Дорошівці – переможці Всеукраїнського «Шкіряного м’яча 2015»! (фото)

1

У фінальній частині Всеукраїнського турніру «Шкіряний м’яч – Кубок CocaCola» у віковій групі 2003-04 рр.н., яка гостювала 13-14.06.15 у Львові, представники НВК с. Дорошівці Заставнівського району перемогли всіх суперників, пропустивши лише один гол.

 

До слова, це єдиний пропущений м’яч за всі зіграні зональні та фінальні матчі.150614-Shir-myach-final-Doroshivtsi-sportbuk.com (1)

У матчі за перше місце буковинці впевнено здолали суперників з житомирської ЗОШ №14.

Цю приємну переможну звістку SportBuk.com повідомив віце-президент Федерації футболу України і керівник буковинської федерації футболу Василь Орлецький, який був присутній на фіналі і одразу привітав земляків з цим успіхом.

Зазначимо, що Дорошівці мають давні і славні футбольні традиції. Місцева команда неодноразово вигравала обласні змагання в різних вікових групах (включаючи дорослий аматорський футбол), а низка місцевих футболістів виступала у командах майстрів. Зокрема, добре відомі такі дорошівецькі футболісти, як Микола Головачук (та його сини Сергій та Юрій), Богдан Скибінський, Михайло Рябий. До слова, у Дорошівцях одружився і живе нині і багаторічний страж воріт футзального «Меркурія» Денис Купчанко.

Знаний у минулому форвард «Буковини», а нині один з кращих дитячих тренерів регіону Микола Головачук зізнався, що заочно стежив за виступами земляків і окремо відзначив вчителя фізкультури рідної школи: «Звісно, мені приємно, що земляки досягли такого успіху! Сам я був з командою 2005 р.н. на турнірі в Івано-Франківську в цей час. Нас багато поїхало – команди різних вікових груп Володимира Воронюка, Юрія Шелепницького, Андрія Лахнюка, Олександра Бужака, Романа Гамаля… У номінації 2000 р.н. вихованці Володимира Воронюка та Віталія Куниці вибороли 2 місце, поступившись у фіналі місцевому «Юніору». Це до слова. А за фінальною частиною «Шкіряного м’яча» стежив заочно. І після фіналу теж зателефонував, і дуже зрадів. Коли почув, що наші виграли, ще й 3:0! Молодці! Наше село, наша школа, наш вчитель фізкультури та інші вчителі, діти, батьки це заслужили! Приємно сказати, що вчитель фізкультури Дмитро Васильович Рудейчук встиг ще у мене вести цей улюблений для багатьох дітей предмет. Він справжній фанат своєї справи! У нас не лише футбол популярний, а й волейбольна команда хороша, в настільному тенісі непогані результати. Тобто школа спортивна, і, великою мірою, завдяки ентузіазму Дмитра Васильовича. Плюс до цього успіху суттєво доклався наш відомий тренер Юрій Крафт, який погодився консультувати команду, оскільки декілька гравців тренуються у нього. Щиро радію за земляків! Сподіваюсь, з цієї команди хлопці теж з часом поповнять список тих односельчан, які виступали за головну команду краю».

Заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк теж, до слова, є уродженцем Заставнівщини. Хоча Сергій Григорович підкреслює, що однаково радіє за успіхи всіх буковинців, незалежно від місця народження або проживання: «Виходить, недарма ми поборолися за право прийняти зональні змагання у цій віковій групі теж. Те, що пробилися до фінальної частини, – це вже великий успіх. А тут ще й перше місце, молодці! Довели, що не випадково вдома всі матчі виграли «всуху». Та й  фінальній частині лише один гол пропустили. Видно було, що це дуже непогана команда. Вітаю юних футболістів, наставників, батьків та всіх причетних до цього успіху!»

Після завершення фінальної частини юних футболістів запросили на матч Україна – Люксембург.

Фінальна частина Всеукраїнського дитячого футбольного турніру «Шкіряний м’яч – Кубок CocaCola» (вікова група 2003/04 рр.н.)

Група А

ЗОШ № 73 (Львів – ЗОШ № 14 (Житомир) – 0:0

ЗОШ № 29 (Суми) – НВК № 1 (Роздільна) – 2:1

ЗОШ № 73 (Львів) – ЗОШ № 29 (Суми) – 0:0

ЗОШ № 14 (Житомир) – НВК № 1 (Роздільна) – 2:0

Група Б

НВК (с. Дорошівці) – НВК № 26 (Рівне) – 2:0

Колегіум (Олександрія) – ЗОШ № 1 (Кременчук) – 2:0

НВК (с. Дорошівці) – ЗОШ № 1 (Кременчук) – 2:1

НВК № 26 (Рівне) – Колегіум (Олександрія) – 1:0

Матчі за місця

за 1 місце

НВК (с. Дорошівці) – ЗОШ № 14 (Житомир) – 3:0

за 3 місце

ЗОШ № 73 (Львів) – НВК № 26 (Рівне)

за 5 місце

ЗОШ № 29 (Суми) – Колегіум (Олександрія)

за 7 місце

НВК № 1 (Роздільна) – ЗОШ № 1 (Кременчук)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: Буковинці пробилися до фінальної частини «Шкіряного м’яча 2015» U-12

***

1 Comment
  1. Ihor says

    Molodzi!!! Tak trymaty!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.