Бех, Цихоцька, Шух, Бабій і Ко незвично стрибали під музику в Ужгороді (фото)

0

Незвичні змагання зі стрибків у довжину під музику не на стадіоні, а на площі в центрі міста організували в Ужгороді в рамках традиційних змагань Кубок «Дружба».

 

Яму для стрибків у довжину з доріжкою для розбігу облаштували на Народній площі. І саме там, на очах у чисельних глядачів, розіграли нагороди і призові Гран-прі на честь зіркового Ігора Тер-Ованесяна «LONG JUMP & MUSIK»  за участю найсильніших стрибунок країни та юних перспективних спортсменок (список з основними досягненнями учасниць дивіться нижче).

Реалізувати цей проект Федерації легкої атлетики Закарпаття (голова – Олег Коноваленко) і члену Ради ФЛАУ Анатолію Коломойцю, який був одним з головних «моторів» заходу, допомогли СПІЛКА ВІРМЕН УКРАЇНИ (представник Спілки в Закарпатті – майстер спорту Андранік Нікогосян) і Товариство вірменської культури в Закарпатті (голова – Вардан Товмасян), які забезпечили призовий фонд в сумі 20 тис. грн., ТОВ «А-КВАТТРО» (директор – Олександр Олійник), ТОВ «OXYGEN» (український бренд стильного повсякденного та спортивного одягу), ТОВ «ДАНТЕ» (директор – Роберт Тракслер, установка стрибкового сектору), Управління молоді та спорту обласної державної адміністрації, Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради, інформаційні партнери – Канал «ТИСА-1», 21 канал, газета «СпортТайм», розміщення учасників – АРТ-готель «ЕМІГРАНД», харчування – Кафе «АСТІКА».

Якісне суддівство забезпечили національні арбітри Руслан і Ольга Павлось (Львів).

З першої ж спроби лідерство захопила фіналістка Олімпійських ігор 2016 Марина Бех з Хмельниччини – стрибком на 6 м 09 см. Спортсменки показували результати далекі від особистих рекордів, адже умови були незвичними, плюс стрибали проти доволі сильного вітру. Проте від цього самі стрибки не були менш ефектними і видовищними, а боротьба за призові місця тримала в напрузі до останньої спроби. На другій позиції після першої спроби була чернівецька учасниця Олімпійських ігор 2016 у потрійному стрибку Руслана Цихоцька (5 м 84 см). У другій спробі з її результатом зрівнялась рекордсменка світу серед дівчат та юніорок в багатоборстві Аліна Шух з Київщини. А в третій спробі Алінна вийла було на «чисту» другу позицію, стрибнувши на 5 м 93 см. Але Русалана у цій же спробі, стрибаючи після Шух і перед Бех, полетіла ближче до позначки 6 м (5 м 97 см).

Одним з найбільш емоційних моментів під час самих змагань став чудовий стрибок у заключній шостій спробі переможниці Юнацької Олімпіади 2014 Єлизавети Бабій. І не лише тому, що вона тим стрибком піднялась одразу на декілька щаблів вище у підсумковому рейтингу. Річ у тім, що юнацька олімпійська чемпіонка ще відновлюєтсья після непростої травми та операції, і вперше після тривалої перерви відштовхувалась на змаганнях зі своєї «коронної штовчкової». Тому коли у заключній спробі Ліза полетіла на 6 м 06 см, імпровізовані трибуни зірвались оваціями, і сама чемпіонка не приховувала емоцій. До слова, під час експрес-інтерв’ю між спробами вона теж змушувала частіше битися серця вболівальників. Коли Ліза, на прохання ведучого, згадувала хвилюючі деталі нагородження на Юнацьких Олімпійських іграх, у когось, як кажуть, комок в горлі був, а хтось і сліз не міг стримати…

Однією з родзинок змагань стала і участь у них супер титулованої представниці ветеранського спорту Валентини Крепкіної, яка є багаторазовою чемпіонкою Європи та світу в категорії «мастерс» у різних дисциплінах і рекордсменкою світу серед ветеранів з потрійного стрибку.

Автор цих рядків мав честь прийняти запрошення бути ведучим цього оригінального і дуже цікавого дійства «LONG JUMP & MUSIK». А в ролі співведучого імпровізовано працював бронзовий призер чемпіонату СРСР з бігу на 400 м Анатолієм Коломоєць, який також «з мікрофоном на ти».

Стрибкам у довжину під музику на Народній площі передували естафетні змагання у двох номінаціях. А після елітних стрибків та нагородження лауреаток «LONG JUMP & MUSIK» були розіграні грошові винагороди від магазину «OXYGEN» між глядачами – за підсумками міні-турніру зі стрибків з місця. Ще один грошовий приз від цієї торговельної марки дістався місцевій стрибунці Дарії Новіковій, яка мала найгучнішу підтримку з боку публіки (її прихильники трішки «перекричали» у суперфіналі шанувальників ще однієї юної  ужгородської спортсменки Юліанни Гудзь).

Крім медалей та грошових нагород, переможниця та призерки отримали і оригінальні статуетки, які чемпіон України та Словаччини з бігу на 400 м з/б і рекордсмен Національного реєстру рекордів з бігу на 100 м спиною Сергій Бородін виготовив спеціально для Гран-прі Ігора Тер-Ованесяна «LONG JUMP & MUSIK» (до слова, Сергій вже готував ексклюзивні призи і для чернівецького спортклубу «Лідер»).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор Чернівецького облцентру «Спорт для всіх»

Результати «LONG JUMP & MUSIK 2017», 5 травня, Ужгород.

1 Бех Марина (Хмельницький) – 6 м 19 см
2 Бабій Єлизавета (Запоріжжя) – 6 м 06 см
3 Цихоцька Руслана (Чернівці) -5 м 97 см
4 Шух Аліна (Бровари) – 5 м 93 см
5 Новікова Дарія (Ужгород) – 5 м 77см
6 Нікітіна Анастасія (Черкаси) – 5 м 76 см
7 Сенченко Аліна (Мукачево) – 5 м 29 см
8 Шабля Марія-Анастасія (Червоноград ) – 5 м 23 см 
9 Гудзь Юліанна (Ужгород) – 5 м 19 см
10 Бусько Роксолана (Червоноград) – 4 м 97 см
11 Крепкіна Валентина (Київ) – 4 м 63 см
12 Капітанчук Мар’яна (Львів) – 4 м 43 см

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО Nataliya Novikova (натиснути на фото):

Фото від korzonews.info (Костянтин Черкай) можна переглянути тут:

***

***

***

***

***

***

***

Учасниці «LONG JUMP & MUSIK 2017»

Марина Бех (Хмельницький), особистий рекорд – 6 м 93 см
МСМК зі стрибків у довжину, фіналістка Олімпійських ігор 2016 р. в Ріо де Жанейро, бронзова призерка чемпіонату Європи серед юніорів, чемпіонка юнацького олімпійського фестивалю, фіналістка чемпіонату Європи у приміщенні 2017 р., чемпіонка України серед дівчат, юніорок, молоді та дорослих 

Руслана Цихоцька (Чернівці), 6 м 44 см
МСМК із стрибків у довжину та потрійному стрибку, багаторазова чемпіонка України , учасниця Олімпійських ігор в Ріо де Жанейро 2016, бронзова призерка Олімпійських ігор серед військових в Ріо де Жанейро (стрибки у довжину та потрійний стрибок), учасниця чемпіонатів світу 2011 року у м. Тегу (Південна Корея) та 2013 року у Москві , у закритих приміщеннях 2012 р. у Стамбулі, чемпіонатів Європи 2012 р. у Хельсінкі (Фінляндія) та у закритих приміщеннях 2013 р. у Гетеборг (Швеція).

Шух Аліна (Бровари), 6 м 20 см
МСМК, Рекордсменка світу серед дівчат у семиборстві, рекордсменка світу серед юніорок з п’ятиборства (в приміщенні), рекордсменка України серед дівчат з метання спису та стрибках у висоту, бронзова призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи серед дівчат з багатоборства

Нікітіна Анастасія (Черкаси), 6 м 36 см
Майстер спорту України зі стрибків у довжину та з бігу на 60 м, дворазова чемпіонка України серед юніорів в приміщенні, призерка Чемпіонату України серед молоді,
чемпіонка міжнародних матчевих зустрічей Україна-Білорусь-Туреччина, рекордсменка Черкаської області зі спринтерського бігу серед дівчат.

Бабій Єлизавета (Запоріжжя), 6 м 25 см
Майстер спорту України зі стрибків у довжину, чемпіонка ІІ Юнацьких Олімпійських ігор 2014 р., чемпіонка України серед дівчат.

Новікова Дарія (Ужгород), 6 м 01 см
Кандидат у майстри спорту. Чемпіонка України серед юніорів 2016 р., бронзова призерка Чемпіонату України у приміщенні серед молоді 2017 р. 
Фіналістка міжнародних дитячих ігор 2010 р.у Манамі (Бахрейн), 2011 р. Ланаркшир (Шотландія), призерка міжнародних змагань Кубок«Дружба» .

Гудзь Юліанна (Ужгород), 6 м 10 см
Кандидат у майстри спорту. Учасниця міжнародних дитячих ігор у Рейк’явіку (Ісландія) 2007, Сан Франциско (США) – 2008 р., бронзова призерка Міжнародних дитячих ігор у Афінах (Греція) 2009 р, переможниця міжнародних змагань Кубок «Дружба» 2013 р.,
призерка міжнародного фестивалю у м.Замосць (Польща).

Сенченко Аліна (Мукачево), 6 м 07 см
Кандидат у майстри спорту переможець чемпіонату України серед дівчат, учасниця міжнародного матчу Україна-Турція-Білорусь,призерка міжнародних змагань Кубок «Дружба»

Валентина Крепкіна (Київ)

Майстер спорту СРСР з л/атлетики та спортивної акробатики.
Далі – мовою оригіналу.
Генеральный секретарь Ассоциации ветеранов спорта Украины (2014). Віце-президент Федерації легкої атлетики М.Києва. Президент «Юкрейн Мастерс Атлетикс»(2014). Член Європейської Асоціації ветеранів (EMA). Керівник делегацій на офіційних міжнародних змаганнях ветеранів з 2008 року. Голова Комісії ветеранів ФЛАУ.

Категория  W 35-39

2001г. 8-11 марта

ІІІ Чемпионат Европы в закрытом помещении (Бордо, Франция)

Прыжки в длину               II  место

Тройной прыжок              II место

60м с барьерами               III место

***

2001г. 4-12 июля

ХІV Чемпионат мира (Брисбен, Австралия)

 Прыжки в длину               I  место

Тройной прыжок               I место

100 м с барьерами             III место

***

2002г.15-25 августа

ХІІІ Чемпионат Европы (Потсдам, Германия)

Тройной прыжок              II место

***

2002г. 7-11 октября

V Всемирные спортивные игры мастеров (Мельбурн, Австралия)

Прыжки в длину                I  место

Тройной прыжок               I место

Эстафета 4×100м.             II место

***

2003 г. 6-9 марта

ІV Чемпионат Европы в зале ( Сан-Себастьян, Испания)

Тройной прыжок              I место

Прыжки в длину               II место

60м. с барьерами              III место

*** 

2003г. 1-3 июля

 Чемпионат мира  (Пуэрто-Рико)

Тройной прыжок              I место

Прыжки в длину               I место

100 м с барьерами              I место

***

2004г.

I  Чемпионат мира в помещении ( Зиндельфингер, Германия)

Тройной прыжок              III место

Прыжки в длину               III место

*** 

2004г.

Х ІV Чемпионат Европы ( Архус ,Дания)

Тройной прыжок              I место

Прыжки в длину               I место

100м. с барьерами             III  место

***

2005г.10-13 марта

V Чемпионат Европы в зале ( Эскилстуна, Швеция )

Тройной прыжок              I место

Прыжки в длину               II место

60м. с барьерами              II место

***

2005г.

VI Всемирные спортивные игры ( Эдмонтон, Канада )

Тройной прыжок              I место

Прыжки в длину               I место

100м. с барьерами             I место

Прыжки в высоту              I место

***

2005г. 22 августа-3 сентября

 ХVI Чемпионат мира ( Сан-Себастьян, Испания)

Тройной прыжок              I место

Прыжки в длину               II место

***

Категория W 40 – 44

2006г. 15-20 марта

 ІІ Чемпионат мира ( Линц, Австрия)

Тройной прыжок              III место

Прыжки с шестом             III место    2м 60 см

***

2006г. 19-30 июля

XV Чемпионат Европы (Познань, Польша)

 Тройной прыжок              I место     11.66м

Прыжки в длину               II место      5.43м

80м. с барьерами             IV место      12.62с

Прыжки в высоту            IIIместо       1.55м

***

2007 г. 22-26 марта

VI Чемпионат Европы в закрытых помещениях

(Хельсинки, Финляндия)

Тройной прыжок           I  место  11.43м

Прыжки в длину           II   место   5,25м

***

2007 г.03-15 сентября

Х VII Чемпионат мира (Риччионе,Италия)

Тройной прыжок       II место  11,32 м

Прыжки с шестом  IV место    2м 80 см

прыжки в длину      VI               5м 03 см

***

2008 год 16-23 марта

Ш Чемпионат мира в закрытом момещении

Клермонт-Ферран (Франция)

Тройной прыжок     II место      11м05см

Прыжки с шестом    II место     2м 80 см

Пятиборье                V  место

***

2008 год 23 июля -03 августа

XVI Чемпионат Европы

Любляна ( Словения )

Тройной прыжок     I место      11м 40 см

прыжки в длину      IV место      5м 26 см

80м. с барьерами     V место       12.90 с

***

30 августа-06 сентября 2008 года

1 Европейские игры мастеров

Мальмо  (Швеция ) EMG2008

Тройной прыжок     1 место          11м 07см

Прыжки с шестом    1 место          2м 80см

Прыжки в высоту     1 место          1м 45 см

Прыжки в длину       1 место          4м 97 см

Бег 80 м с\б               1 место           12.89 с

***

25-29 марта 2009 года

7 Чемпионат Европы в закрытых помещениях

Анкона (Италия)

Тройной прыжок     1 место          11м 24см

***

28 июля-9 августа 2009 года

18 Чемпионат мира

Лахти (Финляндия)

Тройной прыжок     1 место          11м 20см

Бег 80 м с\б               6 место           13.03 с

Прыжки в длину       7 место          4м 97 см

***

10-18 октября 2009 года

7 Всемирные Игры Мастеров

Сидней (Австралия)

Прыжки с шестом  3 место  2м 70 см

***

01-06  марта 2010 года

IV Чемпионат мира в закрытом момещении

Камлупс  (Канада)

Тройной прыжок     1 место          11м 15см

Бег 60 м с\б               2 место           9.75 с

Прыжки в длину       2 место          4м 86 см

Прыжки с шестом    2 место            2м 80 см

***

15 июля-24 июля 2010 года

XVII Чемпионат Европы

Неретьхаза  ( Венгрия )

Тройной прыжок     2 место          11м 13см

Бег 80 м с\б               7 место           12.98 с

Прыжки в длину       3 место          5м 29 см

Прыжки с шестом    4 место           3м 00 см

***

Категория W 45 – 49

16-20 марта 2010 года

8 Чемпионат Европы в закрытых помещениях

Гент  (Бельгия)

Тройной прыжок     1 место          11м 05см

Прыжки с шестом   1 место           3м 00 см

Бег 60 м с\б               3 место           9.63 с

Прыжки в длину       4 место          4м 95 см

***

07-17 июля  2011 года

19 Чемпионат мира

Сакраменто  (США)

www.wma2011.com

Тройной прыжок      1 место          11м 05см

Бег 80 м с\б                3 место           13.56 с

Прыжки в длину        3 место          5м 07 см

Прыжки с шестом     2 место           3м 00 см

***

10-20  сентября 2011 года

1I Европейские игры мастеров

Линьно (Италия) EMG2011

www.lignano2011.it

1.Тройной прыжок     1 место          10м 32см

2.Прыжки с шестом    1 место          2м 90см

3.Прыжки в длину       1 место          5м 07 см

4.Бег 80 м с\б               3 место           13.74 с

5.Прыжки в высоту     3 место          1м 45 см

6.Бег 100 м                   3 место           14.36с

***

03-08 квітня 2012

V Чемпіонат Світу у закритих приміщеннях

Юваскюля  Фінляндія

1.Потрійний стрибок    1 место          10м 94 см

2.Стрибки з жердиною   2 место          2м 80см

3.Стрибки у довжину     2 место          5м 20 см

4.Біг      60 м з/б               3 место           9.67 с

***

16-25 серпня 2012 року

XVIIIЧемпіонат Європи

Німеччина-Польща-Чехія

 EVACS Zittau (GER) / Zgorzelec (POL) / Hrádek n. N. (CZE)

1.Потрійний стрибок      1 место          10м 54 см

2.Стрибки з жердиною   2 место          2м 80см

3.Стрибки у довжину     4 место          4м 99 см

4.Стрибки у висоту         5 место           1м 45см

***

19-24 березня 2013 року

IX Чемпионат Европы в закрытых помещениях

Сан– Себастьян (Іспанія)

1.Потрійний стрибок      1 место          10м  74 см

2.Стрибки з жердиною   2 место          2м 80см

3.Стрибки у довжину     3 место          5м 00 см

4.Стрибки у висоту         1 место           1м 48см

 ***

25 -30 жовтня 2013

ХХ Чемпіонат Світу

Порто-Алегро Бразилія

1.Стрибки з жердиною І місце       2м 80см

2.Стрибки потрійним   І місце       10м см

3.Стрибки у довжину   І місце       5м 06 см

4.Стрибки у висоту      III місце     1м 36см

***

02-11 серпня 2013

VIII Всесвітні Ігри Мастрів

Турин (Італія)

1.Стрибки з жердиною І місце       2м 80см

2.Стрибки потрійним   І місце       10м см

3.Стрибки у довжину   І місце       5м 06 см

4.Стрибки у висоту      III місце     1м 36см

 ***

25-30 березня 2014 року

VІ Чемпіонат Світу у закритих приміщеннях

Будапешт Угорщина

1.Стрибки потрійним    

2.Стрибки у довжину  

3.Стрибки з жердиною

***

22-31 серпня 2014

ХІХ Чемпіонат Європи

Ізмір Турція

1.Стрибки з жердиною-I І місце

2.Стрибки потрійним  I І місце

3.Стрибки у довжину     ІІI місце

***

23-28 березня 2015 року

Чемпіонат Європи у закритих приміщеннях

Торунь Польща

1.Стрибки з жердиною     ІI місце    2м 90см

2.Стрибки потрійним       І місце      10м  62 см

3.Стрибки у довжину      VI місце     4м 70см

***

10-16 серпня  2015

ХХІ Чемпіонат Світу

Ліон Франція 

  1. Стрибки потрійним ІII місце   10 м 98см

2.Стрибки у довжину     7 місце (4.90 м фінал) (5.09 м кваліфікація)

***

1-11 жовтня 2015

ІІІ Европейські Ігри Мастрів

Ніца (Франція)

1.Стрибки з жердиною І місце       2 м 80см

2.Стрибки потрійним   І місце      

3.Стрибки у довжину   І місце      

4.Стрибки у висоту      I  місце    

5.Бег 80 м с\б                2 место          

***

Категорія W 50 – 54

ХІ Чемпіонат Європи у закритих приміщеннях

26 березня -07квітня  Анкона  2016

1.Стрибки з жердиною              І місце   3.00м

2.Стрибки потрійним                І місце   10.77 м   Рекорд Світу у закритих приміщеннях

3.Стрибки у довжину                ІІ місце    5м 01 см

4.Біг 60м з /б                               ІІІмісце    10.03с

 ***

26 жовтня-07 листопада 2016

ХХІІ Чемпіонат Світу

М.Перт Австралія

1.Стрибки з жердиною-3.00м  І місце

2.Стрибки потрійним  10.88 м  І місце

3.Стрибки у довжину    5.04 м  ІІ місце

4.Біг 80м з /б                 13.08с   ІІІмісце

***

19-25 березня 2017 року

Чемпіонат Світу у закритих приміщеннях

М.Дегу (Південна Корея)

1.Стрибки з жердиною   2.80м  І місце

2.Стрибки потрійним     10.79 м  І місце Рекорд Світу у закритих приміщеннях

3.Стрибки у довжину      4.88 м  І місце

4.Біг 60м з /б                    9.90с   І місце

***

Руслана Цихоцька (легка атлетика)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.