Олександр Тесленко («Пантера»): Наступний бій – біля Ніагарського водоспаду

0

Чернівецький бокс сьогодні звучить не тільки на просторах України. Колишні чернівчани вдало виступають як на рингах олімпійського боксу (наприклад, Степан Грекул), так і на професійному рівні. Достатньо сказати, що наразі ми маємо двох непереможних буковинських профі-героїв: один із них – Макс Продан – виступає в Італії, а інший – Сашко Тесленко – за океаном, на рингах Канади й США. Давно збиралися зробити інтерв’ю із обома відомими буковинцями, але «дійшли руки» до цього лише зараз.

 Отже, непереможний Олександр Тесленко (на прізвисько «Пантера»), який виступає за промоутерську компанію легендарного Ленокса Льюїса, провів у Канаді та США 9 боїв на професійному ринзі, в яких здобув 9 перемог при семи нокаутах. Якраз останній його поєдинок відбувся у Сполучених Штатах і про те, як Сашкові там боксувалося, ми й спробували дізнатися з розмови, яку пропонуємо вашій увазі.

У США запропонували кращі фінансові умови

Сашко, вітаємо тебе з черговою, цього разу виїзною перемогою на території США. Як тобі боксувалося тут, на півдні, коли ти звик, скоріше, до канадських, північних умов?)

Дякую, все добре, хоч бій і вийшов доволі складним. Так, нелегко було звикати до інших умов, до інших тренерських поглядів і рішень, до іншого промоутера, але головним є те, що перемогу все одно було здобуто.

А як взагалі сталося, що ти переїхав до Сполучених Штатів? Тобі запропонували кращий контракт?

Так, деякі друзі та знайомі порекомендували мені кращі фінансові умови, новий, цікавий контракт. Мене впевнили, що є хороший промоутер, який готовий вкласти в мене гроші й не потрібно втрачати такий шанс. Проте, було маленьке «але»: я мав на той момент діючий контракт у Канаді і не міг собі дозволити «кинути» людей, по відношенню до яких я мав обов’язки. Тільки після закінчення діючого контракту я таки відправився до Америки спробувати там свої сили.

Якщо не секрет, чим саме тебе привабив новий контракт?

Якщо чесно, цей контракт не мав нічого особливого, і нічого такого «позахмарного» в ньому не було. Все ж мені цікаво було, перед усім, перевірити себе в інших умовах і в іншому залі. Тим більше, на початку умови дійсно були непоганими. Обіцяли мені зарплату, що з кожним роком мала б рости, зйомну квартиру і автомобіль плюс додаткові кошти за проведені бої на ринзі.

Повернувся до Канади, знову тренуюся тут

Але, наскільки нам відомо, ти не залишився в США і все таки повернувся до Канади?

Так, оскільки, направду, все відбулося зовсім інакше. А все вийшло зовсім не так, причому одразу було помітно, що умови не ті, які були в контракті. Гроші дали за перший місяць, але у квартирі, окрім мене, опинилися й інші люди. Далі – ще гірше… Ішов третій місяць роботи й тренувань, а машини так і не було. А в день мого бою я взагалі отримую незрозумілий «подарунок»: замість оговореної суми – 8000$ за бій – у контракті, який я маю підписати, значиться 900$!!! Уявляєте? Хоча мене впевнили у тому, що після поєдинку мені заплатять те, що обіцяли. Мовляв, податки дуже великі, а я все до копійки отримаю «в конверті».

А хто ж став твоїм промоутером?

Несподівано ним виявився Андрій Собко, син відомого буковинського тренера з Шипинців Івана Собко. Нічого такого особливого я про нього не знав, але ж стати промоутером за океаном не так вже й просто! А якщо йому це вдалося, то я подумав, що дійсно, може, він має до цього хист. Та й працювати з земляками значно приємніше. Принаймні, я на це сподівався. Направду ж виявилося, що ніхто так не може обдурити, як «свої»…(

Обіцяне перед боєм в Каліфорнії так і не отримав…

І що було далі? Ти, сподіваюся, отримав усе, що мав отримати за цим контрактом?

Зовсім ні, хоча я повірив усьому, що пообіцяли, й на бій у Каліфорнії таки вийшов. Вийшов, переміг. Після цього чекаю тиждень, другий, а потім пишу Собку і питаю, коли мені виплатять гроші. Він мені відповів, що тільки після підписання контракту. Я погодився, він мені вислав контракт, а там було не те, що не зовсім ті умови, які мені обіцяли до цього, а взагалі все по-іншому!!! Звичайно, я відмовився підписувати такий контракт, а у відповідь почув, що тоді взагалі нічого не отримаю. Це був шок, справжній шок! І таким чином я попав у цю безглузду ситуацію. Звичайно, повернувся в Канаду, знову тренуюся тут і готуюся до наступних боїв на професійному ринзі. І нових промоутерів, звісно, поки не шукаю…

Наступний суперник – мексиканець Паскуаль

Всі твої прихильники вже з нетерпінням чекають твій наступний бій. Що, коли, де відбудеться?

На ринг вийду вже зовсім скоро – 30 червня. Черговим моїм суперником буде Луїс Паскуаль (12 перемог на профі-ринзі, 1 поразка) із Мексики, а бій відбудеться біля Ніагарського водоспаду, в місті Ніагара-Фолс.

Впевнений, що всі твої друзі та вболівальники як в Україні, так і в Канаді, бажають тобі чергової, впевненої перемоги. І чекають твоїх двобоїв на вищому рівні.

Дякую! Принагідно хочу передати всім привіт і подяку за моральну підтримку. Намагатимуся просуватися далі.

***

Ось така ситуація у професійному боксі в Америці за участю колишніх українців і буковинців. За зовнішньою порядністю ховаються «чорні» справи, які кидають тінь на репутацію. Не тільки свою, а й на репутацію інших, близьких.

Історія дійсно неприємна, й щось мені підказує, її ще не закрито. Чи буде її продовження і чи дізнаємося ми про те, як вона закінчилася – покаже час.

Святослав СИГІН,
Торонто – Чернівці

***

Чернівчанин Тесленко виграв ще один бій на профі-рингу, тепер в США

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.