Перші на Хотинщині міжнародні змагання з боксу – на рингу від Кличків (фото)

0

«КУБОК ГЕТЬМАНІВ» та Відкрита першість ДЮСШ м. Хотин з боксу у цому славетному буковинському місті виборювали понад 75 учасників з 10-ти команд Буковини, Поділля і Молдови.

Це вже другий в історії «КУБОК ГЕТЬМАНІВ» (перший відбувся у 2012 році) і цього разу статус міжобласного турніру перетворився на міжнародний, а на Хотинщині це – вперше!

На боксерському рингу від Фонду Братів Кличків, який з’явився в Хотині завдяки зусиллям нинішнього Хотинського міського голови Миколи Головльова, за два дні відбулося 57 двобоїв, в тому числі – 24 фінальні поєдинки і одна матчева зустріч між представницями жіночого боксу.

Отже, в Хотині змагалися юні боксери з Чернівців (БК “Локомотив”, БК “Імперія” і ФСТ “Спартак”), Хмельницького (ДЮСШ №2 «Авангард»), Кам’янця-Подільського (ДЮСШ №1 і 2, ПТУ №6) та м. Городок Хмельницької області (СК «Епіцентр»), звичайно, місцеві хотинські спортсмени та потужна делегація з міста Гріманкауць (Молдова).

«Не зважаючи на досить велику перерву між турнірами – п’ять років – ми весь цей час мріяли знову провести хороші змагання з боксу. І нам цього року вдалося зібрати доволі потужний склад учасників, – каже головний організатор турніру, Хотинський міський голова Микола Головльов. – Більше того, ми значно розширили нашу географію учасників, і тепер сподіваємось на те, що нам вдасться зробити «Кубок Гетьманів» традиційним, щорічним. Усі можливості для цього в нас є, головне – розвивати наш, хотинський бокс і сприяти підвищенню майстерності наших молодих спортсменів. Намагатимемося приймати участь в різних змаганнях, адже це – головна запорука успіху».

Найбільшу кількість перемог здобули юні боксери з Кам’янця-Подільського – 8, на одну перемогу менше у спортсменів з Молдови, проте слід зазначити, що й за кількістю заявлених учасників ці команди були значно більшими за інших. Далі маємо такі показники: Чернівці – 4 «золота», Городок – 3, Хмельницький – 2, а хотинчани здобули одну перемогу.

Справжньою прикрасою змагань стала матчева зустріч між Олександрою Колодрівською (БК «Локомотив Чернівці, тренери Сергій Іванов і Віталій Бєляєв) та дворазовою чемпіонкою України Сабіною Новосад (ДЮСШ №2 м. Кам’янець-Подільський, тренер Олег Люлько). Хоч дівчата виступають у різних вікових та вагових категоріях, а Сабіна є значно досвідченішою, обидві спортсменки продемонстрували високий рівень підготовки й порадували численних глядачів цікавим та яскравим боксом.

Кращим боксером турніру головною суддівською колегією було визнано чернівецького спартаківця Івана Антонеску (тренер Федір Бурма), призи за волю до перемоги отримали В. Устінов (Молдова, тренер Андріан Руснак) і О. Дворник (Хотин, тренери Андрій та Олег Наймор), а кубок за кращий бій поїхав до подільського Городка з Б. Кулібабою (тренер Олександр Савватінов).

Приємно, що на змагання завітала депутат Чернівецької обласної ради, хотинчанка за походженням пані Любов Годнюк, яка нагородила юних боксерів з ДЮСШ м. Хотин – Василя та Вячеслава Булаковських – спеціальними заохочувальними призами, а також значно допомогла з висвітленням подій на турнірі в чернівецьких ЗМІ.

Альберт Комарі,
спеціально для
sportbuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.