У студмістечку ЧНУ з’явився сучасний комплексний спортивний майданчик! (фото)

0

У середу, 27.07.16, у студмістечку Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича по вул. Небесної Сотні, 4 Д ректор найбільшого навчального закладу краю Степан Мельничук прийняв роботу і оцінив вже облаштований найбільший на Буковині комплексний спортивний майданчик з штучним покриттям.

160727-maydanchyk-new-studmistechko-CNU-sportbuk.com (4)-copy

Це перший з декількох сучасних майданчиків, які почали облаштовувати у студмістечку ЧНУ. На ньому розміщений міні-футбольний майданчик, а поперек – по два баскетбольні та волейбольні майданчики. Волейбольні стійки з сіткою, зрозуміло, – зйомці. Облаштуванням займалась фірма «Інтератлетика».

Найімовірніше, вже наступних вихідних цей класний майданчик прийматиме національні змагання з стрітболу (баскетбол 3х3) – «Striba Cup». У попередні роки цей турнір гостював у ФК «Олімпія», де майданчики для стрітболу розмічали на стоянці біля комплексу. Дізнавшись і побачивши, що новий майданчик у ЧНУ з литим гумовим покриттям вже облаштували, керівники БК «Стріба» Андрій Семенович (екс-капітан команди) та Олександр Яновицький (екс-начальник команди «Стріба», у т.ч. у вищій лізі) звернулися з відповідним клопотанням до ректора ЧНУ, і Степан Васильович дав зелене світло цьому спортивному святу на новому майданчику.

Небезпідставно прогнозують, що найближчим часом цей майданчик стане одним з центрів проведення різноманітних заходів просто неба. І також небезпідставно констатують, що таких майданчиків у Чернівцях мало би бути бодай з десяток, а ще краще – у кожному дворі (нехай і менші, але приблизно такої якості). До слова, подібні майданчики обласний центр «Спорт для всіх» пропонував облаштувати біля готелю «Черемош» і неподалік центрального корпусу ЧНУ. У першому випадку були навіть потенційні інвестори, але міська влада, на жаль, не підтримала цю ініціативу. У другому випадку є попередня домовленість про спільне фінансування, тож цей проект ще може стати реальністю, що було б дуже добре;)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Новий сучасний майданчик з штучним покриттям у студмістечку ЧНУ, 27.07.2016 р.

***

Нагадуємо, що у студмістечку ЧНУ у 2005 р. спільними зусиллями місцевої влади, Мінмолодьспорту та університету було облаштовано майданчик з штучною травою розміром 64х37 м, який на той час також був найбільшим таким у регіоні. Тепер він потребує оновлення. Нагадаємо, аналогічну штучну траву об лаштованих пізніше біля стадіону «Буковина» і ФОК «Олімпія» майданчиків замінили вже понад 3 роки тому.

Як це було…

У студмістечку відкрили майданчик зі штучною травою

Найбільший у регіоні майданчик зі штучним покриттям для ігрових видів спорту відкрили днями у160721-arhiv-2005-maydanchyk-sportbuk.com (60)-copy-Melnychuk-Senychak студмістечку Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича на вул. Стасюка. Його розміри – 64х37 метрів. Штучну траву та компоненти для майданчика за державною програмою виділило Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, а основу за власні кошти облаштував університет. Як зазначив ректор ЧНУ Степан Мельничук, фізична культура і спорт в університеті посідають друге місце за важливістю після навчання, тому керівництво вузу й вирішило скористатися можливістю перетворити заасфальтований майданчик на сучасне футбольне поле менших розмірів.

На облаштування майданчика в студмістечку було застосовано штучне покриття одного великого (42х22 м) та чотирьох маленьких (24х15 м) майданчиків. Спершу у Києві були категорично проти об’єднання цих майданчиків в один великий. Але зрештою вдалося переконати столичне керівництво, що на сьогодні це найоптимальніший варіант використання штучного покриття на Буковині. Чималий внесок в успішність переговорів зробили заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Володимир Бринзак та керівник обласної федерації футболу Петро Кобичик. А безпосередні організаційні клопоти лягли на плечі президента ФК “Університет” Миколи Осадця.

У рамках церемонії відкриття майданчика, крім символічного перерізання стрічки, відбулося нагородження команди ЧНУ, яка вдруге поспіль виграла чемпіонат України серед вузів, а також два товариські матчі. У першому команда обласної влади перемогла з рахунком 1:0 збірну професорсько-викладацького складу ЧНУ (перший офіційний гол на новому майданчику забив заступник директора обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Сергій Задорожняк), а у другому буковинці-чемпіони України серед ветеранів поступилися студентській збірній ЧНУ – 3:6 (Дмитро Білоус – 3 (1 з пен.) – Олександр Білоус, Олег Керчу – 2, Віталій Ткачук, Олександр Крохмалюк, Олександр Загороднюк).

Георгій МАЗУРАШУ, 12-11-2005, 19:01

***

Фото: У рідній школі Прем’єра, міністра і нардепа відкривають штучний майданчик

***

Фото: Відкрито штучний майданчик і відремонтований спортзал «Локомотив»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.