Футбол: Новосельчанин Віталій Ротар отримав нагороду від Григорія Суркіса (+ фото)

2

2 березня 2011 р. в столичному в Будинку футболу відбулася IV звітно-виборна Конференція Асоціації аматорського футболу України, в якій взяв участь і голова Новоселицької районної федерації футболу Віталій Ротар. За вагомий внесок в розвиток футболу буковинець отримав відповідну грамоту та трофей з рук президента Федерації футболу України Григорія Суркіса.

Пропонуємо до вашої уваги візт про Конференцію з офіційного сайту ФФУ (ffu.org.ua).

Найголовніша перемога

Зі звітом про підсумки роботи організації за останні чотири роки виступив її президент Федір Шпиг. Одним з головних досягнень ААФУ, яка була створена рівно 13 років тому, він вважає те, що спільними зусиллями вдалося не лише зберегти, а й зробити серйозні кроки з розвитку всеукраїнського клубу «Шкіряний м’яч»: «Найголовніша наша перемога в тому, що ми зуміли навколо цієї ідеї об’єднати не лише батьків і дітей, а й усю футбольну громадськість. Тому нині ми пишаємось тим, що наші вихованці вже виступають не лише у провідних вітчизняних командах, а й захищають честь країни у складі збірних України». У даному контексті можна назвати прізвища Дмитра Льопи та Павла Пашаєва («Дніпро»), Ярослава Мартинюка та Олега Голодюка («Карпати»), Дмитро Назаренка («Сталь» А), Руслана Фоміна («Зоря»), Володимира Коробки та Антона Шиндера («Таврія»)… Наразі турнір набув чималої популярності, свідченням чому є хоча б той факт, що участь у ньому беруть понад 50 тисяч команд, а це − близько 600 тисяч (!) дітей.

«Світ аматорського футболу»

Одним з пріоритетних завдань ААФУ Федір Шпиг вбачає збільшення кількості команд-учасниць чемпіонату України серед аматорів, підняття рівня організації та престижу змагань. «Як на мене, потрібен новий підхід до вирішення цієї проблеми. Адже вважаю, що тут головну роль не завжди відіграють фінанси. Нам не надає честі, коли у першості країни серед аматорських команд у 2010 році взяло участь лише 14 команд з 12-ти регіонів України», − зазначив Шпиг, який наприкінці своєї доповіді звернувся до журналістів з проханням разом писати історію українського аматорського футболу. І повідомив про започаткування конкурсу серед працівників ЗМІ «Світ аматорського футболу».

Похвала від президента ФФУ

У свою чергу президент Федерації футболу України Григорій Суркіс зазначив, що високий рівень розвитку аматорського та масового футболу в Україні визнано європейськими футбольними структурами. Нагадаємо, що УЄФА присвоїла Україні вже шість зірок Хартії масового футболу. Разом із нашою країною до цього кола входять лише Англія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Шотландія та Фінляндія. Кожна з цих держав відповідає трьом основним критеріям оцінки стану в масовому футболі − «інвестування в інфраструктуру», «запровадження освітніх програм» та «ініціативи з розвитку виду за участю урядових установ». Невипадково, що саме перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко був визнаний УЄФА у 2010-му людиною року в масовому футболі.

Переобрання Федора Шпига

Делегати Конференції визнали роботу ААФУ за звітний період задовільною. По тому, як було затверджено звіт Ревізійної комісії, пройшли вибори президента ААФУ. На безальтернативній основі одноголосно були подовжені на наступні чотири роки повноваження Федора Шпига. Першим віце-президентом залишився Олександр Каденко, віце-президентами − Василь Антонюк, Іван Гайворонський, Анатолій Дяченко та Тарас Клим. Також було обрано нові склади виконавчого комітету, КДК ААФУ та Ревізійної комісії ААФУ.

***

no images were found

***

Віталій Ротар і Григорій Суркіс

Leave A Reply

Your email address will not be published.