Кращі українські бар’єристи зібрались у Вінниці на прем’єрному “GoldenHurdles” (фото)

0

Найсильніші легкоатлети України, учасники Олімпійських ігор та чемпіонатів світу, переможці та призери чемпіонатів Європи, члени національної збірної команди України з легкої атлетики – усі вони прибули до Вінниці на Всеукраїнський турнір з бар’єрного бігу GoldenHurdles.

Серед запрошених доя участі у цих цікавих змаганнях – і буковинець Олександр Данілов, фіналіст чемпіонату України, керівник фізвиховання Чернівецького політехнічного коледжу. Частково Буковину представлятиме на цих змаганнях і уродженець Луганщини – бронзовий призер Кубку Європи 2010, неодноразовий чемпіон України на 60 і 110 метрів з бар’єрами, учасник чемпіонатів Європи та саіту Сергій Копанайко, який одружений на зірковій буковинській бігунці, сусідці Софії Ротару – Наталці Лупу.

Георгій Мазурашу (Facebook): “”Золоті бар’єри 2017” у Вінниці позаду, було прикольно!;)
200 м з/б
Чоловіки
1 Артем Шаматрін (Київ). 2Олександр Данілов (Чернівці). 3 Данило Шаматрін (Дніпро)
Жінки
1 Вікторія Ткачук (Донецька). 2 Олена Яновська (Вінниця). 3 Марія Миколенко (Чернігів)
100 м з/б
1 Анна Плотіцина. 2 Оленя Яновська. 3 Анна Чубковцова (Київ).
110 м з/б
1 Артем Шаматрін (Київ). 2 Богдан Чорномаз (Київ). 3 Сергій Копанайко (Київ).
Естафета 4х100 м з/б. 2 Вінниця. 2 Київ
Плюс покащові виступи, дитяча легка атлетика ІААФ, розіграш призів і т п;)
Респект Олені Яновській, Сергію Черненкову і Ко, молодчинки!!! І учасники бомбезні, в гарному настрої, працювали реально на популяризацію легкої атлетики!
Мав честь познайомитися особисто з легндарною Тетяною Самоленко (повний комплект олімпійських нагород!). Перед очими її перемога в Сеулі-88 на 3000 м і “бронза” на 1500 м, а в Барселоні-92 додала і “срібло” на 3000 м, чотириразова чемпіонка світу і т д! Вигравала 800 м у рекордсменки світу;) Приємно, що Тетяна Володимирівна “одобрямс” мою роботу на мікрофоні:) Запросив від імені федерації і голови Валерія Чинуша на “Буковинську милю”, буде велика честь для нас;)
Був на змаганнях і міністр Ігор Жданов, інші керівники…”

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Це перший подібний турнір в Україні, який став частиною програми відзначення у Вінниці Дня Європи (20 травня) – на стадіоні Центрального міського парку, – повідомляє VежА.

З 14:00 по 16:00 вінничани та гості міста побачать, що таке біг з бар’єрами та чим він відрізняється від звичайного спринту.

Змагання такого формату взагалі вперше в Україні, тому що естафету 4×100м з бар’єрами проводять в основному в США.

Біг з бар’єрами відрізняється наявністю бар’єрів різної висоти у чоловіків і жінок. Висота чоловічих бар’єрів на дистанції 110 метрів – 106,7 сантиметрів, у жінок на дистанції 100 метрів з бар’єрами – 84 сантиметри. На 200 метрах висота бар’єрів буде нижчою, це пов’язано з дуже високою швидкістю пробігання дистанції, – розповіла журналісту VежА організаторка змагань Олена Яновська.

Олена також займається цим видом спорту. Каже – тому, що це один з найцікавіших видів легкої атлетики.
Він яскравий та видовищний. Потребує і швидкості, і сили, і координації. Коли дивишся збоку на спортсмена високої кваліфікації, здається що перешкод перед ним взагалі немає, він просто і легко пробігає бар’єри. Але за такою картинкою стоїть колосальна робота багатьох років. Ще у 8 років я побачила як на змаганнях виступала рекордсменка України на стметрівці з бар’єрами Наталія Григор’єва, і цей біг назавжди залишився у моїй пам’яті. Мені теж так захотілось і з кожним роком тренувань моя любов до бар’єрів тільки зростала.

За словами спортсменки, нині ще невідомо яка кількість спортсменів приїде – питання ці узгоджуються, а потрапити на турнір його учасники можуть лише за запрошеннями Всеукраїнської федерації легкої атлетики. А от для глядачів організатори та спонсори підготували приємні сюрпризи.
Серед них будуть і абонементи на відвідування фітнес-залу, і сертифікати на романтичну вечерю. А комусь із вболівальників посміхнеться удача у вигляді смартфону чи телевізора.

Турнір у Вінниці Олена організовує разом зі своїм тренером – віце-президентом федерації легкої атлетики Вінницької області Сергієм Черненковим за всебічної підтримки Комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради.

Джерело: vezha.vn.ua (Віталія Мазур)

Склад учасників в індивідуальних видах SportBuk.com повідомив співорганізатор змагань Сергій Черненков:

100 з/б

ЯНОВСЬКА ОЛЕНА

БАШМАНОВА ЮЛІЯ

ПЛОТІЦИНА АННА

ЧУБКОВЦОВА АННА

ЧЕРЕМІСІНА АНАСТАСІЯ

ДОЛЖКОВА ЮЛІЯ

РУЧКІВСЬКА НАТАЛІЯ

КОВТУН ІННА

200 З/Б

КОВТУН ІННА

ЯНОВСЬКА ОДЕНА

ТКАЧУК ВІКТОРІЯ

ЧУБКОВЦОВА АННА

ХАСАНОВА КАТЕРИНА

МИКОЛЕНКО МАРІЯ

110З/Б

ШАМАТРІН АРТЕМ

ШАМАТРІН ДАНИЛО

ЧОРНОМАЗ БОГДАН

ХОМЕНКО КИРИЛО

НІКОЛЕНКО ОЛЕКСІЙ

БОРІСОВ ДМИТРО

ШЕПІТЬКО ДМИТРО

КОПАНАЙКО СЕРГІЙ

200З/Б

ШАМАТРІН АРТЕМ

ШАМАТРІН ДАНИЛО

ДЕНИСЮК ДЕНИС

ДАНИЛОВ ОЛЕКСАНДР

БОРОДІН СЕРГІЙ

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.