Бокс: «Столичний чернівчанин» виграв Євро-2018, вдома співали Гімн (відео)

0

Уперше представник Буковини став чемпіоном Європи з боксу серед молоді U-22. Тріумфатор – Степан Грекул з Шипинців Кіцманського району, який тепер тренується у Чернівцях.

Чемпіонат гостював у румунському місті Тиргу-Жіу (Târgu Jiu, повіт Горж).

Степан Грекул (тренери – Іван Собко та Андрій Грудей, офіційний партнер – готель «Буковина») відзначився у ваговій категорії до 81 кг.

У півфіналі уродженець села Шипинці (яке жартома називають столицею Буковини, адже колись частина Чернівецької області називалась Шипинською землею) переміг 4:1 господаря – Alberto-Cristian BIRO (румун потім не вийшов на нагородження, що не робить честі, звісно). А у фіналі буковинець «запресингував» представника Хорватії Leo CVETKOVIC.

Як зазначив в коментарі SportBuk.com Василь Грекул (рідний дядько Степана), перший тренер чемпіона Іван Собко поїхав з вихованцем до Румунії (поїздку оплатив син Андрій, який тепер успішно працює промоутером в США), а рідні вболівали вдома біля комп’ютера: «Вдома ми дивились фінал в онлайні з сином, дружиною і колегою. Звісно, хвилювався, думав, що не витримаю:) Степан був у відмінній формі, на піку підійшов до фіналу. Працював першим номером від першої секунди до останньої. Усі раунди у всіх боях. Моя мама, а Степанові бабуся, перед фіналом сказала, що навіть не можна думати про те, що він не виграє! Моя сестра і мама Степана дуже переживали! Ми усі у захваті! Мій племінник – найкращий! Під час нагородження ми разом співали Гімн України! Це перемога цілої України!

Особисто я дуже радий за Івана Миколайовича Собка. Тренер завжди винний, коли спортсмен не виграв «золото», або виступив не так, як хотілось би, а коли спортсмен виграє, то тренер нерідко залишається в тіні спортсмена! Собко Іван Миколайович виховав чемпіона Європи! Ура!»

«Золото» Степана Грекула стало одним з двох в активі представників України на чемпіонаті Європи 2018. Загалом, як повідомляє fbu.org.ua, збірна України на Євро-2018 має 8 нагород: два золота, два срібла та чотири бронзи:

Золото:
Вагова категорія 75 кг – Олексій ТОКАРЧУК
Вагова категорія 81 кг – Степан ГРЕКУЛ

Срібло:
Вагова категорія 48 кг – Юлія ДЕМ`ЯНЕНКО
Вагова категорія 91 кг – Сергій ГОРСКОВ

Бронза:
Вагова категорія 49 кг – Євген ОВСЯННІКОВ
Вагова категорія 69 кг – Максим ПИЛИПЕЦЬ
Вагова категорія 64 кг – Діана СТАРКОВА
Вагова категорія 69 кг – Наталія МЕЛЕШКО

Нагадаємо, на аналогічному молодіжному чемпіонаті Європи 2017 р. Степан Грекул став бронзовим призером.

Зазначимо, що Степана Грекула активно підтримує обласна федерація боксу (Володимир Загурський) та її партнери.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

***

***

***
Півфінал:

***

***

На чемпіонаті України з боксу 2017 буковинці виступили найвдаліше за всю історію

***

Грекул і Ко розказали про «нюанси» медального успіху на Євро-2017 (фото, відео)

***

Буковинець став призером чемпіонату Європи 2017 з боксу

***

Степан Грекул (бокс)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.