга».

26.03.11

Матч 18 туру. Львівхолод – Буран-Негабарит – 3:2

27.03.11

Матч 8 туру. Енергія-2 – Поділля – 8:4

Турнірна таблиця

(станом на 27.03.11)

І В Н П М О
1 Меркурій 15 13 1 1 96-40 40
2 Шанс-Авто 15 9 3 3 83-61 30
3 Львівхолод 15 8 2 5 48-53 26
4 Контингент 11 8 1 2 41-31 25
5 Одеса 14 7 1 6 60-49 22
6 Лемберг 15 6 3 6 57-55 21
7 Буран-Негабарит 16 6 1 9 81-70 19
8 Каменяр-Термопласт 15 3 2 10 43-87 11
9 Поділля-УМВС 14 3 1 10 46-72 10
10 Енергія-2 14 1 1 12 38-75 4

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.