Спаринги юних збірників України (у т.ч. з Буковини) у СК «Локомотив» (фото)

0

Бурхливе життя в українському боксі не тільки не заспокоюється, а, навпаки, стає все цікавішим та насиченішим. Звичайно, від всеукраїнського процесу розвитку боксу намагається не відставати й бокс буковинський. І, мусимо зазначити, це йому таки вдається!

Цими днями в СК «Локомотив» міста Коломия Івано-Франківської області закінчується вирішальний150517-box-Kolomyja-Kom-sportbuk.com (17) НТЗ з боксу серед юнаків, після якого всі найкращі боксери цієї вікової категорії вирушають до серця Закарпаття – гарного й елегантного Ужгорода – на Чемпіонат України. А чемпіонат цей допоможе тренерському складу юнацької збірної України зробити остаточний вибір кращих із кращих, які представлятимуть нашу країну на Чемпіонаті Європи. Бої триватимуть на рингах Ужгорода протягом наступного тижня і, сподіваємося, нам вдасться зробити кілька свіжих і актуальних репортажів з гостинного багатонаціонального закарпатського краю… 🙂

А сьогодні в якості одного з останніх акордів НТЗ тренерами юнацької збірної були проведені спаринги, що визначали готовність кандидатів до цього важливого чемпіонату. На спаринги завітала група тренерів та фахівців з Буковини, щоби підтримати наших юних земляків на рингу коломийського спортивного комплексу.

Збірну Чернівецької області на цих зборах, до речі, представляє доволі солідний «десант» спортсменів, і фактично всі вони вирушать до Закарпаття по медалі юнацького чемпіонату. Сьогодні вони також брали участь у спарингах і в основному виправдали сподівання своїх тренерів. Це:

 

В.к. 37 кг – Юрій Том’юк (ДЮСШ м. Вижниця, тренер – Микола Гакман) та Станіслав Павлюк (БК «Спарта»/ФСТ «Україна» с. Великий Кучурів)

В.к. 38,5 кг – Валентин Гермаківський (ДЮСШ м. Вижниця, тренер – Микола Гакман)

В.к. 41,5 кг – Володимир Козак (КДЮСШ м. Чернівці, тренери – Едуард Алексеєнко та Ігор Хрєнов) і Дмитро Варварич (БК «Спарта»/ФСТ «Україна» с. Великий Кучурів)

В.к. 44,5 кг – Вадим Клим (ДЮСШ м. Вижниця, тренер – Микола Гакман)

В.к. 68 кг – Стівен Корнівський (БК «Ліга-Прім»/СТ «Спартак» м. Чернівці, тренер – Федір Бурма)

В.к. +76 кг – Георгій Морар (БК «Ліга-Прім»/СТ «Спартак» м. Чернівці, тренер – Федір Бурма)

 

«Безумовно, ми розраховуємо на те, щоби привезти з чемпіонату України медалі. Бажано, якнайвищого гатунку, але там вже побачимо», – висловив свою думку кращий тренер Буковини минулого (й не тільки!) року з боксу Федір Бурма (БК «Ліга-Прім»/СТ «Спартак» м. Чернівці). – Для цього потрібно багато працювати на тренуваннях, набувати необхідну техніку й фізичну форму. Всі сподівання наші – на амбіції та прагнення самих юних боксерів. Це – більша частина майбутнього успіху».

Вже наступного тижня очікуйте новин з Ужгорода. Вірю, вони в більшій мірі будуть позитивними. Зараз не може бути непомітним сплеск активності й ефективності тренерів Чернівецької обласної федерації боксу, а за таких умов слід сподіватися, що за нинішніми лідерами буковинського боксу – Степаном Грекулом і Леонтієм Горчинським – вже зовсім скоро підтягнеться плеяда наших талановитих юнаків!

 

З місця подій – Альберт Комарі,
прес-аташе ЧОФБ

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.