«Буковина» одержала першу перемогу в сезоні 2017/18, на виїзді!

0

У 3 турі друголігової першості України (група А) чернівецька «Буковина» 30.07.17 зустрілась в гостях з ФК «Тернопіль».

Перший тайм склався невдало для чернівчан, які пропустили гол з пенальті на 28 хв. (в онлайн-трансляції на сайті ПФЛ була вказана 45 хв.). 

Зате кінцівка другого тайму була дуже навіть вдалою – на 88 хвилині Тарас Сивка рахунок зрівняв, а за хвимлину андрій Шишигін вивів підопічних Юрія Крафта вперед!

З перемогою!

SportBuk.com

До вашої уваги звіт про матч від офіційного сайту тернопільського клубу:

Активніше матч розпочали гості, які провели кілька гострих флангових атак, котрі, щоправда, особливої небезпеки голкіперу, дебютанту ФК «Тернопіль» Роману Чопку не несли. Господарі в першій половині тайму подали кілька кутових, провели вимушену заміну (замість Олександра Музики, який отримав ушкодження вже на 19-й хвилині, на поле вийшов Ігор Вонс) та одного разу завдав неточного удару по воротах атакувальний півзахисник Олександр Кіцак.

Такий неквапливий футбол на початку матчу приспав пильність оборонців «Буковини», які на 28-й хвилині у карній зоні зірвали не за правилами прохід правого оборонця ФК «Тернопіль» Романа Кухарського. Арбітр без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті чітко, розвівши м’яча і воротаря по різних кутах, реалізував тернопільський капітан Ігор Курило.

На 38-й хвилині Іван Луканюк прихованою передачею вивів на оперативний простір Немо Шелію, той пройшовши з десяток метрів по лівому краю атаки, прийняв рішення не сам вирішувати епізод, а зробив прострільну передачу в центр штрафного майданчика, яку ліквідували центральні оборонці «Буковини».  

А у компенсований час слаломний прохід від власної половини поля вдався тернопільському півзахиснику Олександру Кіцаку. Партнери по команді забрали за собою чернівецьких захисників і Сашко потужно, метрів з 23-ох, пробив по воротах. Кіпер «Буковини» Денис Чесановський (до речі, в минулому сезоні виступав за ФК «Тернопіль») лише з другої спроби зумів забрати м’яча до рук.

Щойно розпочався другий тайм, як тернополяни повинні були збільшувати свою перевагу в рахунку. У них пройшла швидка контратака, яку розігнав Немо Шелія. Його простріл повинен був замикати нападник Назар Процик, але той з близької відстані, маючи на спині опікуна, не поцілив по м’ячу.

Гості відповіли небезпечним ударом головою капітана Тараса Сивки після флангової подачі. Тернопільський кіпер Роман Чопко холоднокровно забрав м’яча до рук.

Ще один гол тернополяни забили, якого, щоправда, арбітр не зарахував. Після подачі кутового, м’яч дістався до Ігоря Курила. Капітан ФК «Тернопіль» ударом через себе навісив м’яча у район воротарського майданчика, звідки ударом головою смугастого у рамку воріт переправив Немо Шелія. Однак асистент арбітра просигналізував, що грузинський форвард знаходився в положенні поза грою.

Доволі несподівано все в матчі перевернулося з ніг на голову в останніх п’ять хвилин основного часу. Спершу капітан «Буковини» прямим ударом зі штрафного зрівняв рахунок (1:1). В оборотці тернополяни могли виходити вперед, вийшовши двох на одного чернівецького оборонця, але Немо Шелія передачу партнеру віддав неточну. Через мить вже кіпер гостей Денис Чесановський витягнув м’яв з дев’ятки після удару головою Ігоря Курила. А далі гостям вдалася швидка контратака, яку, спіймавши на протиході Романа Чопка, точним ударом у нижній кут воріт завершив Андрій Шишигін (1:2)…

У компенсований час могли тернополяни зрівнювати рахунок, однак спершу Шелія пробив не точно метрів з 12-ти, а на самому кінці муніципали влаштували справжній штурм воріт «Буковини», кілька гравці були могли забивати, але фарт від них відвернувся…

***

***

***

СТАТИСТИКА

ФК «Тернопіль» – «Буковина» (Чернівці) – 1:2 (1:0)

30 липня. Тернопіль. Міський стадіон.

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Асистенти: Віталій Скобля, Богндан Хімич (обидва з Києва).

4-й арбітр: Водим Подгригуля (Луцьк)

Делегат ФФУ: Іван Кувіка (Закарпатська обл.).

ФК «Тернопіль»: Чопко, Курило-к, Гребинський, Гудак, Кухарський (Залізняк, 80), Музика (Вонс, 19), Луканюк (Стриєшин, 53), Кіцак, Сухецький, Шелія, Процик (Блащук, 65).

«Буковина»: Чесановський, Бойчук, Добровольський, Найко, Нікифоряк, Скрипкар (Шишигін, 46), Українець, Жумига (Батрак, 60), Немтінов, Карапка (Королянчук, 46, Гакман, 90+3), Сивка-к.

Голи: І. Курило (28, з пен.),  Т. Сивка (86),  А. Шишигін (88).

Попереджені: В. Нікіфоряк (30), Р. Гудак (36), І. Луканюк (48), Р. Кухарський (62), В. Найко (72), Д. Стриєшин (81), І. Вонс (84), Т. Сивка (84). Є. Немтінов (87), А. Шишигін (90+1), А. Батрак (90+2), Д. Чесановський (90+3).

Джерело: fc.ternopil.ua

 

***

Тренери «Буковини» чекали більшого від підопічних у матчі зі «Скалою» (відео)

***

Всі результати туру, турнірне становище та календар ігор можна дивитися тут:

***

Футбол (ІІ ліга): Календар і результати сезону-2017/18

***

Склад «Буковини» на старті сезону 2017/18

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.