У Чернівцях розмалювали унікальну «Олімпійську писанку» (фото, відео)

0

Незвична «Олімпійська писанка» була розмальована 10.04.15 на Театральній площі Чернівців – олімпійцями, відомими особистостями і просто охочими долучитися до унікального дійства.

150410-Olimp-pysanka-Chernivtsi-sportbuk.com (63)-Bryazkalo

Тим, хто рідко займається писанкарством або ніколи цього не робив, допомагали дівчата з вищого художнього училища №5 – як фахівці і представниці закладу, де «народилась» ця унікальна «Олімпійська писанка».

Серед олімпійців найбільше малювали учасниці Олімпіади-2012 лучниці Лідія Січенікова та Тетяна Дорохова, яка тепер є заступником голови обласного відділення НОК України.

У ролі писанкарів випробували себе також ще один учасник Олімпіади-2012 бігун Микола Лабовський (член виконкому відділення НОК), учасниця Паралімпійських ігор 2000 (4 місця особисто і в команді в стрільбі з лука) Олена Скубак і, звісно, триразовий олімпієць Іван Гешко, який з 23.09.14 очолює буковинське відділення НОК України.

Загалом, до процесу розмальовування «Олімпійської писанки» долучились понад 100 чернівчан і гостей міста (у т.ч. студентки-медики з-за кордону). Серед перших після офіційного старту процесу малювання пензлик в руки взяв секретар міської ради Ярослав Кушнірик, який завітав на пропагандистський захід з керівником міського спорту Дмитром Макаренком.

Цілими класами і групами незвичне дійство підтримали сусідні ЗОШ №1 (і за столи теж спасибі) та вище комерційне (в народі – кулінарне) училище КНТЕУ на чолі з активними волонтерами олімпійського відділення Миколою Кочубеєм та Ольгою Крюк (Александрова).

Загалом, наймолодшим писанкарем став 10-місячний Олексій Коваль (2.06.2014 р.н.), а найстаршим учасником акції був 92-річний Володимир Борисов (після війни був керівником спорту на Кіцманщині і в Чернівцях, багато років працював викладачем фізвиховання, а також є відомим фотографом).

Ідея створення такої незвичної «Олімпійської писанки» належить відповідальному секретарю обласного відділення НОК України Ярославу Галану. Його ініціативу підтримали зірковий керівник відділення Іван Гешко та директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу (член виконкому олімпійського відділення).

У пошуках майстрів, які могли би допомогти втілити ідею в життя, представники відділення дійшли до вищого художнього училища №5, де, попри стислі терміни, взялися за цю роботу. Над «Олімпійською писанкою» там працювали, зокрема, Інна Петрівна Мельник (автор ескізу, майстер виробничого навчання з професії живописець), Борис Ярославович Івасюк (створив форму, майстер виробничого навчання з професії реставратор), Михайло Миколайович Павлович (спеціальну підставку зробив, майстер виробничого навчання з професії різьбяр по дереву). «Патронували» процес Світлана Михайлівна Бартків (старший майстер) та директор училища Василь Дмитрович Андрусяк.

А вже під час флешмобу на Театральній площі найактивнішими були Діана Антонюк, Даниїла Лодба, Марія Панчук (зі Стрілецького Кута Кіцманського району) та інші учениці училища. Марійка, до слова, малювала «Олімпійську писанку» до самого «фінішу» (а тривав процес понад 3 години).

Головним організатором флешмобу виступило, звісно, обласне відділення НОК України, за підтримки обласного центру «Спорт для всіх», міськспортуправління та ініціативної групи ГО «Самопоміч Чернівці» (Андрій Брязкало).

Заплановано, що цю ексклюзивну «Олімпійську писанку» передадуть в музей Міжнародного Олімпійського комітету в Лозанні. Поки що «Олімпійська писанка» знаходиться в готелі «Буковина», де бажаючі можуть, приміром, сфотографуватися на фоні майбутнього олімпійського експонату.

***

Онлайн («Чернівецький промінь»)

***

5 канал (Місцевий час)

***

Новини міста (Чернівецький промінь)

***

«Інтер»

***

ТРК «Чернівці»

***

ТРК «Буковина»

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.