Баскетбол: Чернівецьке випробування для призера чемпіонату світу (відео)

0

У заключному турі першого групового етапу першолігової першості України з баскетболу 2015/16 суперник БК «Чернівці-Starlife» – команда з призером чемпіонату світу у складі.

 

За «ДІДіБао» (Кам’янець-Подільський) грає Дмитро Неволін, який у складі збірної України виборов 151212-basket-I-liga-Chernivtsi-VamBud-sportbuk.com (6)-історичну «бронзу» чемпіонату світу зі стрітболу. Свого часу він, до слова, захищав і кольори чернівецької «Стріби» у вищій лізі України.

У першому матчі заключного туру 26.03.16 у ФОК «Олімпія» БК «Чернівці-Буковина-Starlife» – БК «ДіДіБао» гості з Хмельниччини вели в рахунку протягом більшої частини ігрового часу. Хоча другій половині чернівчани виходили вперед і навіть йшли у невеличкий відрив.

Суперінтригуючою виявилась кінцівка. Поступаючись, господарі майданчику швидко фолили, щоби зберегти час і надії на позитивний результат. Декілька разів сфолили на Неволіні, який, «як робот», все закидав. І все ж на останніх секундах чернівчани потішили своїх вболівальників. За рахунку 78:82, Андрій Манжелій секунд за 14 до фінального свистка закинув 3-очковий. І тут же, звісно, чернівчани зфолили. І знову на Неволіні, який цього разу реалізував лише другий штрафний кидок. Залишалось секунд 12 «з хвостиком». Перший на Буковині за часів незалежності майстер спорту з баскетболу Василь Федоряк взяв гру на себе і закинув – 83:83! І менше 3 секунд до завершення основного часу. Здавалося, додаткового часу вже не уникнути. Але Костянтин Гребенюк в пориві емоцій, певно, забув, що рахунок вже рівний, і сфолив… Гості один штрафний кидок з двох реалізували і виграли з рахунком 84:83…

Прикра поразка. Але матч був цікавим, напруженим і драматичним.

БК «Чернівці-Буковина-Starlife»: 4 Антон Гонтаренко, 5 Андрій Манделій, 6 Стас Арбора, 7 Ігор Тодосієнко, 8 Вадим Іванчук, 9 Павло Гаврилов, 10 Василь Федоряк, 11 Костянтин Гребенюк, 12 Роман Яремій, 13 Сергій Опольський, 14 Стас Ростецький, 15 Данило Масюк. Тренери: В’ячеслав Гавлюк, Дмитро Супрович.

БК «ДіДіБао»: 4 Анатолій Конєв, 5 Денис Богдаренко, 26 Олексій Немикін, 7 Євген Харлампович, 17 Ярослав Бондар, 27 Юрій Головинський, 11 Андрій Бойко, 13 Дмитро Неволін, 15 Андрій Мацьків.

Повторний поєдинок – у неділю, 27.03.16, о 10:00, також у ФОК «Олімпія». Цей матч чернівчани виграли. На жаль, у ньому мали місце і неприємні інциденти (бійка)…

SportBuk.com

***

***

***

***

Баскетбол: Спиридонов знову грає у І лізі проти земляків (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.