Дартс: Кубок Президента 2018 у Чернівцях виграв закарпатець (відео)

0

Кубок Президента БФД 2018 гостював у Дартс-клубі «Літо» (парк ім. Т. Шевченка) і був сповнений своїх інтриг та сюрпризів.

Ці змагання, як повідомив SportBuk.com граючий віце-президент крайової федерації дартсу Олександр Арійчук, відкривають хвилю топових регіональних турнірів.

Якщо звернутись до недалекої історії, то слід зазначити, що першим володарем цього трофею став Олександр Арійчук, а вторік у важкій боротьбі титул здобув Сергій Яненко. Однак з об’єктивних причин Сергію, та капітану збірної Дмитру Гояну не вдалось взяти участь у цих змаганнях.

За цих умов в ранг фаворитів відносили 4 дартсменів. Віце-чемпіона Антона Подольчука, чемпіона області з крикету Віталія Зеленько, проміжного лідера в дисципліні 501DIDO – Олександра Арійчука та віце-чемпіона України – новоспеченого члена нашого колективу Володимира Залевського, який проживає в м. Рахів (Закарпаття), що є центром Європи.

Жеребкування було проведено винуватцем турніру, а саме Президентом Федерації – Арійчук Наталією. З її легкої руки до групи А потрапили Олександр Арійчук, Антон Подольчук, Віктор Зварич, Віталій Івасюк, та молода надія – Олександр Вонхольський. Іншу п’ятірку склали Віталій Зеленько, Родіон Мигалюк, Дмитро Філіпець, Тетяна Саїнчук та прихований фаворит змагань – Володимир Залевський.

На груповому етапі грали за системою сетів BDO, тобто до двох перемог із ідентичним відкриттям та закриттям. В обох групах точилася запекла боротьба. Після несподіваної поразки Володимира Залевського від Дмитра Філіпця, який після поповнення в сім’ї переживає трохи не пік всієї свої кар’єри, в групі В чітко сформувалась трійка лідерів. Володимир Залевський за рахунок кращої різниці виграв відбір та делегувався одразу до півфіналу, а Дмитро Філіпець та Віталій Зеленько вийшли в чвертьфінал.

У групі А до останнього матчу всі мали шанси. Першим свою нагоду змарнував екс-чемпіон краю Віталій Івасюк, який поступився Віктору Зваричу, котрий зміг вийти в плей-оф почавши з двох поразок. Найбільш миролюбним став Сашко Вонхольський, а два куми і лідери вирішили між собою долю останнього місця в іграх на виліт. Перед грою Олександру Арійчуку достатньо було однієї партії, в той час як Антону необхідно було перемагати. У підсумку Майстер 15 сектору не тільки переміг, а й не залишив шансів своєму головному конкуренту, вибивши максимум, та закривши лег за 19 дротиків. Цей тріумф вивів Антона до півфіналу.

В іграх на виліт всі повернулися до звичайного тріатлону, проте зі спрощеним форматом. Першими до бар’єру вийшли Віталій Зеленько та Віктор Зварич. Вигравши вибір Віталій взяв Крікет, де впевнено лідирував, однак центр в цей вечір чемпіона підвів, і Віктор як заправський спеціаліст в цій дисципліні зумів вийти вперед. Далі хлопці синхронно відкрилися, проте Зварич встиг на один підхід втекти, що і дало змогу пройти в півфінал.

Другий чвертьфінал ознаменувався боротьбою юності і досвіду, де сильнішим виявився Дмитро Філіпець. Сашко Вонхольський добряче попсував нерви Дмитру, що у підсумку відбилось у вирішальний момент у півфіналі проти давнього друга Антона Подольчука. Дмитру не вистачило одного потрапляння в центр, а Антон вдало розміняв 25 на 50, і вдруге поспіль вийшов до фіналу.

В іншому півфіналі наш легіонер зумів відбити атаку Віктора Зварича, а в 501 DO шансів взагалі не залишив.

Третє місце прогнозовано здобув більш свіжий Зварич, а в фіналі Володимир Залевський показав свій високий клас. Він ледве не закрив на свій дебютний топовий регіональний трофей 142, проте з першої спроби у D11 не влучив. Дана перемога дозволила Володимиру кваліфікуватись на ІІ в історії краю Мастерс, який відбудеться 8 серпня і буде зіграний згідно сучасного принципу футбольної Ліги Чемпіонів.

Верхня сітка – «Шлях не чемпіонів» має вигляд. Олександр Арійчук (1) – Тетяна Саїнчук (4); Родіон Мигалюк (3) – Віталій Зеленько (2). В дужках проміжний регіональний рейтинг в дисципліні 501 DO.

До речі після вдалого домашнього етапу Кубка України Олександр повернувся до чільної 60 національного рейтингу.

Нижня сітка матиме вигляд дещо пізніше. Очолить її чинний чемпіон Мастерсу 2017 Антон Подольчук. Також там уже Володимир Залевський.

Володаря 7 путівки буде визначено у фіналі 4 Буковинської Ліги Дартсу, який пройде в кінці тижня. В півфіналах зіграють Сергій Яненко – Віталій Зеленько та Дмитро Гоян – Антон Подольчук. Чемпіон також кваліфікується на Мастерс.

Останній щасливчик визначиться за підсумками кваліфікації. Дані змагання пройдуть перед визначною подією в історії українського дартсу, а саме першого Міжнародного турніру під егідою WDF, у столиці нашої держави. Ми дякуємо всім нашим партнерам і до зустрічі на рубежі!

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

***

Мастерс 2018:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.