Фото: У Чернівцях відкрили трасу для вело ВМХ з міжнародними перспективами

0

У неділю, 9.08.15, на території Міжнародного спортивного центру «Суперкрос» (Асоціація «Техноспорт») по вул. Руській у Чернівцях відкрили відновлену трасу для велоспорту ВМХ, на якій розраховують з часом приймати змагання європейського рівня.

150809-BMX-Chernivtsi-sportbuk.com (34)

У символічній церемонії відкриття траси взяли участь, зокрема, мер Чернівців Олексій Каспрук, легендарний організатор мотокросових заходів Михайло Ротар-старший, заслужений тренер України Ілля Руссу, старший тренер збірної України з ВМХ Володимир Бойчук.

Одразу після відкриття відбулись змагання, в яких взяли участь місцеві велосипедисти. Більшість з них змагались на велосипедах для крос-кантрі, оскільки на велосипедах для ВМХ на цій трасі поки що складно їхати (вона ще далека від оптимальної для цього різновиду велоспорту).

Нагадаємо, що першу в Україні стандартну трасу для ВМХ свого часу облаштували у Новоселиці. І багато років там проводили всі національні змагання з велоспорту ВМХ. Потім з’явилась траса в м. Куп’янськ Харківської області, куди поступово й «переселились» національні старти. Але є в цій історії і дуже незрозумілі моменти. Посудіть самі: цього року Новоселиці не дали жодного змагання національного рівня з ВМХ, зате у Чернівцях «під чесне слово» на вересень запланували два національні старти з цього різновиду велоспорту. До слова, не виключено, що ті змагання доведеться насправді провести таки у Новоселиці, адже чернівецька траса на даний час об’єктивно ще не готова приймати такі старти. Хоча дуже хотілось би, щоби цю відновлену трасу таки підтягнули якнайшвидше до необхідних стандартів. Питання лише в тому, хто буде вкладати в це кошти…

Цікаво, що коли вже тривали змагання, до траси під’їхав і нардеп Максим Бурбак. До організаторів заходу він не підійшов – зупинився там, де зустрівся з машиною мера Олексія Каспрука. Трохи поспілкувались удвох. А потім до Максима Юрійовича підійшов Михайло Ротар-старший.

Можливо, п. Бурбак просто під’їхав туди, де був в той час мер, аби побачитись з ним. І заодно глянути на «нову-стару» трасу. Або, може, візит пов’язаний з можливою підтримкою в подальшому підтягуванні траси до стандартів, які дозволятимуть проводити національні та міжнародні змагання. Адже кажуть, що відновлювати трасу наразі допомагав і брат Максима Юрійовича – Олексій Бурбак.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Відкриття траси ВМХ у Чернівцях і змагання (9.08.2015)

***

Велоспорт: Буковинці виграли Всеукраїнські ігри з ВМХ

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.