Нова мода: в день народження бігти стільки кілометрів, скільки років виповнюється

0

Буковинка, яка лише навесні цього року почала регулярно бігати, на своє 28-річчя вирішила зробити собі незвичний подарунок – пробігти 28 км!

150810-Tsurik-Lazuta

Юліана Цурік ніколи не займалась професійно спортом. У 1-3 класах захоплювалась аеробікою, з 5 класу зайнялась волейболом.

Бігом «захворіла» в принципі цього року. Брала участь у Бігу Миру, Кросхілі у Чернівцях та нічному бігу в Києві. А так бігала, як кажуть, для себе –в парку, на стадіоні, на Цецино, нічні пробіжки вулицями Чернівців. З весни цього року почала бігати регулярно.

І ось напередодні 28-го дня народження Юліана вирішила зробити собі незвичний подарунок – пробігти 28 кілометрів! Заручившись підтримкою титулованого надмарафонця Станіслава Лазюти (срібний призер чемпіонату Європи з бігу на 100 км в команді).

Бігли на Валякузьмінську трасу. Ось «онлайн-враження» іменинниці:150810-Tsurik-Lazuta-2

«9:30, ну, що – GO здійснювати мою безумну ідею… Попереду 28 км – по 1 км за кожен рік прожитого життя…
Як і в житті, перші 5 км пригадуються смутно. Я не усвідомлюю, що мене чекає попереду. Спека 30 градусів і думки, що сьогодні не мій день…
Біжимо далі… Ось вже позначка 10 км, а поруч весь цей час Славік Лазюта, людина-легенда. Ну, і за кадром Женя.
Добігаємо 15 км, попереду ще майже половина,а в голові думки: «Що я тут роблю? Навіщо? Ти з глузду з’їхала?!». Але беру себе в руки і продовжую долати кілометр за кілометром.

Ну ось і 21 км. Побила свій рекорд. Продовжуємобігти. 23 км, відкривається друге дихання… Так же,як в житті, до 27 км почуваюсь чудово. Я щаслива… Ну ось попереду 28 кілометр і страх, що він виявиться найважчим. Але поруч нереальна підтримка і мотивація.

І ось я вже бачу FINISH! Емоції зашкалюють! Тут навіть не вистачає слів, щоби описати мій стан. Я прискорююсь.. 28 км рівно!

УУРРРААА, я це зробила!

Не бійтеся ставити цілі, навіть якщо вони здаються нереальними. Все в цьому житті можливо! Головне вірити в себе і оточувати себе людьми, які придають цю впевненість та готові так само, як мене сьогодні, підтримувати і не дати здатися на шляху до здійснення мрії!
Ще раз хочу подякувати Жені та Славі. Безвас я би не впоралась.

Любіть себе, вірте в себе, нічого не бійтеся, будьте вільними і ризикуйте. Життя така штука, що ніби ти ось молодий, здається, все життя попереду, а потім бац – кінець… Озираєшся і думаєш про те, як багато не зробив, тому що боявся, соромився, струсив…

НЕ ТРЕБА НІЧОГО БОЯТИСЯ… РИЗИКУЙТЕ… ХАЙ НАВІТЬ ВИ ПОМИЛИТЕСЬ… ЦЕ ЖИТТЯ!!!»
Ну що, маємо нову «моду» – дарувати собі на день народження кілометри задоволення:)

Зрозуміло, що весь час збільшувати кількість нереально, напевно. Можемо запропонувати кожному встановити для себе верхній поріг – той рік, до якого долати стільки кілометрів, скільки років виповнюється, а потім можна якийсь час тримати той максимальний кілометраж, а потім по одному віднімати щороку – до нижнього порогу, який також для кожного може бути індивідуальним;)

Будьте в тренді! І здоровими!;)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Відео: Секрети здоров’я

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.