Футбол: У Кубку України 2015 буковинці зіграють проти Алієва, Шацьких і Ко!

0

Лідер чемпіонату області ФК «Волока» пробився до чвертьфіналу Кубку України з футболу серед аматорських колективів, де зійдуться з командою, у складі якої виступають екс-гравці київського «Динамо» Олександр Алієв та Максим Шацьких.

Aliev-Shatskyh-Ruh-Vynnyky-

У повторному матчі 1/8 фіналу «Волока» вдома зіграла унічию з командою «Збруч» (Волочиськ), що вкупі з виїзною перемогою дозволило пройти далі.

У чвертьфіналі суперником буковинців буде «Рух» (Винники) з Львівщини, який має у своєму складі таких зіркових футболістів, як Олександр Алієв та Максим Шацьких.

Земляки Мирона Маркевича в 1/8 фіналу здолали за сумою двох матчів тернопільських кривдників іншого буковинського учасника Кубку України (ФК «Зарінок»).

 

Кубок України з футболу серед аматорських команд 2015 р.

1/8 фіналу

Матчі-відповіді

«Рух» (Винники Львівської обл.) — «Нива» (Теребовля Тернопільської обл.) — 1:1 (0:1)
17.00. Стадіон «ім. Б. Маркевича» (Винники)
Перший матч — 3:1
1000 глядачів

ФК «Волока» (Глибоцький р-н Чернівецької обл.) — «Збруч» (Волочиськ Хмельницької обл.) — 1:1 (0:0)
17.00. Стадіон «Колос» (Волока)
Перший матч — 2:1
500 глядачів

ОДЕК (Оржів Рівненського р-ну Рівненської обл.) — ФК «Вінниця» — 1:1 (0:0)
17.15. Стадіон «ОДЕК» (Оржів)
Перший матч — 0:2
300 глядачів

«Єдність» (Плиски Борзнянського р-ну Чернігівської обл.) — «15 Громада» (Руданське Шаргородського р-ну Вінницької обл.) — 3:0 (1:0)
17.00. Стадіон «Єдність» (Плиски)
Перший матч — 1:2
300 глядачів

«Патріот» (Кукавка Могилів-Подільського р-ну Вінницької обл.) — «Агробізнес TSK» (Ромни Сумської обл.) — 0:2 (0:1)
16.00. Стадіон «Нива» (Вінниця)
Перший матч — 0:3
100 глядачів

«Інгулець-2» (Петрове Кіровоградської обл.) — «Колос» (Хлібодарівка Чаплинського р-ну Херсонської обл.) — 4:1 (1:0)
17.00. Стадіон НТБ ФК «Інгулець» (Володимирівка)
Перший матч — 2:1
400 глядачів

«Балкани» (Зоря Саратського р-ну Одеської обл.) — ФК «Врадіївка» (Миколаївська обл.) — 1:1 (0:1)
16.00. Стадіон «ім. Б. Тропанця» (Зоря)
Перший матч — 2:2
1000 глядачів
16 вересня 2015 р.

«Гірник» (Соснівка Львівської обл.) — СКК «Демня» (Миколаївський р-н Львівської обл.)
Стадіон «Шкільний» (Соснівка)
Перший матч — 1:0

***

“Комсомолка” (“Комсомольская правда в Украине”) з’ясовувала, як скромному “Руху” з Львівської області вдається роздобувати у свої ряди зірок.

Аматорський футбольний клуб «Рух» з невеликого містечка Винники (населення – 16 тисяч чоловік), що у Львівській області, останнім часом на слуху так само часто, як і відомі українські професійні команди. Не дивно, адже саме в «Рух» взяли моду переходити колись головні зірки чемпіонату України. Цього літа ряди «Руху» поповнив 36-річний Максим Шацьких. Останнім клубом Макса була ужгородська «Говерла», але вболівальники пам’ятають його в першу чергу, звичайно ж, як нападника київського «Динамо», якому він присвятив 10 років своєї кар’єри.

З «Говерли» Шацьких пішов через борги по зарплаті. Скільки становить різниця між його окладом у закарпатській і Винниківської командах – не відомо, але це напевно краще, ніж нічого. Місцеві стверджують, що президент «Руху» грошей на улюблений клуб не шкодує. Хоча сам він не місцевий, але у Винниках одружився, був воротарем «Руху», а після того, як повісив рукавички на цвях, вирішив допомагати клубу.

Не забуває футболістів зі свого рідного містечка і тренер «Дніпра» Мирон Маркевич. Завдяки йому у гравців з’явилися відмінні поля, тенісний корт, нові роздягальні і навіть сауна і ресторан. Так що тепер у них найкраща база, принаймні в області. До слова, оновлений стадіон у Винниках назвали на честь батька Мирона Маркевича – Богдана Дмитровича, який багато років тут пропрацював дитячим тренером.

У Винниках Мирон Маркевич жив зовсім недалеко від стадіону. Своєю назвою команда поки з ще невеликою 12-річною історією зобов’язана також йому. На запитання: чому саме «Рух»? – Тренер відповів: «Тому що рух (рух) – це життя!»

«Рух» на своєму рівні може похвалитися хорошими результатами: три роки поспіль клуб утримує лідерство в обласних змаганнях, торік виграв аматорський чемпіонат України.

Як розповів спортивний директор ФК «Рух» Юрій Гданський, Максим Шацьких почне грати за нову команду з серпня.

– Шацьких приїжджав, спілкувався з Олександром Алієвим (екс-зіркою «Динамо» і збірної України. – Прим. Ред.), Подивився, які у нас умови, поговорив з президентом і незабаром почне тренуватися і грати, – розповів Гданський. – Алієв же за «Рух» грає ще з весни, постійно доводячи, що є футболістом високого рівня. Хоча, коли він до нас перейшов, йому було складно фізично. Потім набрав кондиції. Молодих вчить, з усіма нормально спілкується, не зазнається і не хизується тим, що виступав за київське «Динамо». Ніяких проблем взагалі не виникає. А сам Сашко каже, що кращого колективу, ніж у нас, він ніде не зустрічав.

За неофіційною інформацією, під час активного сезону Алієв живе в місцевому готелі в декількох зупинках від стадіону. Де буде жити Шацьких – поки не відомо. Решта футболістів – майже всі місцеві, живуть у Винниках чи Львові.

– У нас є гравці, які раніше виступали за «Карпати», «Оболонь», – зазначають в адміністрації ФК «Рух». – Але взагалі не всі, звичайно, професійні футболісти.

А тим часом з’явилися чутки, що незабаром в винниківський клуб перейде ще один зірковий новачок – півзахисник збірної України Едмар Галовський. Але в керівництві клубу цю інформацію спростували.

– Сумніваюся, що Едмар до нас поїде, – сміється Юрій Гданський. – Та й ми зараз футболістів не шукаємо, у нас команда повністю укомплектована.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.