Наталія Лупу: Мріяла, що б у фіналі були усі три українки (відео)

0

Новоселицька чернівчанка Наталія Лупустала першою представницею України уфіналі у бігових видах на цьому чемпіонаті світу.

1.58,57 на вісімсотметрівці – це її найкращий час у сезоні, який дозволив Наталці Лупу (4.11.87, ШВСМ, СК «Гешко», «Колос»/«Динамо», Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина») посісти у півфінальному 150827-WC-800-pivfinal-Lupu-1забігу жадане місце у першій двійці.
– Сьогодні я дуже переживала. Тому що півфінальні забіги, певно, завжди сильніші, ніж фінальні. Тут виходять 24 найсильніші спортсменки і між ними йде бій. Хто сильніше морально, той і виходить. Плюс багато в чому усе залежить від вдачі. Я б сказала, що сьогодні мені пощастило з забігом, пощастило з дівчатами, які повели – повели дуже рівно і мені було достатньо комфортно. Але я була настільки відключена по забігу – в мене вимкнулися і мізки, і все, я просто вийшла на доріжку, і моє завдання було вийти до фіналу, зробити для цього все можливе. Не важливо, як би біглося – легко, важко, щось боліло б. Я на стільки сильно хотіла в фінал, що навіть трохи боялася цього сильного бажання, бо інколи воно заважає бігу. Але на щастя все склалося для мене добре і на фініш ми вийшли з дівчатами втрьох, боротьба була класна, проте, як і весь біг. На фініші я віддала все, що у мене було, щоб вийти до фіналу.
– День відпочинку, який є перед фіналом – він доречний, чи краще б було бігти завтра?
– Певно, після таких двох важких відбіркових забігів, добре, що є відпочинок. Трошки спаде психологічна напруга. Фінал – це виходить вісім найкращих атлеток. 800 метрів – це лотерея. В принципі, від нас, певно, вже мало що залежить. Все залежить від вищих сил. Тут взагалі неможливо щось спрогнозувати. Шалені результати – у 2013-му на чемпіонаті світу у Москві вони були значно нижчі. Я не знаю, що буде далі.
– На вашу думку, чому такі шалені результати?
– Певно через доріжку. Вона реально дуже крута. Біжиш по ній повільно, а виходить швидко.
– Ну не у всіх.
– Але я давно так не бігла – на хвилину 58! В мене вже навіть в голові застрягло питання: чому я не можу вибігти з 1.59? Сьогодні це дуже просто вийшло, я для цього нічого особливого не робила. Дуже хотілося до фіналу.
– Фінальні результати будуть вищими чи нижчими?
– Важко сказати. Якщо хтось захоче повести усіх на швидкий час – можуть бути вищими. Але мені здається, що не буде цього. Я не вийду вести, навіщо воно мені потрібно. Я буду відсиджуватися ззаду, а там що буде – те буде. 800 метрів потрібно тактично бігти, а не рватися уперед. Тому що побіжиш – дівчата наздоженуть. Тут потрібно і швидко, і економити сили, а «катити», все разом. Жаль, що Оля Ляхова до фіналу не вийшла. Я взагалі хотіла, щоб ми утрьох, ще й з Анастасією Ткачук, були у фіналі. Ну нічого, попереду Олімпіада – там будемо:)
***

Leave A Reply

Your email address will not be published.