Путила обіграла чинних чемпіонів ветеранської волейбольної ліги (відео)

0

У неділю, 7.02.16, Путила приймала у спортзалі місцевої ЗОШ заключний тур групового етапу ІІ Буковинської ветеранської волейбольної ліги («районна» група).

 

У двох попередніх турах представники Кіцманщини, які торік тріумфували у прем’єрній 160207-Putyla-veterany-40-Kitsman-2ветеранській волейбольній лізі, виграли всі матчі «всуху» і, таким чином, достроково забезпечили собі перше місце у групі В та пряму путівку до топ-4. Попри це, кіцманчани по приїзді в Путилу зауважили, що не збираються збавляти переможний темп – мовляв, раз вже зібрались і приїхали, то треба показати гарний волейбол і вигравати.

У першому ж матчі чинні чемпіони і дострокові фіналісти топ-4 зійшлися з господарями, яким ще належало поборотися за другу путівку до наступного етапу (другі команди з трьох підгруп розіграють у коловому турнірі останню вакансію в топ-4). Для путильчан важливішим був поєдинок з вижничанами, з якими у попередніх двох турах обмінялися перемогами 2:0, тож очікувалось, що саме їх очний двобій вирішить, хто піде далі. Але якось вже так склалось, що матчі між командами Кіцманщини і Путильщини у ветеранській лізі проходять частіше у надзвичайно напруженій і драматичній боротьбі.

І звітний тур теж не став винятком. У першій партії команди по черзі виходили вперед, але кінцівку «вирвали» гості. Другу путильські волейболісти-ветерани провели майже «на одному диханні», по ходу відрив сягав 7-ми і більше очок. Але, можливо, зарано порахували справу зробленою, і в підсумку підпустили суперників до різниці в 2 очки. І все ж ця партія була за Путилою, тож «розборки» перенеслись на тай-брейк. У вирішальній короткій партії команди знову по черзі лідирували. І у супер драматичній кінцівці, коли матч-боли втрачали і одні, і другі, Путила все ж вирвала переможне очко – під овації публіки.

Між першим і другим матчем провели офіційне відкриття туру, в якому взяли участь і представники місцевої влади. За багаторічну плідну працю, підтримку проекту «Буковинська волейбольна ліга» та пропаганду спорту і здорового способу життя Подякою відзначили місцевого тренера з волейболу Крилатого Ярослава Михайловича. А гравцю ФК «Путила» Петру Лахману, який напередодні відзначив 45-річний ювілей, колеги по команді на чолі з Василем Маричем презентували м’яч з автографами. Ще декілька фахівців отримали олімпійські презенти від обласного відділення НОК України, які передав Іван Гешко.

Не обійшлося й без гарного танцювального подарунку для всіх присутніх.

Після церемонії на майданчик вийшли команди Кіцманщини і Вижниччини. Тут боротьби не вийшло – кіцманчани перемогли 2:0.

Місцеві вболівальники одразу побачили у цьому «подвох» – мовляв, вижничани спеціально берегли сили на гру з Путилою. Але господарі туру відмінно налаштувались на цей поєдинок і в підсумку – 2:0 і вихід до наступного раунду змагань.

Як повідомив ініціатор цього проекту – викладач факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ Іван Васкан (якого підтримує облцентр «Спорт для всіх»), з першого місця до топ-4 напряму увійшли Кіцмань, «Буковина сервіс-центр» та «Галичина». А останню путівку розіграють Путила, Новоселиця та «Брікс».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

 

Путила – Кіцмань

***

Відкриття

***

Путила – Вижниця

***

Післяматчеві коментарі:

Василь Марич (ліберо, Путила), Віталій Турик (апітан, Кіцмань), Петро Лахман (Путила, 6.02.16 відзначив 45-ліття), Олександр Ільчук (Путила, капітан, вік – 53 роки), Шемберко Василь Власійович (директор Путильської ЗОШ):

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.