Футбол: На Буковині знайшли резерви для збірної Шеви:) (фото)

0

26.08.16 стартувала друга частина чемпіонату Чернівецької області з футболу. Один з матчів відбувся в селі Волока Глибоцького району, де місцева команда приймала гостей з Новоселиці.

Матч першого кола закінчився з рахунком 7-0 на користь ФК Волока, тому, щоб очікувати серйозної боротьби потрібно було бути або палким вболівальником ФК Колос Новоселиця, або вірити що «м’яч круглий, поле квадратне, все можливо».

Місцевий футбольний клуб вийшов на поле у своєму бойовому складі , де малюнок гри визначають колишні гравці ФК «Буковина» Олександр Дележа, Степан Маковійчук, Олександр Тодорович. Крім того, маючи таких гравців як Сергій Янчик, Олександр Омаров, Сергій Ільїн, Вадим Пислар, Віталій Гончар можна смілово називатись обласним «ГАЛАКТІКОС».

ФК Колос Новоселиця підписав колишнього гравця команди Буковина Володимира Кифяка, який в одному з минулих сезонів спромігся забити більше 100 голів за сезон, щоправда, граючи на першість декількох районів Чернівецької області. Проте це також підсилення, хоча й вийшов Володимир на незвичній для себе позиції опорного півзахисника. Андрій Гусін також починав кар’єру гравця в нападі, до тих пір поки Валерій Лобановській не зробив з нього опорного півзахисника, кращого, на мою думку, в історії незалежної України. Можливо, і Кифяк, який, як і Гусін, шульга, відкриється нам новими фарбами, можливо… Тимощук як раз завершив виступи за збірну. А сам новий наставник збірної України Андрій Шевченко сказав, що двері у збірну відкриті для всіх))) Гаразд, пошуткували і досить…

Матч розпочався доволі цікаво, було багато боротьби, м’яч довго не затримувався в центрі поля, гравці ФК Новоселиця намагалися відповідати своїми атаками на атаки суперника. Перший більш-менш гострий момент виник на 15 хв. матчу, коли гравець ФК Волока Булезюк дотепно пропустив м’яч на Ільїна, проте Сергій з вигідної позиції пробив прямо в руки голкіперу. Ще через 10 хвилин той же Ільїн небезпечно виконував штрафний удар метрів з 25, та голкіпер Новоселиця перевів м’яч на кутовий, після якого вже Булезюк міг відкривати рахунок, проте влучив в сітку воріт з зовнішньої сторони. Слід сказати, що незважаючи на гострі моменти у господарів поля, у перші 30 хвилин Новоселиця виглядала досить пристойно. Та останні 15 хвилин першого тайму виявились визначальними у цьому матчі. Чи то втома гостей далася взнаки, чи господарі нарешті «вийшли з відпустки»…В ці хвилини гострі моменти виникали фактично один за одним. Спочатку Омаров не дотягнувся до м’яча після передачі з глибини поля, потім він же пробивав без перешкод з 25 метрів, Степан Маковійчук виходив на ударну позицію, та перемудрив, і замість удару в дальній кут, віддавав передачу на партнерів. Гол назрівав, Новоселиця фактично вже «поставила автобус у власному штрафному майданчику». Не вистачила фактично якихось 10 хвилин до перерви, щоб перепочити, послухати поради тренера. А гол Волока забила у ісландському стилі. Олександр Дележа далеко кинув м’яч з аута, Омаров перевів головою далі, де прудкий Вадим Пислар у боротьбі з захисником переправив м’яч в дальню девятку воріт гостей. Дуже просто все з першого погляду, проте дуже ефективно. Через дві хвилини черговим пожаром у штрафній гостей скористався Степан Маковійчук, переправивши м’яч в дальній кут воріт. 2-0 і по такій грі особливих шансів на інтригу у другому таймі не було.

Другі 45 хвилин ФК Колос провів значно активніше, проте створив тільки один момент, коли один з гравців пробивав з 20 метрів в нижній кут воріт, проте голкіпер виручив. Ну а господарі…Можливо десь вже не вистачало концентрації, можливо берегли сили на наступні матчі, крім того були зроблені численні заміни. Так Дележа не потравив у ворота з лінії воротарського майданчика, Маковійчук дотепно перекидав голкіпера, та влучив у хрестовину, у Ільїна м’яч не йшов у ворота. Матч так і закінчився з рахунком 2-0, і здалося, що задоволеними були обидві команди, одні, що отримали 3 залікових бали, інші, що не виглядали хлопчиками для побиття…Так інколи буває в футболі. Наступні 2 матчі команди знову зіграють між собою, тепер вже на кубок (дома/виїзд).

Дмитро МЕЛЬНИЧУК, екс-гравець «Буковини»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

160826-Voloka-Kolos-Kyfyak-sportbuk.com-copy

***

Календар ігор, результати та турнірне становище можна подивитися тут:

***

Футбол: Чемпіонат Чернівецької області 2016 р. (календар, результати)

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.