Чернівчанка виграла Євро-2019 з пауерліфтингу

0

Перший же день чемпіонату Європи з пауерліфтингу 2019 р., який гостює у Чехії (м. Плзень), став медальним для Буковини.

Першими нагороди 28.04.19 розігрували юнаки та дівчата 2001 р.н. і молодші (Division «Subjuniors»). У номінації Equipped Powerlifting (в екіпіруванні) чернівчанка Валерія Яворська (2003 р.н., тренери – Ігор та Наталія Ясенецькі) перемогла у ваговій категорії -52 кг з підсумковим результатом 340 кг. Валерія попутно здобула «малі золоті медалі» у присіданні (140 кг) і становій тязі (122,5 кг), а у жимі стала «срібною» (77,5 кг). Друге та третє місця посіли Татьяна Бельськая (Росія) та Деніса Туркова (Чехія). Всього у цій номінації змагались 5 дівчат. Цікаво, що за попередніми результатами Яворська поступалась старшій на рік росіянці Бельській 2,5 кг (320,0 проти 322,5 кг). 

У молодіжній віковій групі 1996 р.н. і мол. (у пауерліфтингу це Division «Juniors») ще одна чернівчанка Зіна Демян (1997 р.н.), можна сказати, «приречена» стати призеркою, оскільки в її ваговій категорії -47 кг заявлені дві учасниці – вихованка Ясенецьких (яка має попередній сумарний результат 357,5 кг) та росіянка Наталія Фоміна (347,5 кг). У Зіни є чудові шанси теж стати чемпіонкою.

Звітні європейські змагання триватимуть до 4 травня 2019 р.

Про переможний дебют Валерії Яворської на міжнародній арені повідомив сам її наставник Ігор Ясенецький: «Валерія Яворська чемпіон Європи 2019 р по пауерліфтингу серед дівчат,. Дебют Валерії на міжнародних змаганнях вийшов вдалим».

SportBuk.com

***

***

***

***

А ось відповідний матеріал з сайту національної федерації пауерліфтингу:

Тріумфом збірної України завершився перший день Чемпіонату Європи з пауерліфтингу, який цими днями проходить у чеському місті Плзень. 
Сьогодні за медалі найвищого ґатунку змагались наші дівчата, які у кінцевому результаті вибороли перше командне місце, обійшовши збірні Росії та Словаччини.
Полянська Марія з міста Яворів у ваговій категорії до 47 кг стала чемпіонкою Європи з результатом 350 кг у сумі триборства. Спортсменка здобула малу золоту нагороду у присіданні- 135 кг, срібло у жимі- 70 кг, та встановила рекорд Європи у тязі, в своїй віковій категорії- 145кг! Тренується Марія у місті Тернопіль під керівництвом Лисого І.В. та Погребінського В.А.
Яворська Валерія з міста Чернівці також стала чемпіонкою континентальної першості у наступній ваговій категорії, до 52 кг. Вихованка Ігора Та Наталі Ясенецьких виборола дві золоті нагороди у присіданні та тязі з результатами 140 та 122,5 кг відповідно, і срібло у жимі- 77,5 кг. 
В цій же ваговій категорії Бздир Софія з міста Яворів посіла п‘яту сходинку за сумою триборства, але здобула малу бронзову медаль у тязі, підкоривши 112,5 кг. Тренер- Погребінський В.А. 
Антонюк Анастасія з Кам‘янця-Подільського повторила успіх Марії та Валерії і стала чемпіонкою Європи серед дівчат у ваговій категорії до 57 кг, оновивши рекорди України серед дівчат у тязі та сумі триборства. Анастасія зібрала повний комплект золотих нагород: у присіданні (175 кг), жимі (107,5 кг) і у тязі (160 кг). Сума чемпіонки становить 442,5 кг. Тренується під керівництвом Вадима Воронецького та Віктора Цісара.
Третє місце у цій категорії виборола Колесник Аніта з Рубіжного. В активі вихованки Урбана В.М. малі бронзові нагороди в усіх вправах та результати: у присіданні 145 кг, у жимі 67,5 і 142,5 кг у тязі.
Буккіна Олена та Параскевич Катерина посіли другі місця у вагових категоріях до 63 та до 84 кг відповідно. Обидві спортсменки представляють місто Хмельницький та тренуються під керівництвом Басістого А.О. Олена зайняла першу сходинку у присіданні (177,5 кг) та треті у жимі (90 кг) і тязі (147,5). А Катерина третю у присіданні (125 кг), першу у жимі (125 кг) та третю у тязі (120).
Русаненко Дар‘я стала чемпіонкою Європи у категорії до 72 кг. Дружківчанка чітко відпрацювавши на три спроби у присіданні закінчила з результатом 222,5 кг та з малою золотою нагородою у цій вправі. 125 кг у жимі принесли спортсменці ще одне золото, а 182,5 кг у тязі срібну нагороду. Також вихованка Сергія Федоренко виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу та оновила в усіх вправах рекорди України серед дівчат.
Серед юнаків вагової категорії до 74 кг Туник Георгій з міста Мирноград зайняв четверте місце з результатом 577,5 кг, але виборов малу срібну медаль у присіданні, підкоривши штангу вагою 242,5 кг. Тренер- Бордюг К.О.
Вітаємо спортсменів та тренерів з чудовими здобутками!

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.