У ФФУ повідомили, що «Буковина» виборола право підвищитись у класі!

1

Після засідання Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України 2.06.16 було офіційно повідомлено, що «Буковина» (Чернівці) також виборола право підвищитись у класі, тобто перейти до І ліги.

 

Поки що «Буковина» фігурує серед команд, які пройшли атестацію для участі у першості України 160410-Bukovyna-Nikopol-B-sportbuk.com-99-Kerchu--300x2002016/17 серед команд ІІ ліги. Але тому, що не виконала всіх атестаційних вимог для команд І ліги. Як йдеться в офіційному повідомленні, «перенесено розгляд питання щодо видачі атестату футбольним клубам, які вибороли право підвищитись в класі за підсумками змагань 2-ої ліги: «Інгулець» с. Петрове Кіровоградської області та «Буковина» м. Чернівці, оскільки вони не виконали вимоги фінансових критеріїв Регламенту з атестації…». «Інгулець», як бачимо з інформації нижче, не фігурує і серед команд ІІ ліги, тобто не виконав вимоги і для цього дивізіону.

Які саме вимоги фінансових критеріїв Регламенту не виконала «Буковина», наразі точно не відомо. Але президент чернівецького клубу Сергій Гринюк в інтерв’ю SportBuk.com зазначив, що з’ясуванням цих деталей займається виконавчий директор Ігор Наболотний. На думку Сергія Миколайовича, «Буковині» до снаги виконати вимоги, які стоять перед командами І ліги, аби у наступному чемпіонаті грати вже у цьому дивізіоні (яким й було завдання на сезон). Звісно, за підтримки місцевої влади та партнерів клубу.

SportBuk.com

А ось відповідний матеріал з офіційного сайту ФФУ:

У четвер, 02 червня, у Будинку футболу під головуванням генерального секретаря ФФУ Юрія Запісоцького відбулося чергове засідання Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України.
Основним питанням порядку денного було підведення підсумків атестації футбольних клубів Першої та Другої ліг ПФЛ України, а також аматорських футбольних клубів – претендентів на отримання атестату, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд клубів ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр.
Комітет підтвердив дотримання всіх мінімальних критеріїв Регламенту з атестації в процесі здобуття допуску до Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ОФК ПФЛУ сезону 2016/2017 рр. більшості футбольних клубів ПФЛУ. Водночас, члени комітету перенесли розгляд питання щодо видачі атестату на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубів 1-ої ліги ОФК ПФЛ України футбольним клубам «Миколаїв» м. Миколаїв, «Полтава» м. Полтава і «Суми» м. Суми в зв’язку з невиконанням ними своїх фінансових зобов’язань. Також, перенесено розгляд питання щодо видачі атестату футбольним клубам, які вибороли право підвищитись в класі за підсумками змагань 2-ої ліги: «Інгулець» с. Петрове Кіровоградської області та «Буковина» м. Чернівці, оскільки вони не виконали вимоги фінансових критеріїв Регламенту з атестації футбольних клубів ПФЛ України. З цієї ж причини перенесений розгляд питання і по друголіговому клубу «Кристал Херсон 1961» м. Херсон.
Таким чином, атестат, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу
– серед професіональних команд клубів 1-ої ліги ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр. отримали:
1. «Авангард» м. Краматорськ
2. «Геліос» м. Харків
3. «Гірник» м. Кривий Ріг
4. «Гірник – Спорт» м. Комсомольськ
5. «Десна» м. Чернігів
6. «Іллічівець» м. Маріуполь
7. «Нафтовик-Укрнафта» м. Охтирка
8. «Оболонь Бровар» м. Київ
9. «Черкаський Дніпро» м. Черкаси
10. «Колос» с. Ковалівка
11. «Верес» м. Рівне
– серед професіональних команд клубів 2-ої ліги ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр. отримали:
1. «Арсенал-Київ» м. Київ
2. «Арсенал-Київщина» м. Біла Церква
3. «Барса» м. Суми
4. «Буковина» м. Чернівці
5. «Енергія» м. Нова Каховка
6. «Кремінь» м. Кременчук
7. «Скала» м. Стрий
8. «Мир» с. Горностаївка
9. «Нікополь-НПГУ» м. Нікополь
10. «Реал Фарма» м. Одеса
11. «Тернопіль» м. Тернопіль
Позитивне рішення щодо видачі атестату, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд клубів ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр. було прийняте стосовно аматорських клубів, які поповнять П лігу ПФЛУ: «Балкани» с. Зоря Одеської обл., «Жемчужина» м. Одеса, «Нива – В» м. Вінниця, «Поділля» м. Хмельницький та «Рух» Винники» м. Львів-Винники.
Розгляд питання щодо видачі атестату футбольному клубу «Металург-Запоріжжя» м. Запоріжжя перенесено на наступне засідання комітету ФФУ з атестації футбольних клубів в зв’язку з наявністю заборгованості, яка виникла під час участі в чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд 2016 року, а футбольний клуб «Кривбас» м. Кривий Ріг не розглядався, як претендент на отримання атестату, оскільки клуб самоусунувся від проходження процедури атестації та не надав фінансових гарантій.

***

«Буковина» врятувала виїзну гру проти чемпіона ІІ ліги і ще має надію на І лігу (відео)

***

1 Comment
  1. Лесик says

    Георгій, хто на вашу думку може очолити Буко в літнє міжсезоння?
    Як щодо Трубачова?)

Leave A Reply

Your email address will not be published.