Утиски спорту на Буковині зі сторони освітян

0

Головний освітянин міста Сергій Мартинюк блокує розвиток боксу у Чернівцях.

Кілька років тому на прохання Чернівецької обласної федерації боксу міська рада виділила кошти у розмірі 100000 гривень на придбання двох боксерських рингів. Один з яких, розташований у фізкультурно-спортивному комплексі Локомотив, а другий слугує для проведення виїзних змагань та турнірів. Проте, з недавніх пір, начальник управління освіти Сергій Мартинюк почав вимагати від керівництва федерації, щоб ті передали ринги на баланс ДЮСШ.

Наїзди зі сторони керівника управління освіти тривають вже кілька місяців, погрози продовжуються, а страждають впершу чергу діти! У листопаді минулого року ледь не зірвався кубок Чернівців по боксу, по тій самій причині. Освітянин Сергій Мартинюк не надав обгрунтування щодо, таких утисків спорту на Буковині. Президент Чернівецької обласної федерації боксу Володимир Загурський дав інтерв’ю журналістам, в якому звернувся до головного освітянина міста:

Вы не то что, не помогаете развитию бокса, но умышленно вредите развитию спорта, в частности бокса!

На прохання начальника управління освіти ринг має бути перевезений та зберігатись у дитячому садку в селі Ленківці. Директор фізкультурно-спортивного комплексу Локомотив, Іліка Івана Георгійович зазначає:

Постійне транспортування рингів призводить до їхнього псування, а також до величезних витрат.” Та висловлює свою думку стосовно цієї ситуації: “Ринги повинні залишатися в тому місці, де проводяться змагання. На даний момент, змагання по боксу проводяться в Локомотиві“.

Проте зусиллями керівного складу федерації один ринг все ж таки вдалося вибити у довгострокову оренду терміном на 10 років. А другий вимагають повернути. Не зважаючи на те, що для проведення змагань та турнірів потрібно обидва ринги.
За словами президента Чернівецької обласної федерації боксу Володимира Загурського: “Наша позиция такова – что ринги должны быть переданы на баланс федерации, и использоваться на нужды бокса!”

Автор: Якуб Алієв

Стаття є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція Sportbuk.com може не поділяти думку, висловлену у матеріалі.

Leave A Reply

Your email address will not be published.