Чернівецька міська рада виділила приміщення під Олімпійський дім!

0

Під час 22 сесії Чернівецької міської ради VII скликання 1.03.2017 р. ухвалили рішення щодо виділення приміщення по вул. Сковороди, 1 обласному відділенню НОК України під «Олімпійський дім» (Олімпійський центр).

 

Це питання було винесено на розгляд сесії у зв’язку з результативністю відповідної петиції. На це ж приміщення, і також відповідно до петиції, претендували представники місцевого студентського парламенту, які мали на меті розмістити там Молодіжний центр (з фінансуванням з міського бюджету).

Ще раніше це приміщення хотіли взяти у позичку під партійний офіс – відповідно до звернення від голови депутатської фракції політичної партії «Народний фронт» Бурбака М.Ю., від народного депутата України Федорука М.Т., а також від управління справами апарату Верховної Ради України, які просили закріпити дане приміщення за народними депутатами України – членами  депутатської фракції Політичної партії «Народний фронт» на термін діяльності депутатської фракції на підставі пункту 5 статті 28 Закону України «Про статус народного депутата України».

Ще на етапі розгляду подальшої долі приміщення по вул. Сковороди, 1 вирішили надати перевагу не пропозиції щодо партійного офісу, а проектам соціального спрямування.

На початку розгляду питання на сесії звернули увагу на те, що відповідна комісія на чолі із заступником міського голови Володимиром Середюком вирішила було в проекті рішення або залишити місце, куди вписати кому рекомендувати міськвиконкому надати в оренду це приміщення (залежно від рішення в сесійній залі), або записати, враховуючи порядок надходження пропозицій (і набрання необхідної кількості голосів у петицій), що пропонується надати під Олімпійський дім (центр), а для Молодіжного центру – шукати інше приміщення. Але якимось дивним чином в проекті рішення з’явився третій варіант: «Рекомендувати виконавчому комітету міської ради розглянути питання про закріплення  за виконавчим комітетом міської ради приміщення підвалу та першого поверху загальною площею 216,8 кв.м на вул. Г.Сковороди, 1 для розміщення Молодіжного центру при управлінні у справах сім’ї та молоді міської ради». А олімпійському відділенню пропонувати інші варіанти. Чи це сталось через неуважність працівників, які готують проекти рішень, чи у цьому був умисел, мають визначити за результатами службового розслідування, протокольне доручення щодо якого підтримали 27 з 38 присутніх депутатів. Враження, що хтось намагається підставити мера, який підкреслює, що підтримує олімпійський рух та позитивні спортивні проекти. Нехай тепер Олексій Павлович розбирається, хто з підлеглих «підсунув свиню»…

А по суті питання 32 голосами з 38 присутніх (2 утримались і 4 не голосували) вирішили не рекомендувати виконкому, а просто передати олімпійському відділенню назване приміщення під Олімпійський дім (центр).

Зауважимо, що депутатам перед початком засідання було роздано також спільне звернення легендарного Сергія Бубки (який очолює НОК України) та зіркового буковинського бігуна Івана Гешка (який очолює обласне відділення НОК України) з проханням підтримати пропозицію щодо створення на вул. Сковороди, 1 Олімпійського дому, на що пообіцяли і часткову допомогу зі столиці (текст звернення дивіться нижче).

Після позитивного голосування чемпіон Європи та світу і учасник трьох Олімпійських ігор Іван Гешко публічно подякував за це меру та депутатам:

«Щиро дякую депутатам Чернівецької міської ради та міському голові за підтримку в голосуванні за надання приміщення для Олімпійського дому в обласному центрі місті Чернівці ! Дитячий притулок , де ми тимчасово розміщувалися ,після нашого переїзду отримає ще декілька додаткових кімнат для потреб малечі! �Попереду багато роботи , багато планів та задумів надіюся їх втілити в життя разом з небайдужими громадянами , спортсмени та представниками міської та обласної влади . �Ще раз щиро дякую тим хто підтримав і тим хто підтримає в майбутньому!»

Вже у неофіційній частині «пост-обговорення» присутня зіркова лучниця Тетяна Дорохова, яка є заступником Івана Гешка в олімпійському відділенні, запропонувала, крім Олімпійського музею, якщо буде місце, облаштувати там і «Неолімпійський музей», який присвятити експонатам, пов’язаним з успіхами буковинців у неолімпійських видах спорту.

А взагалі можна привітати олімпійську родину Буковини зі стартом нового проекту. І побажати успішного втілення в життя задумів та планів щодо цікавого і корисного використання приміщення по вул. Сковороди, 1, яке найближчим часом має перетворитися на Олімпійський дім. Попутно зробили добре і Дитячому притулку, для якого олімпійське відділення звільнить 2 кімнати по вул.. Головній, 169.

Спільними зусиллями!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»,
автор петиції

***

***

Чернівецькому міському голові,
депутатам Чернівецької міської ради

Висловлюємо Вам свою повагу і просимо підтримати ініціативу щодо виділення приміщення для створення Олімпійського дому (центру) по вул. Сковороди, 1 у м. Чернівцях.

Свого часу було повідомлено про відкриття у Чернівцях «Олімпійського дому», але насправді це просто офіс відділення НОК України, який розміщений у 2 кімнатах в одному приміщенні з Дитячим притулком по вул. Головній, 169.

Оскільки Дитячий будинок неодноразово звертався з проханням звільнити ті 2 кімнати для їх потреб, виділення відділенню НОК приміщення по вул. Сковороди, 1 дозволить вирішити в комплексі одразу декілька справ. Звільниться 2 кімнати на потреби Дитячого притулку на вул. Головній, 169. А на вул. Сковороди, 1 буде облаштовано Олімпійський дім (центр), де, крім офісу відділення НОК, заплановано розмістити Олімпійський музей, спортивний прес-центр (для проведення прес-конференцій, присвяченим успіхам місцевих спортсменів та іншим знаковим спортивним подіям, організаційних заходів відділення та федерацій тощо), інші некомерційні спортивні проекти. Олімпійський музей стане ще одним туристично привабливим об’єктом в історичному центрі Чернівців. В Олімпійському домі проводитимуться заходи з олімпійської освіти, виховного спрямування.

Відділення НОК України об’єднує і координує роботу в напрямку пропаганди олімпізму, спорту і здорового способу життя місцевих федерацій, клубів та інших спортивних організацій, які розвивають олімпійські види спорту. Відповідно до статистичної звітності, у спортшколах області олімпійськими видами займається 13007 осіб, плюс 80 спортсменів високого класу у школі вищої спортивної майстерності, 411 в клубах. В області налічується 460 тренерів, у т.ч. 261 за основним місцем роботи. В обласному центрі займається приблизно 80% буковинських спортсменів з олімпійських видів спорту.

У разі виділення відділенню названого приміщення, Національний олімпійський комітет України готовий надати відділенню, у т.ч. фінансову, для облаштування там Олімпійського дому (центру).

З повагою,

Президент Національного олімпійського комітету України,
Герой України, олімпійський чемпіон, 35-разовий рекордсмен світу

Сергій Бубка

Голова Чернівецького обласного відділення НОК України,
чемпіон Європи та світу, кращий спортсмен України 2006 р.

Іван Гешко

***

У Чернівцях може з’явитися «Олімпійський дім», який «типу відкрили» давно

***

У Чернівцях може з’явитися «Олімпійський дім», який «типу відкрили» давно

***

2 частина засідання 1.03.17

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.