Виїзний кубковий матч «Буковини» можна дивитися в онлайні (відео)

0

Сезон 2018/19 чернівецька «Буковина» розпочинає виїзним поєдинком попереднього раунду Кубка України проти «Калуша» 18.07.2018 р.

Цей матч можна буде дивитися в онлайн-трансляції (завдяки місцевому клубу):

***

Календар ігор групи А ІІ ліги сезону 2018/19 можна подивитися тут:

***

А тепер про останні новини з табору чернівецької команди, яка під керівництвом Віктора Мглинця гратиме у новому сезоні у суттєво оновленому складі (втім, це вже стало традицією для чернівецької команди). 

Зазначимо, що серед «новачків» є і вихованець буковинського футболу Микола Павлюк, який виступав і у Прем’єр-лізі. Як зазначив в експрес-коментарі SportBuk.com Микола, наразі не було якихось таких пропозицій, які завадили би спробувати допомогти рідній команді. Водночас, є ймовірність, що можна буде продовжити кар’єру за кордоном. Тому Микола має домовленість з керівництвом клубу про те, що в такому разі він зможе без проблем перервати співпрацю з «Буковиною».

А ось останні новини з клубного сайту ФСК «Буковина», у т.ч. про останній контрольний матч проти «Кристала» (2:1), кадрові зміни тощо:

Чернівецька «Буковина» зіграла останню контрольну гру у міжсезонні. На стадіоні «Буковина» підопічні Віктора Мглинця протидіяли аматорській команді з Тернопільської області «Кристал» (Чортків).

Наша команда володіла перевагою та мала можливості вразити ворота суперника. На 10 хвилині гри не зміг завдати влучного удару головою Роман Кузів, а згодом новий капітан чернівецької команди Антон Батрак віддав непоганий пас на потенційного новачка «Буковини», який також не спромігся вразити ворота гостей. 

На 37 хвилині гри штрафний виконував Ладік Мелконян. Після «пострілу» Ладіка м’яч влучив у стінку з гравців чортківської команди та залишив межі поля. Через хвилину гостру передачу потенційного новачка «Буковини» не зміг замкнути Євген Заїченко. А на 40 хвилині зустрічі Микола Павлюк віддав передачу на Ладіка Мелконяна, який не зміг переграти голкіпера «Кристалу». 

У другому таймі також гостріше діяли футболісти «Буковини». На 53 хвилині підопічні Віктора Мглинця таки вразили ворота суперника. Влучного удару у лівий від голкіпера «Кристалу» кут воріт завдав Антон Батрак. Згодом бракувало влучності ударові потенційного новачка чернівецької команди. Через п’ять хвилин кутовий виконав Ладік Мелконян, а Валентин Рудич не зміг з близької відстані влучно пробити головою. 

На 62 хвилині матчу гравці буковинської команди зуміли вдруге вразити ворота суперника. Гравець «Кристалу» порушив правила у власному штрафному майданчику проти Романа Кузіва – арбітр гри Микола Байдюк вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті вдало виконав Ладік Мелконян. 

Гості зуміли відзначитися під завісу гри. Результативний удар на свій рахунок записав Владислав Іванов. «Буковина» святкувала перемогу з рахунком 2:1. 

Через травми не змогли зіграти у матчі В’ячеслав Пилишатий, Руслан Луцик та Олександр Жумига. 

Склад «Буковини»: Степаненко (Гуцул, 85), В. Кузів (Павлюк, 75), Понєдєльнік (гравець на перегляді, 46), Віксич (Нікифоряк, 82), Павлюк (Рудич, 46), гравець на перегляді (Раулюк, 75), Заїченко (Понєдєльнік, 75), Мелконян, Батрак, Р. Кузів (Мунтян, 63), гравець на перегляді.  

***

ФСК «Буковина» продовжив контракти з 6 футболістами, які виступали за команду минулого сезону. Про це повідомив генеральний директор чернівецького клубу Ігор Наболотний. 

Виступи у «Буковині» продовжать Василь Нікифоряк, Антон Батрак, Ладік Мелконян, Даніел Раулюк, Олександр Жумига та Александру-Васілє Мунтян. 

***

Склад «Буковини» поповнили нові гравці. Контракти з чернівецьким клубом підписали півзахисники Євген Заїченко (тривалий час захищав кольори стрийської «Скали»), Руслан Луцик та нападник Андрій Понєдєльнік. Руслан та Андрій грали у першості Тернопільської області. 

Євген Заїченко – півзахисник. Народився 29 березня 1997 року. Зріст – 175, вага – 65. Вихованець Академії «Скали». У дитячо-юнацькій футбольній лізі виступав за команду «Скала» (Моршин). Грав за команду «Скала» (Стрий). За колектив Львівської області на професійному рівні зіграв 86 матчів (4 голи). 

Руслан Луцик – півзахисник. Народився 9 квітня 1996 року. У дитячо-юнацькій футбольній лізі грав за ДЮСШ (Тернопіль). Виступав за ФК «Тернопіль», а також аматорські команди «ДСО-Поділля» (Тернопільський район), «Нива» (Теребовля), «Агрон ОТГ» (Великі Гаї). На професійному рівні провів 2 матчі, на аматорському – 84 матчі (19 голів). 

Андрій Понєдєльнік – нападник. Народився 28 лютого 1997 року. У дитячо-юнацькій футбольній грав за колектив «БЛІСП – КДЮСШ» (Березне). Виступав за команди «Случ» (Березне, аматори), «Буревісник» (Кременець, аматори), «Нива» (Тернопіль), «Кременець-Академія» (чемпіонат України серед студентів), «Кристал» (Чортків, аматори). На професійному рівні зіграв 17 матчів (2 голи), на аматорському – 56 ігор (7 голів). 

***

Склад чернівецької «Буковини» підсилили вихованці місцевого футболу – захисники Микола Павлюк та Олександр Віксич.

Минулого сезону чернівчанин Микола Павлюк грав за команду елітного дивізіону «Сталь» (Камянське) та першоліговий «Геліос» із Харкова. Захисник пройшов школу донецького «Металурга». 

Щодо Олександра Віксича, то він уродженець Кіцманського району Чернівецької області. Пройшов школу таких колективів, як «Дніпро» (Дніпро), «Чорноморець» (Одеса), «Шахтар» (Донецьк), грав за команду «Реал Фарма» (Одеса). Останнім часом Олександр виступав у першій лізі за «Нафтовик – Укрнафту» з Охтирки. 

Новачки ФСК «Буковина» 

Микола ПАВЛЮК – захисник. Народився 22 жовтня 1995 року в Чернівцях. Зріст – 173, вага – 65. У дитячо-юнацькій футбольній лізі грав за чернівецьку «Буковину». Перший тренер Миколи – Олексій Дашкевич. Грав за команди «Металург» (Донецьк, молодіжний склад), «Сталь» (Камянське), «Сталь» (Камянське, молодіжний склад), «Геліос» (Харків). 

Олександр ВІКСИЧ – захисник. Народився 10 вересня 1995 року у с. Кліводин Кіцманського району Чернівецької області. Зріст – 180, вага – 65. У дитячо-юнацькій футбольній лізі виступав за колектив «Дніпро» (Дніпро). Грав за команди «Чорноморець» (Одеса, молодіжний склад), «Шахтар-3» (Донецьк), «Реал Фарма» (Одеса), «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка).

***

Днями контракт із ФСК «Буковина» підписав захисник Микола Павлюк. Вихованець буковинського тренера Олексія Дашкевича пройшов школу команд елітного вітчизняного дивізіону, а тепер повернувся до рідного міста. Ми поспілкувалися з Миколою після матчу «Буковина» (Чернівці) – «Кристал» (Чортків). 

– Як у тебе виник варіант із поверненням на Буковину ? 

– Я впродовж місяця тренувався з «Буковиною». Мені тут сподобалося. Захотілося залишитися у чернівецькій команді. Запитав тренера про те, чи потрібен я команді та почув відповідь: «Так». 

– Які у тебе враження від «Буковини»? 

– Враження дуже хороші. Нова команда, молоді гравці. Усі хлопці з бажанням проявити себе. Будемо готуватися та прагнутимемо показувати свою найкращу гру. Перед нами стоятиме завдання кожної гри здобувати три очка. 

– 18 липня «Буковина» зіграє кубковий матч із ФК «Калуш». Що можеш сказати про суперника ? 

– Ми ще детально не вивчали суперника. Можу сказати, що ми налаштовуємося лише на перемогу.

– Наприкінці минулого сезону ти виступав за першоліговий «Геліос» із Харкова. Чим запам’ятався цей період ? 

– Залишилися теж непогані враження. Це був для мене певний досвід. Перша ліга – це вже доросліший та силовий футбол. 

***

Віктор Мглинець: «Нам вдалося компенсувати наші втрати»

Головний тренер ФСК «Буковина» Віктор Мглинець прокоментував гру своїх підопічних у контрольному матчі з чортківським «Кристалом». Поговорили і про кубкову зустріч «Буковини» з ФК «Калуш», яка відбудеться 18 липня. 

– Ваша оцінка гри команди в контрольному матчі з чортківським «Кристалом»… 

– Ми розуміємо, що це суперник трохи іншого рівня. Хоча там є хороші футболісти. Малюнком гри я задоволений, а ось реалізацією – ні. Були помилки у деяких гравців, однак без цього неможливо. Ми рухаємося у правильному напрямку. Нам трохи потрібен час. 

Ми укомплектувалися відсотків на вісімдесят. Для того, щоби притертися нам треба ще 3-4 контрольні зустрічі. Зрештою, нам доведеться усе надолужувати у процесі роботи, а також під час кубкового матчу та на старті першості України. Завдання, які були під час підготовки до сезону, ми виконали. А те, що нам вдалося зробити, вже покаже сезон. 

– Нещодавно ФСК «Буковина» підписав новачків. Що можете сказати про дебютантів чернівецької команди ? 

– Нам вдалося компенсувати наші втрати. Тих хлопців, які влилися у команду, вважаю непоганими футболістами. Я задоволений новачками. Зрештою, іншого і не могло бути. Я переглядав хлопців на тренуваннях і в іграх. Вони люблять свою справу та хочуть грати у футбол. На нинішньому етапі цього достатньо. 

– Вже 18 липня «Буковина» гратиме у першому попередньому етапі Кубку України з ФК «Калуш»… 

– Ми вже розпочали переглядати цю команду. Це доволі непоганий колектив. Якщо кажуть, що у нас філіал стрийської «Скали», то у «Калуші», напевно, вже побільше колишніх гравців команди з Львівської області. У нашого суперника хороша атакувальна ланка. Детальніше обговорювати моменти щодо гри суперника будемо поближче до матчу. Вже зрозуміло, що гра буде важкою.

***

Контрольну гру «Буковини» з хмельницьким «Поділлям» (2:0) прокоментував головний тренер чернівецької команди Віктор Мглинець. 

– Вікторе Івановичу,оцініть гру своїх підопічних у матчі з «Поділлям»… 

– Важко дати оцінку. Я не дуже задоволений грою. Звісно, що тут є аргумент – ми тренуємося у дворазовому режимі. Учора були хороші навантаження. Зараз у нас триває планомірний цикл. Думаю, що це зіграло свою роль. Хлопці були трохи втомленими. Був трохи не той рух. Для того, щоби ми зігралися, потрібен час. Є перспективні хлопці. Я бачу хорошу перспективу нашої команди. 

У нас зібралися молоді хлопці. Найстаршому Ладіку Мелконяну – 25 років. Іншим футболістам виповнилося 20-22 роки. Є у нас і 17-18-річні хлопці. Вважаю, що результат не змусить довго себе чекати, однак потрібен час. А це не день – два. Для того, щоби хлопці зігралися, потрібен, принаймні, Зараз результат є, перевага у матчі з «Поділлям» була на нашому боці, однак хотілося би більшого. 

– У першому таймі на поле вийшло багато потенційних новачків «Буковини»… 

– Дійсно, у першому таймі грали переважно новачки. Спочатку далися взнаки навантаження. Вже потім перехопили ініціативу на хвилин п’ятнадцять. А коли забили гол, то знову заспокоїлися. Були непотрібні помилки. Зрештою, я задоволений практично усіма футболістами, яких переглядаю. 

– Які плани команди ? 

– У неділю, 8 липня, ми граємо у Чернівцях з івано-франківським «Прикарпаттям». Думаю, що це буде хороша перевірка для наших футболістів. Запрошую вболівальників на матч, який, сподіваюся буде цікавим. Полки що шукаємо суперника на 13-14 липня та чекаємо на жеребкування Кубку України та початок першості.

***

Чернівецька «Буковина» надалі гратиме без півзахисника Андрія Шишигіна. Контракт між ФСК «Буковина» та гравцем розірвано за обопільною згодою сторін.

***

4 липня чернівецька «Буковина» зіграла контрольну зустріч з командою другої ліги «Поділля» (Хмельницький). У першому таймі за буковинську команду грали переважно потенційні новачки.

Підопічні Віктора Мглинця, які грали на фоні дворазових тренувань, володіли перевагою та мали кілька можливостей вразити ворота суперника. А на 30 хвилині зустрічі м’яч опинився у воротах «Поділля». Відзначився потенційний новачок «Буковини». 

У другій половині зустрічі на поле вийшли гравці, які виступали за «Буковину» минулого сезону, а капітанську повязку отримав Антон Батрак (у першому таймі капітаном був Ігор Бойчук). Гравці буковинської команди зуміли збільшити перевагу у рахункові наприкінці матчу. Результативний удар на свій рахунок записав перспективний гравець з Глибоки Владислав Ватаманюк (2001 року народження). 

«Буковина» святкувала перемогу з рахунком 2:0. 8 липня підопічні Віктора Мглинця зіграють контрольний матч із колективом першої ліги «Прикарпаття» (Івано-Франківськ). Гра відбудеться на стадіоні «Буковина». Початок матчу – 17:30. 

Склад «Буковини»: Степаненко (Гуцул, 65), Бойчук (Рудич, 46), гравець на перегляді (Пилишатий, 65), В. Кузів (Нікифоряк, 60), гравець на перегляді (Мелконян, 46), гравець на перегляді (Раулюк, 46),  гравець на перегляді (Батрак, 46), Р. Кузів (Гакман, 60), гравець на перегляді, гравець на перегляді, гравець на перегляді (Ватаманюк, 75). 

***

Ігор Наболотний: «Маємо базові фінансові можливості»

Своїми враженнями від гри «Буковини» у контрольному матчі з хмельницьким «Поділлям» (2:0) поділився генеральний директор клубу Ігор Наболотний. Ігор Іванович також розповів про фінансову ситуацію у клубі. 

«Результат у таких матчах – це не головне. Приємно, що перемогли, однак завдання у таких зустрічах, насамперед, переглядати молодь, потенційних новачків. Враховуючи результат та якість гри, можна сказати, що є непогані хлопці. Думаю, що невдовзі ми прийматимемо кадрові рішення. Незабаром повідомимо хлопцям про те, хто залишиться, а хто поїде додому», – зазначив Ігор Наболотний. 

Щодо фінансової ситуації у клубі, то Ігор Іванович сказав: «Ми маємо базові фінансові можливості. Клуб поки що живе на ті кошти, які виділила Чернівецька міська рада. Наскільки мені відомо, зараз обласної радою розглядається питання щодо допомоги клубові. Якщо область нам допоможе, то думаю, що ми без проблем дограємо до нового року. Тоді вже ставитимемо питання щодо фінансування на наступний рік». 

***

На Петрівський ярмарок 2018 «Буковина» зіграла з «Прикарпаттям» (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.