На новорічному «Турнірі 4-ох 2015» зіркові команди програли у півфіналі (фото)

0

Гравці з вищих футбольних дивізіонів України та Білорусі на традиційному «Турнірі чотирьох» у Чернівцях не змогли пробитися зі своїми командами до фіналу.

 

«Турнір чотирьох» проводиться у Чернівцях традиційно перед Новим роком і збирає майже всіх (а

Чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009 Юрій Бахтіяров тричі змушений був виймати м’яча із сітки власних воріт, а потім замінився...
Чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009 Юрій Бахтіяров тричі змушений був виймати м’яча із сітки власних воріт, а потім замінився…

іноді – і всіх) найуспішніших діючих буковинських футболістів. Раніше грали, зазвичай, на майданчику з штучним покриттям у студмістечку ЧНУ. Цього року – на полі з штучною травою ФОК «Олімпія».

Командам-учасницям дозволяється залучати будь-кого з вихованців буковинського футболу, де б і за яку команду він не виступав би. Неодноразово у цьому турнірі брав участь і Денис Олійник, який тепер грає у чемпіонаті Голландії. Цього року син кращого бомбардира в історії «Буковини» Віктора Олійника якраз виявився одним із відсутніх серед потенційних зіркових учасників «Турніру чотирьох».

У першому півфіналі чемпіон Чернівців «Дрім-Тім», підсилившись навіть збірниками України, протистояв володарю Кубку області «Маяку», який перейменувався на «Спарту». «Дрімтімівці» першими повели у рахунку. Але втримати перевагу не зуміли і поступилися 1:2.

Давайте звернемо увагу на декількох гравців «Дрім-Тім». Ігор Чайковський – вихованець ДЮСШ №2 (тренер – Юрій Лєпєстов), переможець юніорського чемпіонату Європи, гравець основного складу луганської «Зорі». Євген Немтінов (3.10.95) з «Буковини» перейшов до «Іллічівця» (Маріуполь). Цього року зіграв у складі збірної України фінальній частині молодіжного чемпіонаті світу. Зокрема, в 1/8 фіналу 10.06.15 вийшов на заміну на 27 хв. замість Владислава Кабаєва, віддав гольовий пас Артему Бєсєдіну (70 хв., 1:0), на 90 хв. був замінений Романом Яремчуком (Україна зіграла унічию і програла по пенальті 1:3). Влітку 2015 підписав контракт з київським «Динамо», грає за молодіжний склад. Юрій Ткачук (18.04.95) – вихованець буковинського футболу, пройшов школу харківського «Металіста», цього року також був залучений до збірної, яка виступила у фінальній частині молодіжного чемпіонату світу. У 2015 р. грав за харківський «Металіст» U-21 і за «Колос» (Ковалівка). Микола Павлюк (син знаного в аматорському футболі голкіпера Івана Павлюка, який нині є начальником команди «Буковина») – пройшов школу донецького «Металурга», грає за «Сталь» (Дніпродзержинськ) U-21.

У другому півфіналі зійшлися «Університет» (який цього року представляв Буковину у національних змаганнях серед збірних областей) та чемпіон і володар Суперкубку області «Волока».

За «Університет» грала низка представників «Буковини» на чолі з капітаном Степаном Маковійчуком, а також зірковий Руслан Гунчак, який донедавна виступав у вищій лізі Білорусі (у складі «Нафтана» з Новополоцька). Всі – студенти або колишні студенти ЧНУ.

У складі «Волоки» серед «заїжджих зірок» був лише Олександр Лакуста, який грає за «Верес» (Рівне).

Студентська команда мала помітну ігрову та територіальну перевагу. Але це ніяк не допомогло підопічним Миколи Осадця, яким суперники, переважно на контратаках, «відвантажили» аж 4 голи.

Отож, у середу, 30.12.15, там же, на полі ФОК «Олімпія» у матчі за 3 місце о 13:00 зустрічаються «Дрім-Тім» – «Університет», а о 15:00 у фіналі – «Спарта-Маяк» – «Волока».

SportBuk.com

Фото будуть додані.

29.12.15. Півфінал.

«Дрім-Тім» – «Спарта-Маяк» – 1:2

Голи: Тарас Таріца (7) – Дмитро Дучак (48), Андрій Гордей (59)

«Дрім-Тім»: Микола Гоменюк, Максим Кінащук, Микола Павлюк, Ігор Чайковський, Олександр Лисюк, Антон Батрак, Тарас Таріца, Андрій Беженар, Юрій Ткачук, Ігор Мігалатюк, Денис Зачиковський, Євген Немтінов, Олександр Карапка, Ілля Тижненко, Андрій Габор, Микола Курик, Іван Павлюк. Головний тренер – Олександр Куцак, президент – Тарас Суховерський.

«Спарта-Маяк»: Артур Різничук, Олександр Булезюк, Богдан Скібинський, Володимир Найко, Михайло Лазоряк, Андрій Гордей, Олег Керчу, Сергій Максимюк, Михайло Рябий, Юрій Косован, Дмитро Дучак, Станіслав Вішніцький, Іван Тащук, Микола Тупкало, Сергій Купрін, Богдан Рачук. Тренер – Сергій Париський, президент – Олег Кердей, адміністратор – Сергій Фенчук, спортивний директор – Сергій Столярчук, лікар – Валерій Чинчик.

Судді: Микола Байдюк, Сергій Мороз, Ольга Джмелик.

 

«Університет» – «Волока» – 0:4

Голи: Юрій Головачук (21, 40), Олександр Лакуста (50), Сергій Ільїн (55).

«Університет»: 23 Юрій Бахтіяров, 5 Андрій Канюк, 4 Руслан Гунчак, 16 Ілля Стрільчук, 17 Олександр Темерівський, 19 Андрій Шишигін, 11 Роман Степанков, 20 Ладік Мелконян, 3 Дмитро Лях, 9 Андрій Королянчук, 10 Степан Маковійчук, 77 Іван ?Маліс, 18 Микола Цепа, 14 Микола Геник, 15 Дмитро Пентелейчук, 13 Юрій Масікевич, Роман Підгурський, Олег Добровольський. Тренер – Микола Осадець.

«Волока»: Валентин Подольський, Микола Гречка (Волока), Сергій Янчик, Олександр Руснак, Олександр Дележа, Олександр Крохмалюк, Сергій Ільїн, Максим Прокопович, Ігор Бойчук, Сергій Скрипкар, Юрій Головачук, Олександр Маковійчук, Олександр Тодорович, Сергій Жижиян, Олександр Лакуста, Каталін Токарь. Тренер – Іван Семенюк.

Судді: Олександр Плахов, Андрій Котов, Олександр Гуцуляк.

Leave A Reply

Your email address will not be published.