Легка атлетика: Хотинчанин – другий на матчевій зустрічі 8 збірних у Мінську

0

Єдиний представник Буковини у збірній України на Міжнародній юніорській матчевій зустрічі з легкої атлетики у Мінську (Білорусь) Олег Миронець з Хотина став срібним призером у складі естафетної команди.

 

Олег Миронець (29.05.1998, Чернівецька, Хотин, Іван Павлюк, Ірина Ячнюк), який нещодавно виграв юніорський чемпіонат України в приміщенні на дистанції 400 м з результатом 49,49, у столиці Білорусі біг 300-метрівку та змішану естафету 4х200 м. В естафеті український квартет пропустив вперед лише французів.

До вашої уваги інформація про цю матчеву зустріч з сайту ФЛАУ (uaf.org.ua):

25 лютого у Мінську відбулася Міжнародна юніорська матчева зустріч. Участь у ній узяли команди України, Білорусі, Азербайджану, Естонії, Латвії, Литви, Туреччини і Франції.

Збірна України на матчевій зустрічі посіла четверте місце. До першої трійки нашим атлетам-юніорам не вистачило лише одного очка (122). Першу трійки склали команди Білорусі (158 очок), Франції (157) і Литви (123).

ПЕРШІ МІСЦЯ

Перемогу у секторі для стрибків з жердиною серед юніорок з особистим рекордом відсвяткувала Юлія Максименко (3,90 м). «Дуже задоволена результатом, просто нереально! – зізналася вона після виступу організаторам матчевої зустрічі. – Це мій особистий рекорд. До того ж виграла у компанії сильних суперниць. Емоції переповнюють. Атмосфера чудова, все класно!»

З неабияким нетерпінням ми чекали на змагання юніорів у цьому секторі, адже збірну України тут представляв наш юний, але вже титулований атлет Владислав Малихін. І чекали недаремно. Владислав не лише переміг, а й встановив особистий рекорд у приміщенні – 5,50 м. «Виступом задоволений. У приміщенні це мій особистий рекорд, хоча просто неба стрибав 5,55. Хотілось злетіти як мінімум на 5,60… Складно сказати, що не вдалося. Трішки не зібрався вкінці. Попередні спроби легко «заходили», стрибав спокійно, а поставив 5,60 – і почав затискатися. Трішки прихворів, але річ не в тому – міг стрибнути. Прикро, звісно, але 5,50 – теж результат», – прокоментував Малихін свій виступ.

Переможцем з бігу на 2000 метрів з перешкодами став Віталій Бадун (5.57,90 хв). «Результат хороший, – каже Віталій. – Вдома я біг за 6.00,00 хвилини, тут майже на три секунди поліпшив. Дуже сильно терпів по дистанції, хотів посісти призове місце. Це моя перша міжнародна зустріч і особистий рекорд».

ДРУГІ МІСЦЯ

Ян Конящий з результатом 6,96 с фінішував другим на дистанції 60 метрів. Швидше пробіг лиш француз Ніколя Монік (6,88 с). Після виступу Конящий зізнався: «Змагання пройшли дуже добре. Щоправда, я міг би і краще. Хотілося пробігти на 6,90 секунд, але переживання зіграли свою роль. Я вперше на такому турнірі».

Другою з бігу на 300 метрів була Іванна Аврамчук (39,62 с), чотирма десятими секунди поступившись білорусці Єкатерині Живаєвій.

Юлія Байрак стала другою зі штовхання ядра. У секторі українка показала результат 13,51 м. Далі штовхнула лиш Агне Йонкуте з Литви (13,77 м). Проте результатом Байрак була незадоволеною: «Незадоволена результатом, адже могла б більше. Не потрапляла у кисть», – пояснила вона.

Ярослава Магучіх завершила змагання зі стрибків у висоту з другим результатом (1,82 м). Перемогла білоруска Каріна Таранда (1,87 м). «Звісно, задоволена результатом. Хотілось би краще, але так буває. Тим більше я виступаю ще в юнацькій віковій категорії, до юніорок мені два роки. Будемо старатися, працювати над цим і стрибнемо!» – сказала після виступу Магучіх.

Ірина Рофе-Бекетова за сумою п’ятиборства набрала 3856 очок і посіла друге місце, поступившись француженці Солен Ндама (3965). «Виступом відверто незадоволена. Дуже добре все склалося у секторі для стрибків у висоту, я стрибнула по особистому рекорду. Ось цьому дуже рада. Потім пішло якось не так… Ну що ж, зате є куди рости», – прокоментувала виступ Рофе-Бекетова.

Ян Конящий, Іванна Аврамчук, Єва Погородецька і Олег Миронець

Ще одну другу сходинку маємо у змішаній естафеті 4х200 метрів. Українська команда у складі Іванни Аврамчук, Єви Погородецької, Яна Конящого й Олега Миронця пробігла дистанцію за 1.34,29 хв. Перемогли французи (1.34,07 хв).

ТРЕТІ МІСЦЯ

Єва Подгородецька фінішувала третьою з бігу на 60 метрів. Дистанцію вона подолала за 7,68 с. У переможниці, латишки Ліги Віцберзи, 7,56 с. Після фінішу українка зізналася організаторам, що результат її не дуже задовольнив. «Планувала пробігти краще, але «загубила» ноги», – пояснила вона.

Дмитро Гарник фінішував третім зі спортивної ходьби на 5000 метрів (22.18,15 хв). «Результатом не дуже задоволений, оскільки перед змаганнями хворів. Доріжка м’яка, тому було складно йти, плюс не встигли адаптуватися – буквально вчора приїхали, – каже Гарник. – Атмосфера хороша, все подобається». Переміг на цій дистанції білорус Станіслав Кузьміч (20.55,13 хв).

Ірина Нерубальщук стала третьою у секторі для стрибків у довжину. У найкращій зі спроб вона показала результат 5,66 м. Перемогла білоруска Віолета Скворцова (6,27 м).

Роман Кузьмінов став третім зі стрибків у висоту (2,15 м), поступившись срібному призерові змагань Юзасу Байкштісу з Литви лише за спробами. А переміг тут Максим Недосеков з Білорусі (2,18 м). «Задоволений місцем, – сказав після виступу Кузьмінов. – Дуже подобаються змагання; шкода, що наступного року вже не зможу приїхати».

ЧЕТВЕРТІ МІСЦЯ

За крок від першої трійки зупинився Олексій Овчаренко з бігу на 60 метрів з бар’єрами (8,32 с). Четвертими фінішували також Артем Алфімов з бігу на 1500 метрів (4.03,88 хв) і Тетяна Палінкаш з бігу на 2000 метрів з перешкодами (6.59,68 хв), а Артем Матвєєв посів таку ж сходинку у секторі для стрибків у довжину (7,20 м).

П’ЯТІ МІСЦЯ

Вікторія Ковба фінішувала п’ятою з бігу на 1500 метрів (4.40,5 хв), а Руслан Касьянов посів таке ж місце з п’ятиборства (3561 очко).

ШОСТІ МІСЦЯ

Анастасія Черненко фінішувала шостою з бігу на 60 метрів з бар’єрами (9,02 с). Олег Миронець посів таке ж місце на дистанції 300 метрів (35,62 с). Шостою з потрійного стрибка була Марія Адамчук (12,14 м), а Олександр Шелівський – зі штовхання ядра (16,40 м).

***

На дистанції 5000 метрів (спортивна ходьба) Україну представляла Ксенія Бєлова, проте спортсменку було дискваліфіковано. Олександр Попко зробив шість заступів у секторі для потрійного стрибка і залишився без результату.

Всі результати Міжнародної матчевої зустрічі юніорських збірних

За матеріалами ФЛА Білорусі

Усі фото з матчу можна подивитися тут:

***

ВІДЕО:

***

Легка атлетика: Про медалі буковинців на ЧУ-2017 і про… гіпс (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.