Кубок Чернівців 2017 і виїзні успіхи буковинок (фото)

0

На майданчику біля «Льодового майданчика» на стадіоні «Буковина» стартував Кубок Чернівців з волейболу просто неба серед жіночих команд.

 

Ігри традиційно відбуваються у цікавій гарній боротьбі. І взагалі приємно констатувати, що волейбольне життя на Буковині останніми роками помітно оживилось.

У Кубку Чернівців призову трійку утворили команди ЧНу, обласної ДЮСШ та БДМУ.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Приємно, що після зникнення з волейбольної карти «Будівельника» (який, нагадаємо, здобув «срібло» у Суперлізі, що є найвищим досягненням в історії буковинського волейболу) приємно здивував новоселицький «Колос-Роднічок», який після успішних виступів в аматорській вищій лізі зумів відзначитися і у вищій професійній лізі, де минулого сезону став бронзовим призером. У сезоні-2016/17 «Колос-Роднічок» посів 8 місце у вищій лізі, яка розширилась і стала міцнішою за складом. А у жіночій вищій лізі вперше була представлена Буковина – чернівецька команда «Буковина ЧТЕІ» фінішувала також на восьмій позиції.

Знаковий успіх записали до свого активну недавно юні чернівецькі дівчата, яка увірвалися на п’єдестал пошани Всеукраїнської шкільної волейбольної ліги!

Невеличкий екскурс по останніх подіях у буковинському волейболі.

***

Луцьк

Дівоча команда обласної ДЮСШ (тренер – Людмила Накоскіна) зіграла 27-28.05.17 на турнірі у Луцьку серед волейболісток 2006 р. н. і здобули там 3 місце.

***

Путила

Цікавою була волейбольна частина традиційного свята виходу на полонини у Путилі, про що на сторінці обласної федерації написала гравець команди ЧНУ Дана Стравінскайте:

28 травня в смт. Путилі відбувся обласний турнір серед жіночих команд з нагоди 52-го традиційного районного свята виходу на полонини “Полонинська ватра”.
1 місце посіла команда ЧНУ, 2 місце виборола ДЮСШ м.Чернівці і 3 місце посіла місцева команда ДЮСШ смт. Путила.

***

Тернопіль

13-17 травня в Тернополі змагалися жіночі команди з волейболу в залік Універсіади серед ВНЗ України, участь в якому взяло 20 команд з усієї країни.
Збірна команда Чернівецької області, до якої увійшли дівчата з ЧНУ та ЧТЕІ КНТУ, першого дня виграла 3:0 у представниць Хмельницької області, другого здолала дівчат з Львівської області з таким же рахунком 3:0, а наступного дня перемогою 3:0 над командою Івано-Франківської області гарантувала собі вихід у фінальну частину (топ-8)! 
Заключного дня змагань буковинки дали бій команді Тернопільської області (команда Суперліги України «Галичанка»), проте суперниці виявилися сильнішими – 0:3.
Тепер збірна Чернівецької області готується до фінальної частини, яка відбудеться в червні.

***

Чернівці (ветерани)

13-14.05.2017 у спортзалі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки по вул. П.-Кільцевій, 8 гостювала фінальна частина Чемпіонату Чернівецької області з волейболу серед чоловіків 40+.
13.05.2017 
ВК Галичина-Буковина – ВК Брікс – 3:0
ВК Новоселиця – ВК Вижниця – 1:3
14.05.2017
Матч за 3 місце. ВК Брікс – ВК Новоселиця – 0:3
Фінал. ВК Галичина-Буковина – ВК «Вижниця» – 3:0

***

***

***

***

Пуща-Водиця (шкільна ліга)

У Пущі-Водиці, під Києвом, на майданчиках Міжнародної тенісної академії фінішували фінальні змагання прем’єрної Шкільної волейбольної ліги України 2017 р. Як повідомив SportBuk.com перший на Буковині майстер спорту з волейболу, суддя національної категорії Петро Раца, це було чудове свято волейболу, яка принесло море задоволення і самим учасникам, і глядачам.

Нагороди розігрували у двох вікових групах – 2003 року народження і молодші та 2000 року народження і молодші.

Серед наймолодших перші місця вибороли: юнаки – представники Львівської області, дівчата – представники Полтавської області.

У старшій віковій групі на п’єдестал пошани піднялися і чернівецькі волейболістки! Вихованки Людмили Накоскіної у півфіналі у цікавій боротьбі поступились полтавчанкам, а у матчі за «бронзу» здолали команду з Вінницької області, яка, до слова, у матчі за вихід до фіналу була в одному очку від перемоги над майбутніми тріумфаторками з Черкащини! Взагалі юні черкащанки фактично сотворили диво. Вони зуміли вибороти «золото», пробившись до фіналу через «втішну сітку» і дивом «відскочивши» у півфіналі, де черкащанки програли вінничанкам першу партію і програвали у другій (яка могла стати вирішальною) 19:24! Алое «витягнули» другу партію 30:28, а потім виграли і вирішальну коротку.

Серед юнаків у старшій віковій групі всі матчі виграли школярі з Полтавської області, у складі яких, як повідомляє офіційний сайт ФВУ, виділявся гравець Суперліги із «Фаворита» (Лубни) – двометровий велетень Євген Політько.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.