У Чернівцях діток тренуватимуть за методиками європейських футбольних академій

0

Старший тренер ДЮФК «Спарта» Олександр Гуменюк розповів про те, як навчатимуть дітей грати у футбол в першій приватній футбольній школі та яке майбутнє чекає на її вихованців.

150813-DUFK-Sparta-Gumenuk-sportbuk.com (78)!

Особливого представлення Олександр Гуменюк не потребує. Вихованець футбольної школи київського «Динамо». Завершивши кар’єру голкіпера в 2008 році, він перейшов до тренерської діяльності. Навіть чотири останні роки був одним із тренерів юнацької збірної України з футболу. В Чернівцях же Олександр Анатолійович почав свою тренерську діяльність ще в березні 2014 року, коли почав працювати в< Буковині>. Тепер він старший тренер дитячо-юнацького футбольного клубу «Спарта».

 

Як виникла ідея створення дитячого юнацького футбольного клубу?

– Зустрівся з відомим шанувальником футболу Олегом Кердеєм і Олег Іванович розповів мені, що хотів би в Чернівцях створити першу приватну дитячу футбольну школу, яка в майбутньому стане справжньою опорою для професійного клубу. Посиділи, поговорили, подумали як нам краще все зробити, аби в перспективі ця футбольна школа стала академією, в якій навчатимуться найталановиші діти не лише з Буковини, а й сусідніх областей. Окреслили плани та майбутнє та почали робити.

 

– У Чернівцях ще не було приватної футбольної школи. То в чому різниця між вашою та іншими, які існують?

– Як відомо, я працював у футбольній академії київського «Динамо», а тому й досі контактую з багатьма спеціалістами. Тому володію інформацією, за якими методиками навчають дітей в кращих європейських школах, до прикладу, в академії мадридського «Реалу». Вважаю, що аналогів нашій школі в Чернівцях не має. Ми працюватимемо лише за методиками відомих європейських футбольних академій. Хочемо, щоб наші діти навчалися за новітніми методиками, а ті, хто будуть проявляти себе в навчанні краще, отримають шанс спробувати сили в найпотужніших академіях не лише України, а й закордону.

 

– Де навчатиме дітей грати в футбол?

– Поки що на майданчику стадіону «Буковина», який орендуємо. А вже навесні наступного року плануємо проводити заняття  на наших футбольних полях.

 

– Якщо хтось хоче віддати свого сина до вашого ДЮФК «Спарта», то скільки дитині має бути років та до кого звертатися?

– Ми набираємо хлопчиків, які народилися в 2005 році та молодших – до 2009 року народження. Чому саме такого віку? Щоб вже через три-чотири роки в нас була група, яка зможе виступати в чемпіонаті України серед дитячо-юнацьких футбольних клубів. За цей час, я впевнений, нам вдасться розкрити талановитих дітей, і про нас говоритимуть, як про одну з найкращих футбольних шкіл, яка гідно представляє Чернівці в Україні. Ну, а сам проект направлений на бажання  в майбутньому створити професійний футбольний клуб. Тому вирішили його створювати знизу до гори. Йдемо, фактично, тим шляхом, що «Скала» з Моршина чи «Барса» з Сум. Хочемо, щоб вихованці «Спарти» виросли до гравців команди майстрів. Тому, кого зацікавила така перспектива розвитку його дитини, може телефонувати особисто до мене за номерами (067) 654-33-80 або (099) 955-28-68.

 

– Окрім вас, хто ще тренуватиме дітей?

– Поки що мені допомагатиме місцевий молодий спеціаліст, який паралельно ще проходитиме стажування в Києві. А вже з нового року, коли всі вікові групи будуть сформовані, буде розширення штату, в тому числі й тренерського. Є попередня домовленість з двома спеціалістами, прізвища яких поки не буду оприлюднювати. Але зауважу, що в них є досвід роботи не лише з дітьми, а й з дублюючими складами команд Прем’єр-ліги.

 

– І наостанок. У Чернівцях, якщо бути відвертим, дітям є де займатися футболом. То чому вони мають обрати ваш клуб, а не іншу структуру для відвідування секцій футболу?

– На жаль, як правило, більшість вихованців багатьох шкіл, після того, як стають дорослими, в кращому випадку грають на першість області чи районів. А в гіршому – чіпляють бутси на цвях. Ми хочемо побудувати таку піраміду, щоб вихованці ДЮФК «Спарта» мали футбольне майбутнє, а тому сприятимемо цьому. Робитимемо так, щоб діти не залишалися на вулиці, а мали футбольне продовження. Як? Побачите через декілька років. Повірте, я знаю рецепт. Не дарма ж чотири роки працював із юнацькою збірною України.

Увага! 3 вересня набір!

Набір до приватної футбольної школи «Спарта»

Leave A Reply

Your email address will not be published.