У Чернівцях триває Тиждень мобільності (відео)

0

Те, що данські міністри, міністр оборони Швейцарії або інші високопоставлені чиновники в цивілізованих країнах їздять на роботу на велосипеді, – для нас приємна «диковинка», оскільки в Україні подібне можна побачити хіба на «великі вело-свята».

Мер Олексій Каспрук
Мер Олексій Каспрук

Можна пригадати, як декілька років тому тодішній губернатор Михайло Папієв практично шокував (по-доброму), коли поїхав з «Будинку з левами» в парк на «Олімпійський урок» на своєму велосипеді.

Тепер же велосипедисти тішаться з того, що мером Чернівців є велолюбитель – Олексій Каспрук в різних статусах регулярно долучався до різноманітних велосипедних заходах. А «коли треба», і на роботу може приїхати на велику. Як це він зробив з нагоди старту Тижня мобільності у Чернівцях.

Але якщо на другий день Олексій Павлович вже пересів назад на авто, то, судячи з посту журналістки Альони Чорної на своїй сторінці в ФБ, секретар міськради Ярослав Кушнірик і цього дня їхав на роботу на велосипеді:

«Ви не повірите, але мене сьогодні на вулиці Руській обігнав секретар міської ради Ярослав Кушнірик!! Я мобільно бігла, але він таки швидше на ровері їхав. Спершу подумала, що це видіння, що я просто не виспалася, але ні… це таки правда!!! Він мчав швидше вітру, швидше маршруток і тролейбусів, швидше сизокрилих голубів і розгублених мотоциклістів. А я… з несподіванки просто зупинилася і хвилин 10 не могла повірити побаченому…
P.S. Дивовижне так близько!»

Можливо, колись це стане у нас нормою і не буде так дивувати…

fakty.cv.ua

***

Програма Європейського тижня мобільності у Чернівцях  

13 – 30 вересня – фотовиставка «Життя на двох колесах», галерея Ратуші

16 вересня – Велоніч Збір учасників на Центральній площі міста (перед Ратушою), Маршрут руху: Центральна площа – вулиця Руська – вул. Винниченка – вул. Ковальчука – проспект Незалежності – вул. Героїв Майдану – Соборна площа (фініш).

17 вересня – Школа правил дорожнього руху для велосипедистів (19:00, галерея Ратуша)

18 вересня – день ПАРКування (Центральна площа)

19 вересня – Велоквест (Збір учасників о 20:00 біля Найкращої кав’ярні на розі Університетської та Сковороди).

20 вересня – Велопарад дівчат «Леді на велосипеді» (15:00, біля центрального входу в парк ім. Шевченка) 20 вересня – День без авто та Урбан-кафе (16:00 – 21:00, Театральна площа)

21 вересня – кінопоказ «Вело проти авто» в Альтернативному Кінозалі (2 сеанси, 21:00 та 23:00). Велосипед – надзвичайний інструмент змін. Активісти та міста в усьому світі переходять на нову систему. Але потужні корпорації, що збагачуються за рахунок автомобілів, щороку вкладають мільярди у рекламу та лобіювання своїх інтересів. Фільм досліджує щоденну глобальну драму на дорогах світу.

22 вересня – «Велосипедом на роботу», з 8:00 на Центральній площі кава для всіх, хто їде на велосипеді!

***

Фото: Велодень-2014 у Чернівцях – з киянами, тернополянами і новим мером на чолі

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.