На Кубок Буковини 2016 завітала збірна Єгипту з рекордсменом Книги рекордів Гіннеса

0

У відкритих рейтингових змаганнях зі стрільби з лука Кубок Буковини 2016 візьме участь і збірна Єгипту, яку тренують українські фахівці.

 

Цікаво, що до складу делегації з Єгипту входить і рекордсмен Книги рекордів Гіннеса – президент Федерації стрільби з лука Єгипту160518-archery-Egypt-sportbuk.com (7)-mini Ала Ель-Дін Габр, як повідомила SportBuk.com титулована харківська лучниця Вікторія Коваль, став рекордсменом, будучи свого часу капітаном збірної країни у трьох видах спорту (плавання, сучасне п’ятиборство, боулінг).

А збірну Єгипту зі стрільби з лука нині тренують знані українські лучники Вікторія Коваль та Віктор Галазюк (біографічні дані – нижче), які після завершення кар’єри працювали викладачами кафедри фізичного виховання та спорту Харківського національного університету.

Єгиптяни, як і наші співвітчизники, мають в активі по одній індивідуальній ліцензії (чоловіки, жінки) для участі в Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). В Африці вони найсильніші наразі.

До України і на Буковину збірна Єгипту приїхала вперше. Перші враження позитивні (за винятком доріг, які в нашій країні, на жаль, переважно в жахливому стані). У Чернівцях зупинились у кращому місцевому готелі “Буковина” (за сприяння Івана Гешка та Валерія Чинуша).

У середу, 18.05.16, єгиптяни на чолі з українськими наставниками поїхали на своє перше в Україні тренування – на лукодром, розташований поруч з училищем №8 на вул. Руській.

19 травня гості планують поїхати в гори. Куди саме, – ще не вирішили.

Щодо Кубку Буковини, який розпочнеться 20 травня, як повідомив наш знаний тренер Олег Осипенко (наставник Лідії Січенікової), у цих змаганнях запланована також участь представників Кореї, яка є світовим лідером у стрільбі з лука.

Програма Кубку Буковини (коротко):

20 травня – пристрілка

21 травня – кваліфікація (2х70), кадети 2х60, блок – 2х50,

22 травня – олімпійський раунд

23 травня – командний вид програми

(можливі також змагання з компаунду – блочний лук).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Збірна Єгипту у готелі “Буковина” 18.05.16. Egyptian team hotel “Bukovina”

***

Вікторія Олександрівна Коваль (11 червня 1985) — українська лучниця, чемпіонка Європи-2010, призерка Чемпіонату світу-2007, переможниця і призерка Кубків світу 2008–2010 р.р., Гран-Прі Європи 2010–2011, учасниця Олімпійських ігор у Пекіні 2008 рік. Закінчила ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

Голова Комісії атлетів FITA.

***

Галазюк Віктор Олександрович (14.02.1982)

Майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука. Чемпіон України зі стрільби з лука 2005 року. Володар Кубку України в особистому заліку 2005 року. Багаторазовий призер всеукраїнських та міжнародних змагань зі стрільби з лука.
Виконавчий директор Федерації стрільби з лука Харківської області (з 2009 року).
Закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» в 2005 році. У 2009 році закінчив Львівський державний університет фізичної культури. У 2010 році закінчив Харківську державну академію фізичної культури.
Викладає дисципліну «Фізичне виховання» (спеціалізації – «стрільба з лука»).

Біографічні дані: uk.wikipedia.org, sociology.univer.kharkov.ua

***

Стрільба з лука: Січенікова і Ко виграли Гран-прі 2016 в Болгарії

***

Стрільба з лука: Стартував «Кубок Буковини» (розклад змагань)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.